Uimitoarele beneficii ale ceaiului de ghimbir

Remediile naturiste și ceaiurile din plante naturiste au devenit tot mai apreciate în locul medicamentelor. Unul dintre remediile naturiste cel mai des utilizate în ultima perioadă este ghimbirul. Ghimbirul este considerat a fi un medicament natural, ideal pentru tratarea mai multor tipuri de afecțiuni. Consumul de ceai de ghimbir a crescut considerabil. Acesta are un gust bun și este foarte eficient în tratarea mai multor afecțiuni.

Ghimbirul și ceaiul de ghimbir – aliatul de încredere al sănătății de fier

Migrenele, răcelile de sezon, infecții respiratorii, tuse, artrită, indigestie sau crampe musculare. Sunt doar câteva probleme care pot fi rezolvate consumând ceai de ghimbir. Rădăcina de ghimbir este bogată în vitamine, calciu, potasiu, gingerol și curcumen care au beneficii asupra organismului. Consumul de ceai de ghimbir are beneficii multiple, cum ar fi: expectorant, antiviral, analgezic, hipotusiv, antibacterian, antifebril, antiinflamator și antifungic.

Ceai de ghimbir beneficii

Mesele îmbelșugate și abuzul alimentar creează disconfort digestiv. Consumul de ceai de ghimbir după astfel de mese îmbunătățește absorbția de substanțe benefice din alimente și previne supraalimentația. Ghimbir ajută la recăpătarea controlului asupra digestiei. Consumul zilnic de ceai de ghimbir înlătură indigestia, previne apariția diareei sau flatulentei.
Grație proprietăților antioxidante ale ghimbirului sistemul imunitar se va fortifica. Introdus în alimentația zilnică, ceaiul de ghimbir reduce considerabil posibilitatea producerii de accidente vasculare. Substanțele active conținute de ghimbir împiedică depozitarea grăsimilor pe artere și ajută la reducerea nivelului de colesterol rău. Toamna, iarna, primăvara, sezonul rece vine la pachet cu alergii, viroze și răceli. Căile nazale superioare sunt garantat deblocate ca urmare a consumului de ceai de ghimbir. Tusea va fi ameliorată și procesul de vindecare va fi grăbit. Ceaiul de ghimbir se dovedește a fi eficient și în cazul persoanelor care au rău de mișcare. O cană de ceai consumat înainte de călătorie va alunga garantat neplăcutele senzații.

Retete cu ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate fi consumat în combinații inedite, după bunul plac al fiecărui consumator. Ceaiul de ghimbir poate fi asociat cu alte elemente, condimente, îndulcitori sau citrice, în funcție de efectul vizat. Ceaiul de ghimbir este aromat, ușor iute și plăcut la gust. Pentru a-i da o savoare inedită puteți opta pentru adăugarea unui băț de scorțișoară și o linguriță de miere.
Ceaiul infuzat se lasă acoperit preț de zece minute înainte de servire. Ceaiul de ghimbir poate fi asociat și cu turmeric. Turmericul face parte din aceeași familie cu ghimbirul. Împreună întăresc sistemul imunitar. Puteți realiza o rețetă de ceai de ghimbir cu turmeric  pentru care aveți nevoie de o cană de apă, o linguriță de turmeric ras, o linguriță de ghimbir ras și pentru gust și savoare miere, lămâie sau ulei de cocos. Peste apa fiartă adăugați turmeric și ghimbir. După zece minute ceaiul este gata pentru a fi servit.

Bioportal – site-ul tău cu remedii naturiste

Bioportal este un site unde regăsim produse pentru sănătate și îngrijire. Găsiți ceai de ghimbir pe bioportal.ro simplu sau cu diverse arome. Site ul vine cu articole și idei inedite de mic dejun, soluții sănătoase. Pe site sunt disponibile oferte de 1+1 la achiziția anumitor produse. În plus, la toate categoriile de produse site-ul Bioportal oferă informații suplimentare cu beneficiile produselor, mod de folosire și indicații.

Tu ai încercat ceaiul de ghimbir? Cunoști beneficiile lui asupra organismului?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALE
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

You may also like

21 de comentarii

  1. Știu ca ghimbirul are multe beneficii dar mie sincer nu prea îmi place și îți și spun de ce.. Am primit cadou o ciocolata cu aromă de ghimbir și avea un gust oribil, poate doar mie nu-mi place aroma lui dar nu contest ca are multe beneficii și vitamine.

  2. Știu de ghimbir că e sănătos și ar trebui adoptat pentru o viață sănătoasă. Nu am încercat ceai, însă îmi puneam la hotel în fresh-ul de dimineață puțin ghimbir.

  3. Cred ca am incercat la un moment dat si avea gust dubios. Totusi au la “La placinte” o bautura cu ghimbir foarte buna, asadar cred ca depinde si modul de preparare.

  4. am inteles ca e foarte bun in preventia racelilor Chiar si cand s-a instalat deja viroza e bun de baut ceaiul de ghimbir. Eu am incercat o singuradata, dar mi s-a parut prea picant, Posibil sa fi gresit si eu reteta.

  5. L-am folosit mai intens de anul asta, mai ales ca am incercat tot felul de suplimente pentru imunitate si are un gust delicios in ceai, se poate pune si in carnea de pui facuta la cuptor dandu-i un gust nemaipomenit.

  6. Nu am incercat ceaiul, ci doar fructul in sine. Intr-adevar, are un gust neobisnuit, care te determina sa-l respingi, insa este un aliment minune. Voi incerca si ceaiul, chiar este benefic 🙂

  7. Nu am incercat ceaiul de ghimbir si ma bucur ca am aflat de la tine benecifiile acestui produs pentru ca eu ma lupt cu niste niste migrene teribile. Sper sa ma ajute ceaiul de ghimbir.

  8. Nu am incercat ceaiul, dar am adaugat ghimbir proaspat in diverse ceaiuri si nu mi-a placut gustul. Am testat si apa cu lamaie si ghimbir, plus inca alte cateva combinatii, dar nu m-am impacat cu gustul lui, chiar daca ma atrag beneficiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *