Cum ne uscăm hainele pe timpul iernii

Hainele sunt o mare problemă pentru mine din mai multe motive. În primul rând pentru că toate dulapurile sunt pline de haine mai vechi sau mai noi și în al doilea rând pentru că la spălat se adună foarte multe haine care trebuiesc spălate o dată sau chiar de două ori pe săptămână.rufe-la-intins-min

Cine are cele mai multe haine murdare?

Un copil mic se murdărește în permanență. Este suficient să pună mânuța pe ceva și din instinct să se șteargă cu mâneca bluzei sau chiar să îi curgă din gură. Ca idee, Cristinuța mea are în permanență câte o pată pe bluză și din acest motiv folosesc haine de casă și de oraș. Folosesc diverse produse pentru pete ca să le scot ca noi. Recunosc că uneori sunt depășită de situație, dar asta este.

În concluzie, fetița mea este cea care are cele mai multe haine la spălat și în mod cert spăl o mașină de haine doar cu hăinuțele ei. Pe lângă asta, mai trebuie să spăl și hainele noastre. Am o mașină de spălat de capacitate mare așa că 8 kg haine intră la o tură.

Cum să uscăm hainele cât mai rapid în perioada rece?

uscator-rufe-extensibil-anamaria-minMașina mea spălat este foarte încăpătoare și în concluzie la o tură de spălat pot spune că îmi ocupă cam tot balconul. Pentru că balconul a devenit neîncăpător și eu aveam în permanență de spălat, mi-am cumpărat un suport haine pe care îl folosesc suplimentar pe balcon pe timp de vară sau când este cald afară. În perioada rece prefer să îl bag în casă și să îl așez pe un alt balcon, cât mai aproape de calorifer pentru a grăbi uscarea rufelor.

uscator-rufe-brezza-10-m-minDe cele mai multe ori hainele copilului îmi trebuiesc și folosesc acest suport mai mult pentru hăinuțele ei mici. De multe ori nici acesta nu îmi este suficient și am preferat să îmi iau și un uscător pentru calorifer. Acesta este ultimul achiziționat și este foarte eficient. El vine montat deasupra caloriferului și se așează pur și simplu. Nu este deloc greu de montat. Ideea este că hainele vin cât mai aproape de calorifer, dar nu iau contact direct cu acesta. Se usucă rapid hainele și prefer să îl folosesc pentru urgențe. Cred că este ceva mai eficient ca un stativ haine.

Hainele abia scoase din mașină prefer să le scot puțin la aer să se aerisească puțin și abia după asta le bag în casă. Am impresia că procedura asta este absolut necesară și nu sar niciodată peste această etapă dacă vreau să usuc hainele în casă.

Homex.ro are multe modele uscătoare haine. Un suport haine inox de calitate doar aici am găsit și pe lângă asta, pe site se găsesc lucruri pentru casă, călătorii și altele. Eu voi reveni pe site și pentru câteva produse de decor pentru noua mea mobilă de sufragerie. Caut obiecte drăguțe și de efect.

You may also like

22 de comentarii

  1. eu am uscator cu fixare in tavan. Patru bare lungi de 1,70 m, puse in baie, unde am ventilatie. Asta ma salveaza toata iarna. Ar fi tragic sa usuc haine in casa. Nu am copil, dar o am pe bunica la pat si iti dai seama ca e de spalat…

  2. Fix modelele astea le am si eu in casa, cel mare pe balcon, iar suportul de calorifer pentru iarna in casa. Dar eu nu sunt asa multumita de el. hainele de adult se usuca greu, sau pun doar 2 bluzite sa nu fie prea ingramadite, sau lenjerie intima. Pentru ca nu am inca balconul inchis si ingheata hainele pe balcon, prefer sa usuc hainele pe caloriferul din baie, care e din acela inalt, grilaj, ca o scara si dau drumul la aerisire sa nu se faca condens. Ma batea gandul sa imi iau si un uscator de haine, dar nu am spatiu pentru el 🙁

  3. Am doua uscatoare in casa, identice cu cele din pozele tale. Asta din cauza ca stau la parter si nu am balcon. Problema este ca nici uscatoarele nu le mai pot folosi, pe motiv de pisici nabadaioase si caine mult prea energic. :)))
    Un uscator in tavan m-ar super avantaja. 🙂

  4. Eu mi-a stricat balconul si mi-am facut bucatarie. Am suport pt haine pe care il pun intr-o camera si deschid geamurile. Nu mi-ar placea si suporturi de intins rufele la geam..

  5. Anul acesta si noi am cumparat un suport pentru haine. Era foarte greu sa ne plimbam prin camera cu atatea sarme pentru haine. Imi place sa este foarte usor de strans si in plus nu ocupa foarte mult spatiu.

  6. Uscatorul pentru calorifer este genial, eu am uscator la masina, tocmai pentru ca nu am spatiu, dar asta atat de micut ar fi perfect pentru lucruri delicate.

  7. Ma bucur ca am ales sa cumpar un uscator de haine. Am scapat de chinul cu intinsul si adunatul hainelor. Indiferent de vreme, am mereu haine uscate. Nu mai trebuie sa astept sa se usuce 2-3 zile hainele, in 2 ore le am uscate, gata de pus in dulap.

  8. In perioada asta e de vis daca nu ploua sau ninge pentru ca usuc hainele pe balcon. Cum da caldura, nu se mai poate de cand cu invazia de gandaci putitori (scuze dar nu stiu denumirea oficiala). De doi ani au impanzit Bucurestiul (pana si Cabral se plangea de ei) si sunt nevoita sa pun uscatorul in casa 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.