O carte cadou de Crăciun – Editura Corint

Crăciunul vine obligatoriu cu cadouri. Fiecare copil are propriile dorințe și sunt convinsă că își doresc diverse lucruri, printre care, măcar o jucărie. Nu trebuie să ignorăm dorințele copiilor pentru că magia Crăciunului constă în dragostea pentru Moșu’. Dacă ar fi după mine, aș vrea ca copilul meu să afle cine este moș crăciun cât mai târziu posibil.

Chiar dacă o jucărie nu trebuie să lipsească de sub brad, nu trebuie să ignorăm nici cărțile. Copiii trebuie să știe că și acestea sunt aproape la fel de importante. Acum se găsesc cărți de toate felurile și pentru toate vârstele. Trebuie doar să alegem ceva adaptat vârstei copilului nostru pentru a le găsi captivante. Fetița mea are 3 ani și puțin și îmi place să-i iau cărți de activități. Acestea au tot felul de jocuri care o atrag și o captivează și de multe ori învață multe lucruri noi din aceste cărți.

Cadoul meu pentru fetița mea va avea și câteva cărticele de activități. De multe ori am susținut că aceste caiete de activități care sunt pe grupe de vârste sunt de o dificultate mult mai mare. Poate că ideea acestora este să le ofere mai multe informații decât au în prezent și să vină cu noutăți. Am analizat ambele cărți și am considerat că acestea sunt cu mult peste nivelul fetiței mele. Poate că mai aproape de vârsta de 4 ani o va percepe ușor diferit și informația va fi mai ușor de asimilat.

Vreau totuși să încerc s-o mai învăț lucruri noi și în măsura în care reușesc să-i captez atenția, să încerc să-i arăt lucruri noi. Ambele cărți sunt speciale pentru vârsta de 3 – 4 ani doar că pun accentul pe diverse categorii de lucruri de învățat. Una se bazează pe scriere și exerciții grafice și cea de-a doua pe matematică, citire, scriere.

Isteț e mic (lumea animalelor) – Editura Corint

Cartea este recomandată copiilor cu vârste între 3 -4 ani. Activitățile sunt complexe și totuși frumoase. Eu îi voi da acest caiet de Crăciun și sunt curioasă să văd cum se va descurca Cristina pe el. Sunt activități care mi se par ușurele, dar unele mi se par grele și cred că pe vremea mea se făceau abia prin clasa I. Un exemplu de genul este încercuirea literei “t” într-o propoziție.

Cristina recunoaște literele și asta tot datorită cântecelelor după youtube care se pare că prin extrem de bine la copii. Sunt atrași prin diverse cântecele să învețe și lucruri utile printre alte trăznăi prezentate.

Isteț de mic (scriere și exerciții grafice) – Editura Corint

Cea de-a doua carte pe care vreau să i-o ofer Cristinei de Crăciun este Scriere și exerciții grafice. Cu alte cuvinte, aceste activități sunt adaptate pentru un copil de 3 – 4 ani. Aceasta mi se pare puțin mai ușurică ca prima. Cred că voi începe cu aceasta. Cu ajutorul liniilor punctate sunt învățați copiii diverse activități sau cum se fac liniile oblice, liniile verticale, cercul, etc.

Marea atracție a acestor cărți o reprezintă autocolantele. Cu greu reușesc să controlez situația și să nu lipească toate autocolantele din prima zi.

 

 

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.