Blugii care si-au pus amprenta asupra personalitatii mele

Blugii sunt pantaloni strâmți, cu buzunarele și cusăturile întărite cu tighele și ținte confecționați dintr-un material special din bumbac rezistent numit denim, în general având culoarea albastră. Este cea mai uzitată piesă vestimentară și materialul cel mai popular și folosit din lume. (sursa Wikipedia).

Levi Strauss este cel care a inventat clasicii blugi albaștri pe care îi cunoște toată lumea și cred că fiecare are cel puțin o pereche. Această piesă vestimentară  nu se demodează niciodată ci doar croiala diferă de la un sezon la altul.

Îmi amintesc și acum când am încercat să transform o pereche de blugi simpli într-o pereche de blugi rupți. Am tot citit și m-am documentat temeinic cu câteva turoriale și deja mă credeam expertă. Am luat materialele necesare: o lamă, o răzătoare și blugii pe care se făceau testele și recunosc că mă credeam o mică expertă. Am tăiat puțin locul în care vroiam să fac ruptura, am scos ațele orizontale și am început să răzuiesc și la un moment dat parcă începea să semene cu o pereche de blugi roși dar poate că am apăsat prea tare sau poate că am insistat prea mult într-un loc, nu am reușit să mai scot nimic din ei.

Evident că aceste teste nu se fac niciodată pe o pereche de blugi bună așa că nu m-a durut sufletul că i-am aruncat ci doar mi-a părut rău că nu am reușit această mișcare. Pentru că îmi doream o astfel de pereche de blugi am renunțat la încercări și am îndrăznit să-mi cumpăr o pereche deși în momentul în care aceștia au fost lansați aveau un preț cam neprietenos.

Blugii evazați i-am purtat în perioada liceului și îmi aduc aminte cu drag de ei. Modelul perfect era pe corp până aproape de genunchi și de acolo să fie evazați și îmi amintesc că îmi acoperea încălțămintea. pentru că eram foarte înaltă trebuia să umblu ceva după o pereche de perfectă dar și după ce găseam acea pereche …. câteva luni bune ai mei erau.

blugi-shein3-min-768x1024

Partea frumoasă a fost când am auzit de blugii boyfriend. Tot citeam despre acest concept și parcă suspinam că prietenul meu purta XXL și nu îmi putea împrumuta blugii lui. Credeam cu tărie că acei blugi erau pur și simplu împrumutați. Am purtat mai tot timpul blugi pe corp și nu mă vedeam purtând acest gen de blugi iar din acest motiv nu am fost curioasă nici măcar să îi încerc. Am intrat în posesia primei perechi de blugi boyfriend în momentul în care am dat o comandă online și am primit o astfel de pereche. Este drept că eu mi-o alesesem dar din poze nu mi-am dat seama cum se așează. Surpriza a fost maximă și i-am purtat cu plăcere o lungă perioadă de timp pentru că îmi plăcea lejeritatea pe care ți-o oferă.

blugi-levis-minBlugi Levi’s – Answear.ro

Blugii skinny a fost o altă croială care îmi venea mănușă. Recunosc că acel model îmi este cel mai drag și îl port cu drag și în prezent. Atâta timp cât ai un corp aproape perfect acești blugi îți oferă o eleganță aparte și pot fi purtați atât la o ținută casual-elegantă cât și la una sport.

Vesta de blug3-min

arhiva personală

Alte piese vestimentare de blug în afară de pantaloni nu prea am purtat. Rar s-a întâmplat să port câte o vestă de blug sau o geacă de blug. Am fost puțin mai pretențioasă la acest capitol și am preferat să asortez pantalonii cu oricare alte piese vestimentare în afară de blugi.

Am scris acest articol pentru că cei de la Answear.ro m-au provocat să vă povestesc cât de mult iubesc denimul la îndemnul celor de la SuperBlog.

 

You may also like

5 comentarii

  1. blugii sunt iubiti de toata lumea. Sunt practici si comozi si mai ales accesibili (bine, daca nu visezi la blugi de la nu stiu ce firme. In cazul asta, cel mai bine e sa vanezi reducerile). Nu cred ca exista cineva care sa nu aiba 1-2 perechi de blugi macar.

  2. Daca ma uit in garderoba mea 3/4din produse sunt blugi. La un moment dat aveam in jur de 20de perechi.Deci un mare Da pt blug

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.