Vizitează un stomatolog! Și controlul de rutină te poate ajuta

Stomatologii ar trebui să fie printre cei mai căutați doctori la care să mergi de plăcere. Sănătatea ar trebui să fie pe primul plan și încerc să îmi fac analize și să merg la controale regulat. În afară de analize nu pot să spun că bat foarte des la ușa medicului.cabinet-stomatologic-min

Dentiștii s-au dezvoltat și s-au specializat foarte mult și găsim cam peste tot medici buni. Evident că diferă prețurile și materialele folosite. De exemplu prietena mea preferă să facă câțiva kilometri în plus și să apeleze la o vestita clinica dentara Brasov.

Îngrijirea dinților de la primele apariții

Dantura unei fete este mult mai importantă ca a unui băiat. Un zâmbet frumos poate lua privirea oricui și este foarte apreciat. Asta au gândit părinții mei și îmi aduc cu aminte cu groază de vizitele de la dentist. Nu puteam să suport acea albinuță și eram tare bucuroasă când ajungeam la medic și îmi spunea că totul este bine și necesită nici o intervenție.

Spălatul pe dinți ar trebui să înceapă o dată cu apariția primului dințisor. La 8 luni am început s-o spăl pe dinți pe cea mică. Evident că ea nu înțelege de ce trebuie să facă asta sau cum să aibă cel mai corect periaj, dar se chinuie. Pentru că am învățat-o de mică cu periuța, de fiecare dată când intră în baie își ia periuța și vrea pastă să se spele.

Controlul stomatologic

consultatie-minControlul stomatologic ar trebui să se facă măcar o dată la 6 luni. Trebuie să ținem totul din scurt pentru a evita să pierdem vreun dinte. O dată afectat dintele trebuie plombat și dacă nu avem grijă să-l plombăm, atunci sunt șanse mari să pierdem dinți importanți care nu pot fi ușor înlocuiți.

Evoluția stomatologiei

Stomatologia a evoluat mult față de ceea ce știu eu sau cum era atunci când eram eu mică. Acum durerea este ca și inexistentă. Sunt atât de multe metode care să te ajute să scapi de durere, încât te duci de plăcere.

Albinuța de care și acum îmi este frică încă există, dar parcă se comportă mult mai prietenos.

Mă bucur că pentru o plombă nu mai este nevoie să faci 3-4 vizite. Totul se rezolvă din start sau cel mult din 2 vizite dacă ai nevoie și de o radiografie. Mă bucur că totul se rezolvă atât de rapid și că toate aceste tehnici au rezolvări mult mai bune și într-un timp scurt.

Fațetele sunt cea mai nouă și cea mai scumpă tehnică. Dantura arată mult mai bine cu acele plăci și cred că mai aștept câțiva ani ca prețul să mai scadă puțin.

You may also like

5 comentarii

  1. Da, toti ar trebui sa facem contraole regulate. Dar sa recunoastem ca si medicii stomatologi s-au inmultit dar profesional nu sunt asa de buni. Acum noi (eu si sotul) am gasit in Bacau un cabinet cu medici foarte buni iar preturil;e sunt ok (atat cat se paote ) . In Galati, atat eu cat si sotul , am avut experiente neplacute cu stomatologi „buni” si cu preturi „bune”
    Realitatea este ca oricat de mult ti-ai dori sa mergi la stomatolog nu toata lumea isi permite.

    1. Prețurile sunt mari, recunosc, dar trebuie sa ne îngrijim! Am avut si eu experiențe mai putin plăcute cu câțiva medici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.