Condimente lichide de marinare de la Vegeta(campanie de testare)

Vegeta a lansat noi condimente de marinare și datorită faptului că sunt înscrisă pe site-ul celor de la BuzzStore, am avut ocazia să fiu printre primele persoane care le încearcă. M-am aruncat cu capul înainte și nici nu știam exact la ce să mă aștept. Simplul fapt că iubesc carnea m-a făcut să nu stau foarte mult pe gânduri și să-mi doresc să le încerc.

Coletul a fost generos și nu prea. Spun asta pentru că, conform indicațiilor primite, o mare parte din produse trebuiesc împărțite prietenilor și doar 5 pliculețe ar fi trebuit să-mi revină. Concret, în cutie am avut 5 condimente lichide pentru mine și 10 condimente pentru prietenii mei, 11 broșuri informative, o carte de bucate și ghidul cu instrucțiuni.

Prima rețetă încercată cu condimente lichide

Primul plic a fost încercat pe un piept de pui tăiat fâșii. Am vrut să-i ofer o mai multă aromă acestuia și să nu mai fie atât de fad. Conținutul plicului se amestecă bine înainte de a se desface și apoi se toarnă peste carne sau ce avem de marinat. Amestecăm bine conținutul plicului pentru ca fiecare bucată de carne să fie acoperită de condiment și lăsăm minim 30 de minute pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă și carnea să capete acel gust bun.

Metoda de gătire este aceeași ca de fiecare dată și eu am ales un gril pe care n-am adăugat nici un pic de ulei. Dacă grilul este bun, nu are voie să se lipească(la mine s-a lipit puțin :)). L-am servit alături de-o salată.

Tipuri de condimente lichide de marinare

În colet am primit mai multe tipuri de condimente și preferatul meu a fost cel cu usturoi. Poate pentru că îmi place mult usturoiul și din acest motiv acesta este pe placul meu. Gustul este subtil și nu este foarte pronunțat așa că dacă nu sunteți o mare iubitoare al acestui condiment nu trebuie să vă speriați. Usturoiul este doar pentru un gust plăcut.

Condimentul lichide picant de marinare și condimentul barbeque le-am folosit de 1 iunie, atunci când am fost la un grătar cu o gașcă mai mare de prieteni. Condimentul picant este extrem de picant și vă îndemn să-l folosiți doar dacă mâncați foarte iute. După ce am pus carnea la marinat am gustat puțin și mi-a luat gura foc, după ce am gustat din carnea gata preparată, nu am mai avut chiar acea senzație de iuțeală. Interesant a fost că am făcut pulpe de pui și carne de porc și cea de pui s-a marinat mai bine față de cea de porc, având în vedere că au avut cam același timp de marinare. Dacă vreți un gust mai pronunțat al cărnii de porc, recomand să lăsați condimentul o perioadă mai lungă de timp.

Condimentul lichide universal de marinarei seamănă cu cel cu usturoi. Are un gust plăcut și este perfect pentru orice tip de carne. Eu l-am folosit atât pentru carne făcută în cuptor, cât și-n tigaie.

Condimentul lichid cu bere se pare că mi-a scăpat și până acum nu am reușit să-l încerc. Poate zilele astea am să-mi fac un grătar și îl voi folosi și pe acesta. Am văzut că fetele sunt tare încântată de el și nu cred că are ce să fie rău. Se știe că berea este un produs bun pentru marinare sau chiar sosuri.

Conținutul unui plic este pentru 500g de carne. Ar fi de preferat să respectați această regulă pentru ca toată carnea să se marineze uniform și să aibă același gust.

Cartea de bucate primită cadou

În colet am avut o carte de bucate de la care mă așteptam să văd multe rețete care să includă multe rețete cu condimente de marinare. Sunt rețete simple și ușor de realizat bazate pe pui. Nu știu dacă aceasta se găsește în librării și pentru că gătitul este una din pasiunile mele, mă bucur s-o adaug lângă celelalte cărți de bucate ale mele.

Recunosc că experiența cu aceste condimente a fost interesantă și vă recomand să le încercați și voi. Este suficient să luați un plic pentru a vă face idee despre gust. Ulterior, puteți încerca toate sortimentele dacă vă place rezultatul.

You may also like

15 comentarii

  1. Iar eu, tot nu am mai reusit sa le cumpar sa le incerc, asta fiindca nu fac eu cumparaturile si uit sa le trec pe lista , imi aduc aminte doar cand le vad pe aici. O singura data a intrebat mama la Profi dar nu aveau( cel putin asa a zis ea ) :))

    1. Sincera sa fiu, nu stiu. Mai am cateva plicuri si nu am fost sa cumpar pana acum. Daca gasesc ceva, te anunt

  2. Mie imi plac tare mult condimentele lichide, mi se pare ca dau un gust mult mai bun carnii. Din pacate, pana acum nu am vazut in comert si le faceam acasa. Mi-ar placea super mult sa le incerc pe cele de la Vegeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.