5 soluții pentru încălzirea locuinței

Iarna aduce cu ea motive de îngrijorare pentru persoanele care locuiesc la casă. Cel mai tare ne dorim să avem o casă suficient de încălzită pentru confortul nostru. Ne influențează foarte mult și costurile. Ne dorim cele mai eficiente moduri pentru încălzirea locuinței. O casa călduroasă este o casă primitoare, o casă unde dormim în liniște și din care nu ne mai dorim să ieșim. Iarna petrecem mult timp în casă. Iernile noastre sunt lungi și geroase, iar plata facturilor lunare este mare. De aceea, trebuie să facem în așa fel încât să apelăm la cele mai bune trucuri pentru a economisi bani și pentru a avea o casă călduroasă. Iată cinci sfaturi care ne vor ajuta să avem o casă mai călduroasă.

1. Izolarea casei 

Există mai multe tipuri de izolare a casei pentru care putem opta. În funcție de nevoile noastre și de suma de bani de care dispunem vom alege ceea ce ne avantajează mai mult. Este de preferat să optăm pentru izolarea pereților atât la exterior, cât și la interior. Putem alege polistiren expandat sau extrudat, vată minerală de sticlă sau bazaltică.

2. Alege o centrală termică

În fiecare iarnă căutăm cele mai ieftine soluții pentru încălzirea locuinței. Alegerea unei centrale termice electrice de pe Quickshop.ro este o soluție bună pentru o casă călduroasă. Aceasta este avantajoasă pentru că putem porni și opri căldură atunci când vrem noi, fără a avea nevoie de o înțelegere cu vecinii. Acest sistem de încălzire tip viessman vitodens 050 este silențios și deloc deranjant. Are mici dimensiuni și este ideal pentru că nu implică eventuale costuri de întreținere. Pentru centralele termice electrice avem o mare acoperire. Instalația sa de încălzire are un sistem simplu, dar eficient.

3. Evita irosirea căldurii

Când suntem plecați o perioadă mai mare de timp, este de preferat să nu uităm centrala porniră. Căldura se va menține în temperaturi optime pentru că nu va mai fi aerisită casa. Cel mai indicat ar fi să alegem să aerisim casa cu ceva timp înainte de a porni centrala. Astfel, vom evita răcirea în casă, deși centrala nu a fost pornită.

4. Nu lasă ușile deschise

Dacă vreți să se mențină cât mai bine căldura în fiecare cameră, nu lăsați ușile deschise. În acest mod, se va evita crearea unui curent în casă.

5. Permite luminii să pătrundă în casă

Draperiile este de preferat să alegem să le tragem doar seara. Pătrunderea lumini în casă va aduce un val de căldură. Astfel se va simți mai călduroasă fiecare încăpere.

La ce trucuri apelați pentru a avea o casă mai călduroasă? 

You may also like

8 comentarii

  1. si cand te gandesti ca acum cateva zile inca mai era vreme de vara si de plaja si acum vorbim despre centrale termice si electrice, despre solutii de incalzire… Mie deja mi-e teama de factura la gaze de anul asta, ca nu am chiar cea mai eficienta centrala din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.