4 accesorii care ne ajută să ne îngrijim corespunzător dantura

Problemele dentare apar cu timpul şi sunt neglijate de mulţi dintre noi, iar vizita la stomatolog se face doar atunci când intervine durerea. Ce simplu ar fi dacă am conştientiza cât de simplu putem evita problemele în acest domeniu! Problemele dentare apar cu timpul şi sunt neglijate de mulţi dintre noi, iar vizita la stomatolog se face doar atunci când intervine durerea. Vizita la stomatolog implică de multe ori și ceva cheltuieli suplimentare, dar nu prea avem de ales. Vreau să vin în ajutorul vostru cu câteva produse la care putem apela ca să avem o dantură cât mai frumoasă și îngrijită corespunzător.

1. Periuța de dinți

Periuța de dinți este cel mai important produs de îngrijire a danturii. Atât periuța clasică, cât și cea electrică sunt bune și totul ține de obișnuință. Ar fi de preferat să apelați la periute de dinti electrice pentru că acestea au funcții care ușurează mult periajul și sunt mult mai eficiente. Cel mai important este să ai un periaj corect. Periajul corect este acela de sus în jos pe fiecare dinte în parte. În felul ăsta sunt scoase eventuale reziduri aflate între dinți și îngrijiți corespunzător.

După 3 sau 4 luni este indicat să schimbi periuța de dinți sau în cazul celor electrice, să schimbați capete periute de dinti adaptate modelul folosit. Periuța poate părea într-o stare bună, dar chiar și așa poate adăposti foarte multe bacterii dăunptoare și este de preferat să o schimbăm relativ des. Ar fi de preferat să ne spălăm pe zi după fiecare masă, dar dacă acest lucru se întâmplă măcar de 2 ori pe zi tot este bine.

2. Apa de gură

Apa de gură vine ca o completare a periajului. Aceasta nu poate înlocui periajul zilnic. Ea are rolul de a îndepărta resturile dintre dinți care nu au putut fi eliminate prin periere și de curățare a igienii bucale. Eu folosesc Listerine pentru că mi se pare că îmi dă un gust extrem de fresh. Am citit păreri precum că nu ar fi bine să abuzăm de apa de gură și tocmai din acest motiv o folosesc o dată pe zi.

3. Ața dentară

Ața dentară are rolul de a curăța extrem de bine spațiile care sunt între dinți. Stomatologul consideră că este absolut necesară această ață dentară și ani la rând am ignorat aceste sfaturi pentru că simplul periaj îl consideram suficient. O dată încercată ața dentară, am înțeles că după un periaj ca la carte poți găsi diverse resturi între dinți care nu au dispărut. Ața dentară este foarte ușor de folosit. Important este să aveți o lungime suficient de bună ca să vă ajute să treceți cu ea prin fiecare spațiu și să o puteți ține suficient de bine în cazul în care aceasta opune puțină rezistență în spațiile mai înguste.

4. Irigatorul bucal

Despre irigatorul bucal am auzit acum jumătate de an. Acesta este indispensabil în cazul persoanelor care poartă aparat dentar. El are rolul de a iriga cu o putere puțin mai mare apa sau apa de gură și în felul ăsta să scoată resturile dintre dinți.

Voi ce produse folosiți pentru îngrijirea danturii?

You may also like

20 de comentarii

  1. Este foarte important sa-ti ingrijesti dantura, am avut probleme si nu mai vreau (nu ii vorba numai de aspect, cand te apuca o durere de masea iti piere pofte de toate)

  2. Eu nu credeam ca periuta electrica va face minuni. Vedeam reclamele si imi spuneam ca sunt simple strategii. Ei bine, de 2 ani folosesc o astfel de periuta si medicului meu nu ii vine sa creada ca, de unde eu faceam detartraj la 6 luni, acum am deja un an de zile si inca nu e nevoie de el.

  3. Nu auzisem de irigatorul bucal! Interesant produs. Ata de gura nu am folosit, dar ar fi cazul sa o testez si eu. Faine recomandarile. Esentiale pentru dinti sanatosi si curati.

  4. Singurul accesoriu pe care nu l-am folosit pana acum este irigatorul buca, pentru ca n-am avut niciodata aparat dentar. Insa ma bucur ca am aflat de el, cine stie, poate pe viitor imi va trebuie la copilasi, daca vor avea nevoie de aparat dentar. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.