Oferă durabilitate și rezistență panourilor fotovoltaice cu ajutorul sistemelor de prindere

Cu toții ne dorim să facem economii și să avem facturi lunare cât mai reduse. În ultimii ani energia electrică a înregistrat o creștere care a dus la sume mari de plată ale facturilor. Energiile alternative sunt o metodă eficientă și ale căror costuri sunt relativ mici. Panourile solare sunt compuse din celule fotovoltaice care au rolul de a capta lumina soarelui pe care o transformă în electricitate. Panourile fotovoltaice se montează la exterior, de aceea este important să fim atenți la sisteme prindere panouri fotovoltaice.

Modul de funcționare a sistemelor fotovoltaice

Celulele fotovoltaice captează radiația solară pe care o transformă în curent electric continuu, folosindu-se de un regulator de încărcare a acumulatorilor. Panourile solare pe bază de celule fotovoltaice transformă energia solară în energie electrică.

Sistemele panourilor solare

Panourile solare sunt formate din celule multiple și pot fi module extrem de flexibile și subțiri. Mobilitatea acestora le oferă posibilitatea de a fi expuse oriunde există radiație solară. Sistemele pot fi montate pe acoperișul casei sau la nivelul solului, ori în interiorul balconului. Sistemele fotovoltaice sunt cel mai puțin poluante dintre toate sistemele de obținere a energiei electrice .

Instalarea sistemelor fotovoltaice

Utilizarea energiei regenerabile care folosește panouri fotovoltaice impune o atenție sporită instalării modulelor fotovoltaice. Modulele solare trebuie orientate cu fața către sud pentru o bună funcționare. Acesta este vital în montajul unei instalații de panouri fotovoltaice. Aceste sisteme sunt amplasate pe acoperișul caselor, alegând zonele luminoase unde soarele ajunge direct proporțional asupra suprafețelor panourilor fără a fi umbrite.
Montajul corect al panourilor impune folosirea unor accesorii și sisteme de prindere a panourilor fotovoltaice. Sistemele de prindere au rolul de a prelungi durata de viață a panourilor fotovoltaice și le fac mult mai rezistente. Aceste sisteme de prindere ne ajută să economisim banii pentru că nu va fi nevoie să înlocuim prea des sistemul fotovoltaic. Aceste sisteme ne aduc multiple beneficii. Cu ajutorul lor contribuim la ecologizarea mediului. Facturile lunare vor avea costuri mult mai mici .

Este important să alegeți tipul de sistem fotovoltaic care să răspundă nevoilor pe care le aveți

Modul de prindere a panourilor pe acoperișuri este foarte important. Panourile diferă în funcție de structura lor și de tipul de acoperiș pe care îl avem. În raport de tipul de acoperiș pe care îl avem și sisteme prindere panouri fotovoltaice care sunt diferite. Pentru casele al căror acoperiș este de țiglă există suporturi speciale pentru acest tip de acoperiș. Acestea sunt ușor de instalat și pot fi montate într-un timp relativ scurt. Acest tip de sistem de prindere este destinat caselor situate în zone rezidențiale.
Unele case au un acoperiț plan, de tip terasă. În cazul acestor case este indicat să se utilizeze structuri specifice care răspund nevoilor suprafețelor înclinate. Astfel de sisteme regăsim la halele industriale în mod special. Pe acoperișul caselor ce au în componența tablă este puțin mai greu de montat un sistem prindere a panourilor fotovoltaice. Pentru a ușura munca, se folosesc elemente de fixare a panourilor. Pentru ca panourile fotovoltaice să dea cel mai bun randament și să reziste vreme îndelungată pe acoperișul caselor este nevoie de sisteme de prindere a lor.

You may also like

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.