Cinci motive pentru care ar trebui să ai o stație de călcat

O haină călcată cât mai precis și fără cute este rezultatul unei munci meticuloase. Hainelor le stă cel mai bine fără cute. O stație de călcat este soluția ideală pentru hainele perfect călcate și pentru o eficiență mult mai bună. Acest aparat oferă o multitudine de avantaje și beneficii pentru care merită să îl achiziționați.

1. Esența presiunii aburului

Stațiile de călcat sunt un ajutor de nădejde al celor care au foarte mult de călcat și al celor care doresc să se bucure de haine impecabile. Funcțiile pe care le are o stație de călcat sunt de neegalat. Pe lângă fierul de călcat propriu-zis, o stație de călcat ca aceasta este prevăzută cu un generator de abur. Acest generator este cheia eficienței aparatului de a călca hainele.
Un aparat cu un jet de abur puternic pătrunde în profunzimea țesăturii. Astfel, călcarea rufelor se va realiza eficient și rapid, iar hainele nu vor avea de suferit. Grație rezervorului pentru stocarea apei și boilerului electric pentru încălzirea ei, aburul generat va ajunge în fierul de călcat printr-un furtun paralel cu cablul de alimentare electric. Aburul rezultat va ajunge la exterior într-un timp relativ scurt. Presiunea aburului este esențială pentru un călcat de bună calitate. Stația de călcat  permite pătrunderea în profunzime chiar și la țesăturile cele mai groase.

2. Cantitatea de abur oferită

Nu doar presiunea aburului este importantă ci și cantitatea de abur pe care stația de călcat o oferă. Datorită unității externe pentru generarea aburului, stația de călcat poate emite aburul la o temperatură mai mare. De altfel, stația de călcat asigură o temperatură mai mare a aburului oferit. Fiarele de călcat obișnuite  nu oferă o cantitate suficientă de abur. De aceea hainele nu sunt călcate la un nivel superior.
O stație de călcat de bună calitate ușurează munca și va asigura haine călcate la standardele oferite de marile unități din călcătorii. O cantitate mare de rufe pentru călcat nu va mai fi o problemă care să vă țină ocupată un timp îndelungat. Este supărător să revii din nou asupra materialului și să insiști pentru a obține rezultate optime. Cantitatea mare de abur oferită de o stație de călcat în timpul lucrului vă va scurta orele pierdute cu hainele de călcat.

3. Calcă fără întrerupere

O stație de călcat este un aparat modern care este prevăzut cu un rezervor pentru apă de mare capacitate. Astfel veți evita întreruperile dese pentru realimentare și veți economisi timp. Modelele de stație de călcat pot avea o capacitate de 1,5 litri de găzduire a apei, iar timpul de lucru fără întrerupere poate ajunge și la două ore.

4. Indicatoare de nivel de temperatură și presiune care nu vă deteriorează hainele

Este neplăcut să îți achiziționezi o haină nouă pe care să o calci pentru prima dată și să te alegi cu ea deteriorată. Unele stații de călcat sunt complet automatizate și altele oferă indicatoare vizuale. Aceste indicatoare arată nivelul presiunii din boiler, temperatura apei și nivelul apei ramase în rezervor. O stație de călcat permite și vizualizarea cantității de apă din rezervor. Fiarele de călcat precum cele de aici pot face o treabă bună, dar nu se compară cu stațiile de călcat inteligente care sunt capabile să adapteze temperatura în funcție de tipul materialului pe care urmează să-l netezească.

5. Evită incidentele

O stație de călcat are funcția de oprire automată. Astfel când aparatul este lăsat nemișcat în poziție orizontală preț de 30 de secunde se va opri automat. În acest mod veți evita arderea hainelor. Aparatul se oprește și atunci când se regăsește în poziție verticală după o perioadă mai mare de timp.

Ați încercat până acum o stație de călcat? Dacă nu, v-ar tenta folosirea uneia?

You may also like

16 comentarii

  1. recunosc ca nu prea calc, nu am haine care necesita operatiunea acesta dar mi-ar place un astfel de calcator mai ales ca as vrea sa evit incidentele(am patit odata si as prefera sa nu se mai repete)

  2. Am si eu statie de calcat. Cred ca nu am pus mana pe ea de cel putin 6 luni de zile :))) Nu-mi place sa calc! DOar daca e absolut maxim nevoie si cum aleg haine care se sifoneaza greu, nu ma prea vezi cu fierul in mana

  3. Nu-mi place sa calc si la un moment dat ma tenta sa-mi iau o statie de calcat dar am aflat ca e prea puternica pentru ce vreau eu sa fac cu ea asa ca mi-am luat un fier cu aburi.

  4. Ce-mi doresc o statie de calcat! Dar niciodata n-am ajut suficienti bani sa-mi cumpar una. Au avut cei de la BuzzStore o campanie, dar n-am fost selectionata. Ce m-am ofticat….

  5. eu am fier de calcat cu aburi acum si ma descurc pentru ca nu calc prea des, dar am vazut la verisoara mea, care are statie de genul asta de calcat, e foarte misto ca nici macar la blugii grosi nu trebuie sa insiste prea mult cu fierul ca sa ii netezeasca. Unde mai pui ca ii calca pe o singura parte :O

  6. Si eu am o statie de calcat, dar…sincera sa fiu abia o data am folosit-o. Sta in cutie. Mi se pare greoaie, zici ca abia o pot manui. Ii vine ei randul cand ma va lasa balta fierul de calcat cu care sunt atat de acomodata.

    1. Nici eu nu sunt o mare iubitoare de călcat. O fac pentru ca trebuie si incerc sa-mi ușurez munca pe cât pot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.