Alegerea diamantului pentru bijuterii

Ca femeile sunt pretentioase atunci cand vine vorba despre bijuterii cred ca nu mai reprezinta nici o noutate pentru barbati. Acestea devin si mai pretentioase in momentul in care vine vorba despre bijuteriile care au o semnificatie aparte, cum ar fi de exemplu bijuteriile pentru nunta, inelul de logodna sau verigheta. Din acest motiv, barbatii trebuie sa fie foarte atenti in momentul in care aleg inelul de logodna pe care il vor oferi iubitei lor. Acesta trebuie sa fie elegant, sa emane mult stil, bun gust, sa fie stralucitor si aparte. Inele de logodna cu diamant se incadreaza perfect in aceasta scurta descriere, motiv pentru care in continuarea acestui articol voi prezenta cateva dintre criteriile de care trebuie sa tii cont in momentul in care alegi un astfel de inel pentru a nu cheltui banii pe un inel care nu se ridica la nivelul dorit.

inel-cu-diamante-minPrimul lucru la care trebuie să te gândești în momentul în care vrei să cumperi un inel de logodnă cu diamante este bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru această achiziție. Pentru a-ți face o idee despre suma pe care trebuie să o ai la dispoziție îți recomand o cercetare a pieței în prealabil.

Culoarea diamantului reprezintă următoarea problemă pe care trebuie să o rezolvi atunci când ești în căutarea unui inel cu diamante. Din acest punct al căutării încep problemele. De ce? Pentru că pe piața bijuteriilor se găsesc mai multe tipuri de diamante, care mai de care mai strălucitoare și frumoase, motiv pentru care alegerea unuia este o misiune destul de grea, mai ales în cazul în care nu știi prea multe despre acesta. Lucrul cel mai important pe care trebuie să îl știi atunci când vine vorba despre culoarea acestuia este că spre deosebire de alte bijuterii, culoarea unui diamant trebuie să fie incoloră. Doar în momentul în care achiziționezi un astfel de diamant poți spune că ai achiziționat cel mai bun diamant aflat pe piața bijuteriilor.

Caratele diamantului reprezintă unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont deoarece prețul diamantului depinde în mare măsură de greutatea acestuia.

Tăietura este un alt criteriu care dacă nu este executată bine afectează calitatea diamantului, motiv pentru care trebuie să fii atent și la acest lucru în momentul în care achiziționezi un inel de logodnă cu diamant. Cum îți dai seama că tăietura nu este executată bine? Prin faptul că formele diamantului nu sunt simetrice.

Deși claritatea diamantului poate fi catalogată doar de către un specialist, există pe piață și diamante care se observă cu ochiul liber că nu au o claritate foarte buna, motiv pentru care trebuie acordată o atenție deosebită și acestui detaliu.

În cazul în care vei acorda o importanță deosebită acestor criterii, cu siguranță vei achiziționa un inel de logodnă cu diamante care o va impresiona până la lacrimi pe iubita ta și care va fi apreciat de către toți cei care îl vor vedea.

You may also like

11 comentarii

  1. cel mai bine cand cumperi o bijuterie cu diamant este sa apelezi la un magazin de incredere pentru ca majoritatea nu ne pricepem sa evaluam corect calitatile unei astfel de pietre.

  2. Mi-am propus ca pana ies la pensie sa-mi cumpar singura un inel cu diamant poate asa o sa-l scap pe fiu-miu de cheltuiala peste cativa ani. 🙂

  3. diamante! eu m-am multumit si cu niste pietricele sintetice, sa zic asa, zirconiu, sau nu stiu ce-or fi 😀 adevarul e ca trebuie sa dispui de un buget generos pentru diamante adevarate!

  4. Foarte dragut inelul din fotografie. Eu mereu am ales inelele doar dupa aspect, daca imi place bine, restul nu mai conteaza. Nu am dat importanta altor criterii.

  5. Nu am un asemenea inel scump, dar tin mult la inelul de logodna primit de la sotul meu in urma cu atatia ani. Am decis ca bijuteriile mele sa ii revina fetei cand va fi mare, iar inelul de logodna i-l voi da baiatului ca sa il daruiasca viitoarei sotii cand va fi momentul. Acum….de la planuri pana la finalizare e cale lunga! Poate fetei nu ii vor fi pe plac bijuteriile la acel moment ori baiatul va avea alte gusturi (sa nu mai zic de viitoarea nora)!
    Noroc ca sunt inca mici asa ca am multi ani de acum inainte pana sa se intample asa ceva 🙂 ))))

    1. Ma bucur sa cad ca te-ai gândit deja la o soluție. Si mama imi păstrase cerceii de când eram eu mica sa ii pun fetitei mele si nu am vrut. Erau prea demodați! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.