Viața în 4 după 7 luni de la nașterea Evei

Eva nu a apărut întâmplător în viața noastră. A fost și este un copil iubit și dorit. Când Cristina a împlinit 6 ani am aflat că sunt însărcinată deci cam asta este diferența între ele. Unele persoane ar spune că este o diferență puțin cam mare, dar în realitate eu mă simt mult mai bine așa. Pe de-o parte mă înțeleg și mă pot baza pe Cristina. Nu vreau s-o împovărez cu nicio sarcină suplimentară ci doar cu puțin ajutor atunci când nu are cine să stea cu cea mică.

Primele reacții ale Cristinei la apariția Evei

Cristina și-a dorit foarte mult să avem un bebe. Nu pot să spun că vroia neaparat o fetiță, dar își dorea și ea ca în familia noastră să mai vină un bebe. Poate că în viziunea ei acel bebeluș stătea cu noi atâta vreme cât își dorea ea și că mare lucru nu se schimba. În realitate, o mare parte din atenție s-a îndreptat către Eva pentru că era micuță, neajutorată și avea cea mai mare nevoie de mine. Am încercat să-i acord și Cristinei atenție doar că oricât de mult mi-aș fi dat silința nu puteam să-i acord Cristinei mai multă atenție decât Evei.

Eva era mai mereu ținută în brațe, ea era mereu alăptată(adică foarte aproape de mine), avea multe somnuri pe zi și mă duceam doar eu cu ea în cameră, etc. Oricât de mult am încercat să-i explic că și ea a fost micuță și că a avut parte de foarte multă dragoste, Cristina era puțin tristuță și se vedea pe fața ei că era ușor nemulțumită. Uneori încercam să-i explic pe înțelesul ei ca să nu mai sufere degeaba. evident că rezultatul era același.

Cele mai triste cuvinte ale ei erau în momentul în care ne băgam la somn

 • Mă poți ține și pe mine în brațe măcar puțin?
 • Mă mai iubești?
 • Poți să lași o mânuță la mine ca să o țin în brațe?
 • Nu mai putem să citim o poveste la culcare?
 • De ce trebuie să stea ea între noi? Eu vreau să stai lângă mine
 • Dacă știam că este așa, eu nu mai vroiam bebelușul ăsta

Pe de-o parte o înțelegeam și știu că i-a fost greu să se obișnuiască cu Eva. Până să apară Eva în viața noastră ea era cea mai răsfățată, numai pe ea o pupam și o strângeam în brațe la culcare, etc.

Viața până la 7 luni

Încă din momentul în care am născut-o pe Cristina am zis că aș face oricând al doilea copil dacă cineva mi l-ar da măcar la 3 luni. Cele mai grele sunt primele luni pentru că este destul de greu să faci față tuturor provocărilor atunci când ești nedormită. Poate că totul s-ar vedea mult mai bine și am gândi totul cu calm dacă am fi odihnite. Dar în momentul în care ești extrem de obosită și copilul plânge și plânge de nu știi ce să-i mai faci ca să-l liniștești parcă te dă puțin peste cap.

Cristina a plâng muuult, cam 3 luni a plâns foarte mult și asta pe timpul nopții. Eva a dormit foarte bine prima lună și a plâng doar a doua lună. Dar un plâns puternic și isteric de cred că mă știau toți vecinii că bebe nu dormea la ora 3-4 dimineața. Acum a trecut perioada aia și este din ce în ce mai bine. Parcă îmi revin ușor ușor și apuc să mai dorm noaptea, chiar dacă mă trezesc de 3-4 ori pe noapte să alăptez, pot să mă duc la duș fără să mă gândesc că se trezește Eva și trebuie să ies rapid sau să nu mă vadă Cristina că intră peste mine.

După vârsta de 3 ani consider că totul începe să meargă foarte bine. Ba chiar mă liniștisem cu Cristina și totul intrase într-o anumită rutină la noi acasă. Cu alte cuvinte, am luat-o de la 0 și abia peste vreo 3 ani va fi perfect, dar parcă n-aș vrea să mă plâng.

Jucării care prind suflet dacă le oferi o îmbrățișare

Situația actuală este destul de delicată. Copiilor le este interzisă interacțiunea și nu prea mai au voie să se joace împreună, să socializeze, să se cunoască sau chiar să se îmbrățișeze. Îmbrățișarea este interacțiunea socială care ne ajută să ne îmbunătățim starea de spirit și să scădem nivelul de stres.

