5 motive care te pot determina să alegi un esspresor automat

Cafeaua este o băutură preparată din boabe de cafea, măcinate și prăjite în prealabil. Prepararea cafelei cu un esspresor automat este un proces facil, rapid și plăcut. Esspresorul automat macină boabele și apoi trece la prepararea cafelei.

1. Prepararea mai multor tipuri de cafea

Un esspresor automat oferă posibilitatea preparării mai multor tipuri de cafea. Sunt persoane cărora le place să diversifice gustul și sortimentul cafelei băut sau poate că pe parcursul zilei își schimbă preferințele. Frappe – este unul dintre tipurile de cafea ideal a fi consumată în sezonul cald. Puțin lapte rece și două cuburi de gheață și veți obține o băutură care să vă răcorească. Foarte multe persoane preferă cafeaua de tip latte. După ce esspresorul automat a terminat de pregătit cafeaua puteți adăuga lapte și vă veți bucura de o cafea savuroasă.
Dacă vă doriți o cafea lungă, puteți adăuga o cantitate mai mare de apă și veți obține o cafeluță mai slabă ideală a fi consumată în a doua parte a zilei. Latte machiato este o cafea adorată de mulți dintre consumatorii de băuturi ce au în compoziție lapte. Esspresorul automat poate ajuta și la prepararea de cafea de tip cortado – la cafeaua preparată se adăuga o cantitate mică de lapte cald.
Acesta este unul dintre espressoarele care mi-au atras atenția. În primă fază, m-a atras faptul că poate prepara o gamă largă de sortimente de cafea. Eu sunt o mare consumatoare de cafele și acesta ar fi un plus pentru mine. În al doilea rând, m-a atras desingul foarte interesant și prietenos.
Folosirea unei cafetiere cu filtru asigura un moment de rasfat.Acest aparat are drept avantaj prepararea unei cantitati mari de cafea in acelasi timp gratie rezervorului mare pe care il are.

2. Râșnirea cafelei pe moment

Cafeaua se păstrează mult mai bine sub formă de boabe. Esspressorul automat macină în timp real boabele și după aceea prepară cafeaua. În acest fel vă veți bucura de o cafea cât mai proaspătă. Măcinarea cafelei chiar înainte de preparare se va simți în gust. Gustul cafelei obținute la esspresorul automat va fi unul puternic.
În cazul unui filtru de cafea, acest procedeu nu este posibil. Filtrele de cafea precum cele de aici nu fac o cafea la fel de bună ca cea de la espressor, dar are marele avantaj că poate face multe cafele într-un timp scurt. Cana termorezistentă face ca un filtru de cafea să poată face un număr impresionant de cafele într-un timp foarte scurt și să păstreze cafeaua caldă pentru o perioadă lungă de timp. Important este să știți exact pentru ce vreți să folosiți aceste aparate de făcut cafea.

3. Consum redus de cafea

Cafetiera cu filtru și esspresorul automat au o tehnologie inteligentă ale căror sisteme de preparare și încălzire a cafelei să ofere o cafea puternică și aromată cu un gramaj redus de cafea la o cantitate normală de apă. În acest fel veți obține o cafea sănătoasă și veți reduce consumul de cofeină.

4. Timpul scurt de preparare

Cu o singură apăsare de buton esspresorul automat vă oferă una sau două cafele în același timp. În acest fel veți evita timpul pierdut cu banalul ibric pe care trebuie să îl ,,păziți”. O cafetiera cu filtru este ideală atunci când aveți musafiri și trebuie să serviți mai multă cafea. Cana pe care o are încorporată o cafetieră cu filtru poate găzdui o cantitate mare de apă, suficienta pentru a prepara până la 15 cafele.

5. Avantajul preparării mai multor cafele în același timp

Prepararea mai multor cafele în același timp la o cafetieră cu filtru prezintă avantajul de a nu pierde inutil timpul cu pregătirea cafelei la ibric. În plus, puteți servi cafeaua mai multor persoane în același timp. Esspresorul automat este ideal în situațiile în care fiecare dintre consumatorii preferă tipuri diferite de cafea. Cu o simplă selectare de buton a tipului de cafea dorit veți mulțumi orice consumator de cafea.

Tu ce tip de cafea preferi?

You may also like

13 comentarii

  1. Am o prietena care are un astfel de expresor. M-as invita la ea in fiecare dimineata :D… Intradevar se vede diferenta intre o cafea facuta la expresor automat si una normala la ibric…

  2. un adevarat rasfat,imi place si mie sa ma bucur de o cafea buna in timp scurt si cu aroma perfecta!

  3. Ohh da, chiar acum îmi serveam cafeaua și citeam articolul tău. Un esspresor face din start diferența și eu îl prefer pentru toate motivele enumerate de tine, dar și pentru toată aroma cafelei ce plutește prin casă după preparare.

  4. E foarte tentant un asemenea expresor, eu folosesc acele pliculete de 3×1 dar nu au gust intens insa e metoda simpla de preparare a cafelei.

  5. Cred ca e timpul sa-mi cumpar si eu un esspresor automat. Cum rasnita de cafea nu mai am de mult, cumpar cafea gata macinata. Mi se pare o idee minunata sa macin cafeau pe loc.

  6. sa fiu sincera, eu nu prea beau cafea. Uneori mi se ppare ca miroase asa de frumos, desi mama nu are espresor, dar ma rezum la miros. mi plac in schimb dulciurile care au cafea in compozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.