Dezvoltarea copilului cu ajutorul jocurilor

Copiii au nevoie de jucării pentru a se dezvolta frumos și pentru a-și dezvolta imaginația și creativitatea. Fiecare părinte îi cumpără copilului ceea ce crede că i se potrivește personalității copilului. Din lunga lista de jucării, nu ar trebui să lipsească nici jocuri inteligente copii. Acestea sunt foarte antrenante pentru cei mici și îi ajută să fie ambițioși, puternici, independeți și siguri pe ei.

Competitivitatea în rândul copiilor

Nu te supăra frate este unul din jocurile copilăriei mele. Nu mai țin minte exact la ce vârstă am început să joc acest joc, dar știu sigur că pentru acest joc ai nevoie de cel puțin un partener. Jocurile de acest gen îi ajută pe cei mici să fie competitivi și să lupte să ajungă tot timpul în față. Acum este unul din momentele în care cei mici învață să câștige, dar să și piardă.

Trebuie să li se explice că este bine ca tot timpul să fie primii și totuși părinții nu trebuie să pună foarte multă presiune pe cei mici pentru că aceasta le va dăuna în dezvoltarea lor. Copetitivitatea este bună în rândul copiilor, atâta timp cât ei înțeleg jocul și să-i determine să fie cât mai ambițioși.

Cum alegi jucăria potrivită pentru copilul tău

Se întâmplă frecvent să trebuiască să te duci la ziua unui copil sau să mergi să vezi pentru prima oară un bebeluș și nu te poți duce cu mâna goală. Dificultatea vine în momentul în care trebuie să iei o jucărie pentru un bebeluș. Ce este bine și ce nu este bine să cumperi puteți citi aici. Nici pentru un adolescent nu este ușor, dar tendința sezonului cu kendama sau spinner te poate salva dintr-o oarecare situație.

Dacă totuși părinții i-au cumpărat aceste lucruri copilului eu zic să mergeți într-un magazin de jucării și să verificați raionul specific vârstei. Jucăriile nu sunt aranjate întâmplător pe rafturi, ci sunt puse pe grupe de vârste și ar trebui să țineți cont de acest aspect. Nu luați jucării cu mențiunea 3+ pentru un bebeluș pentru că este posibil ca acea jucărie să aibă piese mici care pot fi ușor înghițite. Chiar dacă vreți să cumpărați online jucării, găsiți criterii de selecție pe site în funcție de vârstă.

 

You may also like

13 comentarii

    1. Trebuia sa dai cu zarul si trebuia sa ajungi intr-un punct. Nu-mi aduc aminte exact, exact cum era … atat stiu 🙂

  1. Chiar si Kendama, este un joc de indemanare, dezvolta reflexele si echilibrul, si potrivit wikipedia, a fost creat pentru autisti si cei care suferă de anxietate

  2. Sunt de acord cu cele scrise de tine si i-am cumparat baietelului meu jocuri care se pot juca in grup, dar nu pare foarte atras de ele asa ca acum am trecut la spinner.

  3. Și eu ma jucat când eram mică „Nu te supăra frate” și cred că aș juca și acum Nu știu dacă eram conștientă de cât de mult ajută un joc atunci, dar cred că efectele lui le poți vedea în timp.

  4. Jucărie educației e ok pentru copilul înțelept. Decat spinner. Dar nu am spinner. Poate va aduce independent. Nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.