Afacerea ta poate înflori, atunci când te bazezi pe un antreprenor de succes

Economia actuală cuprinde foarte multe produse şi servicii care aparţin unor firme diferite dar care au aceeaşi funcţie îi pot fi substituite între ele. Astfel, intervine concurența care pare a fi din ce în ce mai mare. Aici se remarcă un antreprenor în serie care ajută o afacere să evolueze și o companie să cunoască succesul. Un antreprenor este o persoană fizică sau juridică, care se obligă, pe baza unor clauze și condiții contractuale, să execute(să întreprindă) diferite lucrări în beneficiul altei persoane sau organizații în schimbul unei sume de bani dinainte convenite.

Ce reprezintă un antreprenor și ce calități trebuie să aibă

Orice companie întâmpină obstacole și dificultăți. Uneori cifrele de afacere sunt în creștere iar în alte perioade pot înregistra și scăderi. Antreprenorul duce pe umeri sarcina rezolvării problemelor în situațiile dificile ale unei companii. El are menirea de a identifica nevoile clienților și de a crea un produs sau un serviciu care să fie pe placul acestora și să le satisfacă nevoile mai bine decât concurența.
O primă calitate a unui antreprenor este de a fi empatic. Acesta trebuie să acorde atenție atât nevoilor clienților cât și nevoilor angajaților. Păstrarea unei relații apropiate cu angajații și clienții prin cele mai inedite metode revine tot în sarcina unui antreprenor. O altă calitate a unui antreprenor in serie este ambiția. Acesta nu trebuie să renunțe ușor, însă, atunci când situația o impune să știe că este cazul să renunțe. Creativitatea și inventivitatea, posibilitatea de a te adapta situației, sunt calități esențiale pentru un bun antreprenor.

Rolul antreprenorului în dezvoltarea socială

Activitatea antreprenorului are un impact puternic asupra lumii. Ei sunt cei care fac ca lucrurile să se miște, compania să evolueze, etc. Se ocupă de introducerea unor noi tehnologii și promovează produsele noi. Antreprenoriatul social constituie un instrument al schimbării sociale, bazat pe îmbinarea esenței afacerilor cu cea a comunității individuale. Activitatea unui antreprenor este generatoare de profit și vizează susținerea unor cauze sociale. Pentru că un antreprenor își dorește ca o afacere să crească, acesta are un rol mare la nivelul individului prin creșterea numărului de persoane angajate. La nivel social antreprenorul are rolul de a promova  echitatea socială prin adresarea necesităților persoanelor dezavantajate.

Antreprenor în serie – medicul de gardă al afacerii tale

Un antreprenor în serie este principalul actor al unei companii pentru că el joacă rolul vital pentru bunul mers al companiei. Ideile acestuia se orientează atât în plan calitativ cât și în plan creativ. Reușita este cuvântul cheie care poate defini întreaga activitate a unui antreprenor în serie. Antreprenorul are libertatea și autonomia de a realiza ceea ce crede că este bine pentru o companie.
Este acea persoană în care trebuie să avem încredere și pe care să îl lăsăm să acționeze în voie.
Un antreprenor în serie este un fel de magician care, peste noapte, poate face ca o companie să aibă un ecou răsunător în societate. El este o persoană foarte documentată, bine pus la punct cu noutățile și care reușește să facă tot posibilul ca investiția într-o afacere să fie cât mai profitabilă.

You may also like

3 comentarii

  1. Un antrenor bun este cheia succesului pentru firma, fără el nu ne putem dezvolta și sa creștem pe piața muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.