Nebunia comenzilor online între Poșta locală și Poșta vamală

Toată lumea este efectiv băgată în ceață cu coletele externe. Prin vară s-au gândit că s-au supra aglomerat cei de la poșta vamală și au zis să mai trimită din coletele mici sau cu valoare mică către poșta locală. Cele mai puțin voluminoase erau aduse chiar de poștăriță și lăsate în cutia poștală. Cele mai voluminoase erau ținute la poșta locală și le putea-i ridica doar de acolo. Cozile kilometrice de la ghișee, personalul scăzut și răbdarea oamenilor deja ajunsese la limite. Totul mergea foarte încet. În zilele mai puțin norocoase, aveai toate șansele să stai și o oră și jumătate la coadă.

Poșta locală este o instituție de care nu răspunde nimeni

La poșta de care aparțin eu, aceeași doamnă care predă colete, face mult mai multe atribuții. Preia colete, primești bani pe care-i trimite cu nu știu ce formulare și are foarte multe colete de distribuit. Când o persoană vine cu 3-4 colete de luat, următoarea cu 2-3 de pus și așa mai departe, se face o coadă de nedescris. Nu poți face nimic în afara faptului că trebuie să aștepți.

Îmi aduc aminte cu „drag” și cu „plăcere” că mi-au trimis un colet retur de la Rosegal pe motiv că n-am fost să-l ridic timp de 30 de zile. Asta în condițiile în care merg săptămânal sau uneori chiar de 2 ori pe săptămână după colete. De fapt ele au cam uitat de el și când s-a făcut termenul de 30 de zile l-au trimis fără probleme înapoi pentru că deranja. Ce să le zic? Mai nimic. Doamna de la ghișeu nu-i vinovată pentru că colega a făcut returul. Colega nu-i vinovată că în ultimul timp am fost la schimbul ei și nu m-a văzut la ochi, diriginta de poșta nu știe ce s-a întâmplat, etc. În concluzie, colet achitat …. trimis retur degeaba. De 2 ori am pățit-o!

Poșta Vamală pare un pic mai safe pentru uni

Niciodată nu am pierdut vreun colet la poșta vamală și nici retur n-a trimis. Dacă se întâmpla să întârzii mai mult până să le ridic eram sunată. Aici intervin alte probleme pe care iarăși nu se pot controla și pare un sat fără câini. În mod normal coletele sub 10$ nu plătesc absolut nimic, iar cele peste 10$ plătesc diferența de TVA. Asta în teorie pentru că practica este ușor diferită.

Cei de afară cunosc această procedură și trec sume mici pe colete sau chiar mențiunea de cadou pentru a ne scuti să plătim ceva în plus. Doamnele de la poșta vamală profită de acest aspect și au început să mai ceară acte care să ateste că suma plătită este cea de pe colet. Dacă suma este mai mare, te pune să plătești chiar dacă în fond nu au nici o bază solidă și palpabilă. Nu mi se pare corect ca eu să-i arăt telefonul și să-i dovedesc că am plătit 20$ pe un colet pe care este trecut 5$. Și ea să mă taxeze la 20$. Nu știu cum ar fi corect sau normal! Eu nu vin cu dovezi de acest gen pentru că dacă arătați suma reală a produsului sau vă vine sclipitoarea idee să spuneți o sumă mai mare de 10$, deja sunteți buni de plată. Eu spun că nu rețin exact, dar sigur am plătit undeva până-n 10$!

În septembrie s-au gândit că această împărțire a coletelor nu prea-i ajută.  Așa că au revenit la sistemul de trimitere a tuturor coletelor către poșta vamală. Li s-a părut că se aglomerează și că nu-i o idee bună și au recurs iarăși la metoda prin care unele colete se trimit către poște locală. Se pare că cele cu valoare mică.

Aștept câteva colete și sunt tare nerăbdătoare să văd unde-mi ajung. Mi-am luat câteva produse din categoria womens blazer și îmi doresc tare mult să-mi ajungă cât mai repedeBlazer – link

Jachetă – link

Dacă intenţionaţi să plasaţi o comandă pe Rosegal, vă ofer un cod de reducere surpriză. Folosiți RGEN!!!!

You may also like

5 comentarii

  1. ce sa mai zic eu despre Posta? Rochia comandat in mai de ziua mea nu a ajuns nici pana acum. Bluza tip ie intrata in tara pe 4 august nu e nicaieri si mi se spune ca numarul de urmarire pe care il am nu e bun pentru Europa si Romania. Mi-e greata rau de Posta.

  2. Da, am văzut ca este mare problemă cu coletele și la posta vamala și la posta română. Îmi place ce ți-ai comandat, aștept sa ni le arăți mai im detaliu când le vei primi. ❤

  3. De la 1 septembrie s a revenit la predarea coletelor sub 10 euro la posta de cartier… dar cu nebunia din august, multe inca sunt la bsi si o sa mai.primim la vamala cele ajunse acolo. Zilele trecute am primit un aviz..dar nu sunt in tara si o sa mai platesc si magazinaj mult 🙁 la mine la vamala nu da coletele nimanui in afara de destinatar
    Blazerul e foarte dragut! Imi.pare rau de patania ta. Pe mine ma sună doamna de la posta de cartier daca nu am primit avizul si risc sa se întoarcă comanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.