Pregătește-te de școală din timp, nu lăsa totul pe ultima sută de metri

Școala este un cuvânt mai puțin plăcut pentru cei care încă sunt nevoiți să-și termine studiile. Pentru alții este un cuvânt care trezește multe amintiri care mai de care mai frumoase. A trecut jumătate din vacanța de vară și evident că nimeni nu se gândește la începerea școlii. Eu fac parte din acei părinți care își fac griji și se gândesc cum va fi în prima zi de intrare în colectivitate. În toamnă fetița mea începe grădinița și am foarte multe emoții.

Iată care sunt produsele indispensabile pe care trebuie să le ai la începutul școlii:

  • Ghiozdanul este piesa cea mai importantă când vine vorba de școală. Pentru grădiniță ai nevoie de un rucsac mic, pentru clasele primare poți folosi un ghizdan de tip troller sau chiar unul de dimensiuni mic, iar pentru clasele gimnaziale ai nevoie de un rucsac ceva mai voluminos.

Un ghiozdan herlitz poate fi alegerea potrivită pentru persoanele ceva mai pretențioase sau care pun preț pe calitate. Este suficient ca un copil să vină cu un ghiozdan de acest gen și cu siguranță va fi copiat cu ușurință și de restul colegilor. Pentru cei mici, alegerea ghiozdanului ține foarte mult de imprimeul pe care îl are. Pentru ei există ghiozdan herlitz midi și obligatoriu trebuie să fie imprimat personajul preferat. Copiii sunt atrași de aceste aspecte și fac din asta o plăcere prin a folosi acel obiect. Adolescenții preferă să fie cât mai încăpătoare, cât mai simple, cu un design plăcut și de firmă.

  • Accesoriile din penar sunt la fel de utile. Mă refer acum la stilou pentru școlari, creioane colorate și carioci pentru cei mici sau chiar penar pentru cei care vor să fie totul mult mai organizat. Este de preferat să apelăm la branduri cunoscute și să nu alegem în funcție de preț. Mi-am dat seama că produsele ieftine țin foarte puțin și nu sunt la fel de eficiente ca produsele cunoscute. Dacă intrați într-o librărie, fie ea fizică sau online, vă puteți cumpăra tot ceea ce aveți nevoie. Este suficient să treceți prin diverse categorii și să vedeți care sunt produsele de care aveți nevoie. Când spun asta, mă refer la micile produse constând în ascuțitoare, radieră, orar și alte mici produse la care nu v-ați gândit până acum.
  • Caietele sunt la fel de importante ca toate celelalte produse. La grădiniță nu este nevoie de așa ceva, dar o dată intrați la școală, numărul caietelor încep să crească direct proporțional cu numărul materiilor pe care le au în orar. Pentru școala primară se folosesc doar caiete tip 1 și tip 2. Pentru gimnaziu, numărul caietelor este mult mai mare. Îmi aduc aminte cu o oarecare plăcere că îmi luam câte un teanc de cărți înainte de a începe anul școlar. De cele mai multe ori luam mai multe caiete decât aveam nevoie pentru a nu fi nevoită să mă duc la cumpărături de fiecare dată când se termina câte unul.

Nu este neaparat nevoie să începeți cumpărăturile de acum. Putem să testăm piața pentru o perioadă pentru ca într-un final să fim mulțumite de alegerile făcute. Pe măsură ce ne apropiem de luna septembrie se știe că lumea începe să-și procure toate produsele necesare și este o forfotă continuă. Din acest motiv este bine să ne facem din timp cumpărăturile.

You may also like

5 comentarii

  1. He, he si eu trebuie sa ma pregatesc de facultate. Mai este putin si s.a dus vacanta si pe anul acesta

  2. La gradinita sunt caiete speciale. Nu cumpara nimic, depinde de educatoare. In prima sedinta vei primi o lista cu ce trebuie sa cumperisau sunt educatoare care vor ca totul sa fie la felpentru toti copiii si ti se vor cere bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.