Ține la distață dăunătorii din grădină, într-un mod sigur și eficient

Îngrijirea curții și gradinii este rezultatul unei munci indelungate care necesita o investiție pe termen lung. O curte sau o grădină trebuiesc protejate de factorii externi de mediu, dar mai ales de dăunătorii care intervin asupra solului sau fructelor și legumelor. Iată ce trebuie să facem pentru a preveni eventuale pierderi și pagube.

Dăunătorii comuni ai grădinii de primăvară

O dată cu încălzirea vremii se trece la plantarea fructelor și legumelor. Totodată, apar și inamicii care ne distrug fructele și legumele și produc daune semnificative. Gândacul de colorado și musculița albă acționează în mod direct asupra plantelor și răsadurilor, distrugându-le. Sunt și dăunătorii care au ca mediu de acțiune solul, cum sunt șoarecele de câmp și cârtița. Aceștia sapă pe sub pământ și distrug rădăcinile legumelor sau florilor, fapt care conduce inevitabil la uscarea și moartea lor.

Soluții pentru a combate dăunătorii

Grădina, solarul sau gazonul trebuiesc pregătite din timp pentru plantare. Un pământ îngrijit este un pământ roditor. După ce pământul este arat se poate trece la semănare. Aceste semințe pot fi devorate de șoareci sau de cârtițe fără a reuși să răsară din pământ. Un prim semn al prezenței unor dăunători de acest tip sunt găurile din pământ sau mușuroaiele de pământ pe care le scot la suprafață. Ne dorim să avem fructe și legume cât mai naturale și cât mai sănătoase.

Ecologizarea grădinilor și solarelor este preferată atât de agricultori cât și de cei care cumpară fructe și legume. După principiul: mai bine prevenim decat să tratăm, și în raport cu micii inamici ai grădinilor, trebuie să ne luăm măsuri de precauție. Un aparat anti cartite de tip solar nu va uccide dăunătorii, dar nici nu le va permite să pătrundă în aria lor de acoperire. Acest tip de aparat emite unde sonore și radiații, vibrații care deranjează șoarecii sau cârtițele pe care îi alungă. Să folosim un aparat contra cartitelor pare a fi o metodă inteligentă de protecție în lupta contra vietăților care ne distrug recoltele. Aceste aparate nu periclitează buna creștere a verdețurilor, nu influențează starea lor naturală și nu ne vom confrunta cu problema uciderii micilor vietăți.

Aparatul anti cârtiță – soluția eficientă a oricărei grădini

Nu doar recoltele de fructe și legume au de suferit de pe urma cârtițelor. Gazonul din curte sau plantele din grădina de flori pot fi distruse de intervenția acestor vietăți. Foarte multe persoane care locuiesc la curte se confruntă cu probleme cauzate de mușuroaiele de cârtiță. Evoluția plantelor este întreruptă și solul are de suferit. Și pentru că ne dorim să nu alegem soluții chimice care modifică structura solului și a plantelor; un aparat contra cârtițelor este o soluție naturală care nu ucide dăunătorii și are ca efect protejarea grădinii. Un aparat solar poate fi amplasat oriunde, într-o arie la care ajunge soarele, fără a impune o întreținere pretențioasă și fără vreun fel de consum. Cârtițele, șoarecii sau păsările vor fi ținute la distanță și recoltele vor fi în siguranță. Pentru a ne bucura de fructe, legume și plante trebuie să veghem la îngrijirea lor permanentă.

You may also like

10 comentarii

  1. Cat de fericita eram cand eram mica si incepea curatenia in gradina! Ma bucuram pentru fiecare firicel de floare care mi se parea ca a iesit din pamant.

  2. Pana acum n-am vazut niciodata musuroaie se cartita la mine in gradina insa arricolul e util. Niciodata nu se stie cand apar

  3. bine ca nu mai sta mamaie la tara ca mereu ne suna vara si plangea ca ii stricau cartitele toata gradina. E drept ca nici nu am folosit vreodata un aparat din asta pentru ca nu stiam ca exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.