Orez basmati cu legume și ficăței(rețeta)

Orezul a ajuns în topul preferințelor mele în materie de garnitură. Dacă pe vremea când eram la mama acasă cunoșteam doar orezul Deroni cu care ieșea un pilaf excelent, acum am început să mai diversific și să constat că au texturi foarte diferite și merită să le acordăm importanță și altor game. Nu pot spune că sunt expertă la acest capitol.

Astăzi vin în ajutorul vostru cu o rețetă pe care eu o fac de foarte mult timp. Este foarte simplă, necesită câteva ingrediente care nu sunt nici scumpe și nici foarte sofisticate, dar gustul este foarte bun.

ficatei-cu-orez-si-legume-min

Ingrediente necesare:

  • o căniță de orez basmati
  • 300-400 g ficăței de pui
  • 2 morcovi medii
  • un păstârnac mic
  • sos de soia
  • sos worcester
  • unt

legume-si-orez-basmati-minPentru această rețetă am ales un orez basmati integral. Orezul integral este cel mai sănătos și este indicat să-l consumați pe acesta, dar în același timp este mai complicat de gătit. Necesită o perioadă mai lungă de fierbere și acesta este indicat să-l lăsați la hidratat o oră înainte de a fi gătit. Eu l-am folosit pe cel de aici.

legume-trase-n-unt-minCât fierbea orezul, am tăiat bastonașe păstârnacul și morcovii. Sunt foarte simplu de tăiat și îi puteți lăsa cât vreți voi de lungi. Într-o tigaie am pus un cub micuț de unt și câteva fire de zahăr și le-am lăsat până s-au muiat.

Ficățeii i-am spălat și i-am curățat și i-am pus într-o tigaie în care am pus 2 linguri de ulei. Nu este nevoie să-i prăjim complet. Îi lăsăm 5-7 minute la foc mediu pe o parte și tot cam atât și pe cealaltă parte. Între timp, curățăm 3-4 căței de usturoi și îi tăiem feliuțe în tigaie și le lăsăm puțin să se prăjească, dar nu mult. Stingem cu o ceașcă de vin, asezonăm cu puțină sare și puțin piper și lăsăm să scadă vinul. În tigaie se va forma un sos care va merge perfect cu garnitura.

sos-de-soia-minDupă ce a fiert orezul, îl strecurăm și-l amestecăm cu legumele din tigaie. Peste acestea adăugăm 3-4 linguri de sos de soia și 2 linguri de sos worchester. Sosul de soia este foarte sărat așa că nu mai puneți sare suplimentar. Acesta se găsește la LIDL, Kaufland și orice alt market. Eu l-am luat din LIDL și am dat 3 lei parcă.  Sosul worcester l-am luat din Kaufland și tot câțiva lei a costat. Ideea este că aceste sosuri schimbă complet gustul mâncării. Seamănă mai mult cu ceva chinezesc și este foarte gustos.

ficatei-cu-orez-si-legume-minFarfuria nu are cea mai bună aranjare, dar aici nu sunt la master chef. Eu mănânc cu sufletul și îmi place ceea ce fac. Sper să vă încânte rețeta mea și s-o faceți și voi pentru că este delicioasă.

Orezul împreună cu uleiul de sâmbure de struguri l-am luat de pe Farmacia Ortomoleculara. Acesta este un site cu produse BIO, produse pentru cei cu intoleranță la gluten și alte produse sănătoase. Trebuie să vedeți întreaga plajă de produse pentru că merită.

Care este mâncarea voastră preferată? Chiar mi-aș dori să îmi dați niște idei

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALE
Share on Facebook26Share on Google+1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

You may also like

14 comentarii

  1. Eu gatesc multe legume. Am invatat sa le gatesc ca sa fie gustoase si sanatoase. Zucchini gatesc mult, are un gust fresh si aromat, legume la cuptor, cartofi dulci. am cateva retete interesante pe blog, te poti inspira.

  2. De cand am descoperit orezul basmati doar din asta as manca. Mi se pare cel mai gustos si mai usor de gatit. Asa cum l-ai facut tu, cu ficatei inca nu am incercat. Merci de idee!

  3. Nu e fine dinning, ca sa fiu in tema cu gluma ta, dar e mai important faptul ca are gust si e o mancare cat de cat sanatoasa comparativ cu porcariile tip fast-food. Orezul imi place si mie mult cu legume, dar nu l-am combinat niciodata cu ficatei. Pe-astia noi ii preferam cu piure si salata de varza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *