Ce este spondiloza cervicala?

Desi nu suferi de spondiloza cervicala auzi tot mai des in jurul tau despre aceasta afectiune incat vrei sa stii ce este spondiloza cervicala astfel incat sa te poti proteja impotriva acesteia? Daca raspunsul este afirmativ atunci te invit sa citesti continuarea acestui articol pentru ca vei afla raspunsul la aceasta intrebare.
Desi aceasta afectiune ar trebui sa afecteze persoanele trecute de 60-65 ani, in ultimii ani din ce in ce mai multa lume sub aceasta varsta este diagnosticata cu spondiloza cervicala. De ce? Din cauza stilului de viata pe care il avem. Stresul la care suntem supusi zi de zi, faptul ca din ce in ce mai multa lume lucreaza in fata unui calculator ori sedentarismul reprezinta principalele cauze ale aparitiei acestei afectiuni. Daca am mentionat care sunt principalele cauze ale aparitiei spondilozei cervicale, haide-ti sa aflam ce este aceasta afectiune si cum ne afecteaza activitatile aparitia acesteia?

Spondiloza cervicala este o boala care afecteaza vertebrele si discurile intervertebrale. Cu alte cuvinte, spondiloza cervicala apare in momentul in care vertebrele coloanei vertebrale sunt supuse unei tensiuni foarte mari. Datorita faptului ca aceste vertebre se inflameaza ori chiar taseaza apar dureri foarte mari atat in zona gatului cat si dureri de cap ori chiar ameteli. Acestea pot fi ameliorate ori indepartate prin urmatoarele optiuni:

  • Medicamentele ori leacurile antiinflamatorii sunt un remediu foarte bun in tratarea durerilor de spate cauzate de spondiloza cervicala.
  • Masajul nu este numai o tehnica de relaxare ci este si o tehnica foarte buna pentru combaterea durerilor, cum ar fi de exemplu durerile cauzate de spondiloza cervicala.
  • Fizioterapia precum si kinetoterapia reprezinta alte doua modalitati prin care durerile cauzate de spondiloza cervicala pot fi ameliorate ori chiar tratate, in cazul in care acestea nu sunt foarte sacaitoare.
  • Corectarea permanenta a pozitiei coloanei vertebrale este un alt lucru ce trebuie pus in aplicare in fiecare moment al zilei in cazul in care doresti ca durerile cauzate de spondiloza cervicala sa nu mai fie atat de enervante. De asemenea, acest sfat trebuie urmat si de cei care nu sufera de aceasta afectiune pentru a preveni aparitia acesteia.

In concluzie, spondiloza cervicala este una dintre cele mai populare afectiuni cu care ne confruntam in acest moment, lucru datorat in primul rand stilului de viata pe care il avem, motiv pentru care trebuie acordata o importanta deosebita modului in care traim.

You may also like

5 comentarii

  1. Eu am spondiloza cervicala, dar am invatat sa fac putina miscare pentru asta, sa evit anumite pozitii ale corpului si folosesc local anumite produse pe care mi le-a recomandat medicul pentru masaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.