SMYK ne ajută să înlocuim clasica îmbrățișare cu cea oferită prietenilor noștri ursuleții. Ursuleții SMYK se găsesc acum în toate magazinele din țară și aceștia pot fi cumpărați cu 24,99 lei. Oferta aceasta este valabilă până la sfârșitul anului, iar copiii pot alege unul din cele trei culori disponibile: maro, bej și gri.

Cristina doarme cu acest ursuleț și îl târâie după ea prin casă. Mă bucur s-o văd atât de atașată față de jucăriile de pluș. Destul de greu a început să acorde atenție jucăriilor de pluș și până la 3-4 ani aș putea să spun că nu prezentau niciun fel de interes pentru ea.

În prezent, mă bucur că gelozia Cristinei este mai temperată. Foarte rar se mai întâmplă ca la culcare să-mi atragă atenția de anumite lucruri. Când vine Cristina de la școală primul lucru pe care-l face este să vină să o îmbrățișeze pe Eva, mereu se joacă cu ea măcar 30 minute, împarte anumite jucării cu ea, etc.

Viața în 4?! Este frumoasă, mă bucur să le văd îmbrățișate. Îmi crește sufletul când văd că am 2 fetițe frumoase. Este tot ce mi-am dorit și sper să fim sănătoși să le putem crește frumos și să le ofer măcar educația pe care eu am primit-o de la părinții mei

You may also like

18 comentarii

 1. Știu cum est când ai un copil mai mare și unul mai mic ,mi se întâmplă și mie de multe ori să-mi zică fetița mai mare că o iubesc mai mult pe sora ei decât pe ea pentru că este mai mică decât ea și țin mai mult la ea ,dar tot timpul ăsta mai mic este mai răsfățat ,trebuie să avem grijă mai mult de el ptr.că-i mai mic .Sunt două scumpe și frumoase foc ! Să fie sănătoase ,sa crească mari și să-ți aducă numai bucurii .

  1. Sincer, dacă as fi putut avea și al 2 Lea copil aceasta ar fi fost și marea mea teamă…gelozia,frica de a face diferențe… Eu zic ca tu te descurci de minune, era de așteptat reacția Cristinei…incet incet vor fi de nedespărțit…si tu vei avea parte de odihna… Multa sănătate vă doresc

  2. Am trecut dr perioada cu plânsul noaptea, dar inca mai exista gelozie între ei.La noi diferenta este mai mică ,este de aproape 3 ani și fetița,fiind mai mare,imi face aceleași intrebari pe care ti le pune Cris

 2. Eu am.o singură fetiță de 3 ani, dar cred că vor mai trece vreo 2 să e înțelegem mai bine…pentru ca o răsfață toată lumea și e foarte rebelă…
  Felicitări pentru familia ta minunată!

 3. Cred că orice copil experimentează astfel de sentimente față de frățiorii mai mici, dar totul se estompează în timp. Bine că sunteți cu toții sănătoși și că ajungeți la un numitor comun.

 4. Cam acelasi lucru s a intamplat si la mn fix 6 ani diferenta intre copilasii mei , doar ca la mn chiar a avut toata atentia cea mica pentru ca am avut probleme destul de mult timp cu ea si era f mare nevoie de atentie , am primit si noi bobarnace de la baietel cum ca de ce Ioana , de ce Ioana dar pe masura ce a crescut s a terminat totul , acum este f incantat ca are o surioara si poate sa se joace si sa faca chesti de copii ! Ps pentru ca ne lua pe noi adulti sa ne jucam jocuri cu el neavand alti copii prin jur !

 5. 6 ani nu este diferenta prea mare, intre mine si fratele meu sunt 11 ani, el e cel mare, si era pus sa ajute destul de mult cu mine, as spune ca acea gelozie nici acum nu i-a trecut :))) si vorba aia, se apropie de 70 de ani de-acum.

 6. Sunt convinsa ca si Cristinei ii este greu, dar ca in felul ei intelege. Nu ai cum sa nu iti iubesti fratele sau sora.
  Eu am frate cu 15 ani mai mare ca mine si nu-mi aduc aminte sa fi fost prea deranjat pentru ca trebuia sa aiba grija de mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.