Cum să alegem aparatul de aer condiționat potrivit

Nimic nu se compară cu răcoarea care ne întâmpină în liniștea căminului nostru, când afară sunt 40 de grade cu plus. Verile toride ne determină să alegem aparat aer condiționat pentru a ne răcori. Se spune că nimic nu se compară cu răcoarea oferită de acesta. Însă, este important să cunoaștem ce tip de aparat ni se potrivește și cum să-l alegem.

Criterii de alegere a unui aparat de aer condiționat

De cele mai multe ori, când facem anumite achiziții, prețul produsului este primul criteriu care ne influențează decizia. Însă, nu prețul este cel mai important factor în alegerea corectă a unui astfel de aparat. Un aparat relativ mic nu este indicat pentru o suprafață mare, la fel cum un aparat mare nu își are rostul într-o încăpere redusă ca și suprafața. Capacitatea adecvată suprafeței în care urmează să fie amplasat aparatul ne va oferi cantitatea necesară de aer condiționat pentru a ne răcori.

Consumul de energie electrică ne pot ajuta să alegem un aparat care să nu fie cu un consum mare de energie. Investiția într-un aparat cu o clasă energetică superioară ne va ajuta să economisim la plata facturilor lunare. Când ne hotărâm să achiziționăm un aparat pentru a ne răcori trebuie să acordăm atenție și funcțiilor sale.

O scurtă analiză și o comparație a funcțiilor aparatelor ne vor determina să îl alegem pe acela care se pliază nevoilor noastre. Zgomotul pe care îl produce aparatul poate fi deranjant adesea. De aceea, trebuie să ne orientăm către un aparat de aer conditionat care să fie cât mai silențios. Atunci când facem alegerea potrivită trebuie să ne raportăm la caracteristicile sale, încăperea în care urmează să îl folosim și în funcție de cât de rece trebuie să fie sau ne dorim să se simtă în îmcăpere. După ce analizăm bine ofertele și decidem să achiziționăm un aparat, ne mai rămâne să întrebăm de garanția lui.

aer contionatVrem să ne bucurăm în fiecare vară de aer condiționat, și este important să știm, în cazul în care întâmpinăm dificultăți cu buna funcționare a aparatului, dacă acesta beneficiază de garanție. Un criteriu pe care nu trebuie să îl trecem cu vederea când cumpărăm un aparat de aer condiționat este designul său. Aparatul este la vedere și ne dorim să se integreze perfect cu decorul casei. De aceea, aspectul său nu este deloc de neglijat.

Avantajele folosirii unui aparaz de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat nu este util doar pe timpul verii pentru a ne răcori ci și pentru un plus de căldură pe timpul iernii. În funcție de tipul de aparat pentru care optăm, acestea pot prezenta anumite avantaje. Astfel, ca un aparat de aer condiționat mobil are drept avantaj portabilitatea. Astfel, dacă hotărâm să îl mutăm dintr-o cameră în alta, putem foarte ușor să o facem. Aparatele de aer condiționat au avantajul de a fi ușor de montat, fără a fi nevoie să apelăm la serviciile unui specialist, evitând cheltuielile inutile. Un aparat de aer condiționat este foarte util în orice locuință sau spații comerciale ori industriale. Utilizat responsabil, un aparat de aer condiționat ne va oferi confortul termic de care avem nevoie în perioade critice de vreme.

Voi folosiți aparat de aer condiționat pe timpul verii? Îl considerați util?

You may also like

16 comentarii

  1. Stau la 4 , Vara este ingrozitor de cald . Inca nu am aparat de aer conditionat dar pe viitoar voi achizitiona. Si da ..este foarte util din punctul meu de vedere .

  2. Noi de o săptămână am montat aparate de aer condiționat la etaj deoarece acolo este foarte cald vara.

  3. Zgomotul produs de aerul conditionat este un factor pe caremulti nu-l au in vedere in fac achiziția. Si eu am patit-o cand am cumparat un aer conditionat mobil. Facea atata zgomot, ca ma durea capul si trebuia sa dau TV-ul foarte tare ca sa il aud.Dupa 3 zile l-am dus inapoi.

  4. Vara n-ar fi rau deloc, insa eu nu pot dormi cu zgomot. Nu am ceas in dormitor din acest motiv. Iar cand plec in concediu, in circuite, de regula, e o mare problema daca hotelul este unul nou si aparatul de aer conditionat se inchide doar de la receptie, pe la 3 dimineata…

  5. Uneori imi vine sa ma duc sa cumpar doua, nu un aparat..dar ma gandesc apoi ca trebuie sa-mi cumpar si dopuri pentru urechi! 😀 Si nu le suport! 😀

  6. Am un parat de aer conditionat care in curand implineste 15 ani. Banuiesc ca consumul de energie este fantastic de amre, asa ca ne-am propus ca in acest an sa-l schimbam chiar daca inca functioneaza bine, din punct de vedere moral este invechit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.