Soarele poate deveni dușmanul nostru! Folosiți cremă cu protecție solară zilnic

O dată cu apariția primelor mele pete pigmentare pe ten a fost urmată și de o vizită la dermatolog. Petele pigmentare nu prea trec sau cel puțin nu am găsit nici un tratament minune care să mă ajute în acest sens. Am încercat câteva chestii până acum și singurul rezultat a fost să le mai deschid ușor la culoare. Dermatologul mi-a spus că este indicat ca de acum înainte să folosesc cremă cu protecție solară tot timpul pe ten pentru că există riscul ca aceste pete să devină mai pronunțate și chiar mai multe. M-am panicat un pic și la început am folosit doar SPF 50. Acum mai jonglez un pic cu gradul SPF-ului folosit și important este să fiu sigură că am un minim de 20 – 30.

Bronzul este o agresiune asupra pielii

Bronzul arată foarte bine pe piele. Iubesc persoanele mulatre care au acel pigment natural. Dacă nu sunteți posesoarea unui astfel de pigment, ar fi de preferat să folosiți o cremă nuanțatoare sau să vă bucurați de o piele sănătoasă. Soarele de acum este mult mai nociv decât câțiva ani. El nu face altceva decât să ajute pielea să îmbătrânească mai repede și cu siguranță vă veți alege și cu ceva alunițe suplimentare de la un sezon la altul dacă nu vă protejați pielea.

Crema de față de la Jason cu SPF 20 pe care am luat-o de pe Rangali.ro este foarte bună din punctul meu de vedere. Crema este foarte bună pentru ten din mai multe puncte de vedere. Are protecție UVA și UVB și la aceste aspecte ar trebui să fiți foarte atente. Cremele care au UVB vă protejează pielea doar pe jumătate pentru că razele UVA pătrund mai adânc în structura pielii și o ajută să îmbătrânească mai repede.

Această cremă nu are uleiuri, parabeni sau coloranți. Aplicarea este foarte ușoară cu pompița cu care este dotat spray-ul. Produsul se dozează în cantități mici și astfel este evitată risipirea. Crema este de culoare albă și se aplică foarte ușor pe ten. Îmi place că este absorbită aproape instant și că nu lasă nici un film gras la suprafață. Un alt plus al ei este faptul că deși are o cantitate generoasă, 128g, ambalajul nu este foarte mare și este ușor de purtat în geantă și de reaplicat ori de câte ori este nevoie. Eu o aplic după 2 ore de stat în soare și îmi place că machiajul feței rămâne intact fără a fi deranjat în vreun fel.

Când folosim crema cu protecție solară?

Crema cu protecție solară se aplică pe ten imediat după crema de față. Dacă aceasta are o textură lejeră, ajută fondul de ten să adere foarte bine și nu deranjează și nici nu se simte pe ten. Crema cu SPF o port în geantă cu mine și o reaplic după 2 ore dacă stau mai mult afară. Nu uitați să folosiți protecție solară seara. Aceasta trebuie folosită în orice perioadă a zilei pentru că riscurile sunt chiar și seara.

În momentul în care mergem la plajă se mai schimbă puțin lucrurile.  Crema cu fotoprotecție trebuie aplicată cu 15 minute înainte de expunerea la soare. Mai exact, aceasta se aplică din cameră pentru a fi eficientă până ajungem la plajă. Dermatologii spun să evidetăm să stăm între orele 12 – 16 pentru că sunt foarte periculoase. Nici măcar la umbră nu suntem în siguranță. Radiațiile ultraviolete se reflectă cu ajutorul apei și a nisipului chiar și la umbra. Nu uitați că nici în apă nu suntem mai protejați pentru că radiațiile se reflectă chiar și în apă. Crema trebuie reaplicată ori de câte ori ieșim din apă și asta ar trebui să ne intre în reflex.

Foarte multe produse de protecția pielii, dar și produse organice găsiți pe site-ul celor de la Rangali.ro.

Voi folosiți creme cu protecție solară pe timpul verii?

 

You may also like

24 de comentarii

  1. In perioada rece a anului desi stiu ca e necesar sa folosesc crema cu protectie solara nu folosesc dar cum a venit caldura nu ies din casa fara a folosi o crema cu SPF 50+.

  2. Pana acum cativa ani nu prea foloseam crema cu protectie solara, dar dupa ce am aflat mai multe despre acest aspect important pentru protectia pielii, am inceput sa o folosesc zilnic.

  3. Soarele prea puternic chiar este dusmanul nostru… despre crema inca nu am avut ocazia s-o incerc, eu vara nu ma ung pe fata cu mai nimic, insa nici nu prea ies ca mi-e rau de la caldura.

  4. Si eu am folosit protectie solara, pe corp si fata, cu spf 50 dar tot nu am scapat de decojirea pielii 😉 La mine oricum se regasesc doar 2 culori de bronz: roz sau rosu 😉

  5. Desi dermatologii ne spun sa evitam expunerea la soare dupa ora 12:00 vad din ce in ce mai multe tinere dornice sa se „prajeasca”,sa se bronzeze cat mai mult..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.