Top 3 transformări în amenajările interioare de încercat în 2019

Maximizarea spațiului în locuință este un proces la care multe persoane visează, mai ales odată cu mărirea familiei sau în momentul în care își dau seama că acumulează foarte multe obiecte cărora trebuie să le găsească un loc potrivit.

Indiferent de dimensiunea casei, există soluții pentru a extinde spațiul de locuit chiar și în încăperi la care nu ți-ai fi imaginat că este posibil! Bineînțeles, este nevoie de o renovare serioasă, în unele cazuri, dar în anumite situații, nu trebuie decât să achiziționezi piesele de mobilier potrivite și să concepi un plan eficient pentru că rezultatul obținut să fie cel la care visai. Așadar, descoperă în continuare cum poți transforma funcțiile a trei încăperi pentru a te bucura de mai mult loc în locuință!

Ai visat mereu la un dressing? Amenajează-l în hol!

În general, dulapul cu haine este așezat în dormitor. Însă, când acesta are dimensiuni reduse sau când articolele vestimentare pe care le ai necesită un spațiu mai mare, o bună alternativă este crearea unui dressing pe holul de trecere. În caz contrar, atmosfera din camera de odihnă poate deveni sufocantp, ceea ce afecteazp simțitor calitatea somnului și a relaxării de care trebuie să te bucuri aici. Aruncă o privire pe site-ul Homelux.ro și alege din ofertă piese de mobilier pentru depozitarea hainelor și a perechilor de încălțăminte, ce au mărimea ideală pentru a încăpea în holul casei tale. Această transformare nu presupune șederea într-o casă, ci poate fi adoptată chiar și dacă locuiești la bloc, într-un apartament de două sau trei camere, ori în garsonieră! În ultimul caz, dressing-ul poate fi amenajat în holul de la intrare, atunci când zona îți permite. Dacă te hotărăști asupra acestei schimbări, vei avea parte de mai mult spațiu în dormitor și vei folosi în mod eficient o încăpere care este adeseori ignorată, dar care poate fi utilizată în mai multe feluri!

Mansarda – un spațiu cu potențial foarte mare

În mod paradoxal, oamenii aleg să construiască o mansardă atunci când se decid asupra planului pentru casă, din dorința de a avea mai mult loc la etaj, însă sfârșesc prin a depozita la acest nivel superior cutii, obiecte pe care nu le folosesc, piese de mobilier ce nu au un rol practic și așa mai departe. Cu alte cuvinte, în loc să se bucure că au ocazia de a amenaja mansarda în diferite moduri utile, o folosesc ca pe un pod. Și tu ai făcut același lucru? Este timpul pentru o schimbare! Spațiul acesta are un mare potențial de a se transforma în camere cu funcții diferite. Printre acestea, se numără un birou, un dressing, o sufragerie mai intimă, o sală de forță sau un dormitor pentru oaspeți. Cu un plan inteligent, dacă mansarda este mare, nici nu trebuie să te limitezi la încăperi diferite, ci poți îmbina decorul pentru a obține, de exemplu, un living și un birou, sau un dormitor și un dressing! Forma specială și posibilitatea de a fi luminată natural o bună parte din zi sunt factori ce contribuie la un ambient intim, plăcut și liniștitor!

Pivnița – spațiu de depozitare sau mai mult decât atât?

În cazul în care locuința ta este prevăzută cu pivnița, însă ți-ai dat seama că nu o folosești mai deloc, anul acesta o poți amenaja astfel încât să ia forma unui atelier, a unei sufragerii, a unei săli de jocuri sau chiar a unei curățătorii, adică locul în care speli, usuci și calci hainele. Este important să izolezi eficient împotriva umezelii, să renovezi folosind culori deschise, să montezi surse de iluminat eficiente și să utilizezi texturi plăcute și confortabile.

 

Multe persoane nu realizează că își pot modifica locuința astfel încât să obțină și mai mult confort și spațiu decât au plănuit inițial. Dacă îți faci griji în privința bugetului, trebuie să știi că există numeroase informatii în mediul online, despre cum poți reduce costurile în timpul unei renovări! Consultă-le, pune-le în aplicare, și transformă-ți casa în 2019!

You may also like

19 comentarii

  1. Mereu avem nevoie de tot mai mult spatiu… cel puțin eu asa simt :)). Amenajarea unui loc de relaxare in subsol mi se pare super.. bine, dacă ai un subsol cat casa :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.