Let’s talk about Black Tie

Black Tie nu este un termen des întâlnit în rândul persoanelor de rând pentru că acesta este frecvent întâlnit la evenimentele high class. O dată-n viață ar fi interesant să participi la un eveniment de o asemenea amploare pentru că trebuie să vezi cum se comportă lumea și ce fel de atitudine au invitații.tinute-oscar-2016-sofia-vergara-min

sursa www.Ziare.com

Luna trecută am primit un telefon prin care am fost invitată la botezul fetiței prietenei mele cele mai bune din copilărie. Nu ne-am mai văzut de o perioadă lungă de timp dar ținem legătura prin mijloacele de comunicare moderne. Am cerut câteva detalii referitoare la petrecere și nu mi-a dat prea multe detalii. Răspunsul a fost unul scurt și sec: black tie. Vă spun sincer că mi-a fost rușine să întreb ce vrea să însemne asta și să îmi dea mai multe detalii. Răspunsul meu „- Perfect!”.

Am mizat pe faptul că mă voi documenta și am timp să analizez și să disec acest subiect.

Ce înseamnă Black Tie?

Sunt convinsă că nu sunt ultima persoană care își pune această întrebare și vreau să vă spun și vouă ce am aflat. Black Tie reprezintă eleganță, rafinament și stil. Această ținută se poartă preponderent seara, după ora 18.00. În ceea ce privește ținuta propriu-zisă, aceasta trebuie să fie simplă dar în aceeași timp elegantă.

Femeile pot purta ….

Femeile au o plajă largă de piese vestimentare care le pot purta cu această ocazie dar important este să se vadă o porțiune cât mai mică din picior. Fie că aleg rochii de seară, rochii negrerochii uni,  fuste lungi, etc, acestea trebuie să depășească genunchii. Cu toate că titlul o impune nu este impetuos necesar să purtați o rochie neagră ci puteți alege o rochie într-o culoare veselă care să vă avantajeze. Evitați să purtați să o accesorizați excesiv și folosiți un colier dacă este nevoie și dacă modelul rochiei vă permite.

oscar-2015-after-party-chanel-iman-rochie-zuhair-murad-min

sursa www.andreeapatrascu.ro

Fie că alegeți o rochie lungă sau un body cu o fustă lungă sfatul meu ar fi să purtați o pereche de cercei lungi și un plic clutch. Pantofii trebuie să fie unii simpli și de preferat ar fi să purtați o pereche de pantofi stiletto sau o pereche de sandale delicate.

Dacă totuși vreți niște modele care să vă inspire, sfatul meu ar fi să vă uitați cu pozele personalităților care au fost la Oscar. Sigur veți găsi acolo un model care vi s-ar potrivi și vă puteți face o idee de felul în care puteți asorta coafura cu rochia sau încălțămintea perfectă. Încercați să evitați modelele mai excentrice și mergeți mai mult pe clasic.

Bărbații pot purta …

Dacă în cazul femeilor ne-am lămurit, pentru bărbați acest cod vestimentar nu ar trebui să îi pună prea tare în dificultate. Sacoul poate fi unul simplu sau cu reverele din satin. Fie că sacoul este prevăzut cu unul sau doi nasturi este bine ca atunci când îl purtăm acesta să fie închis la un singur nasture. Pantalonul trebuie să fie în aceeași culoare cu sacoul iar acestea nu este obligatoriu să fie negru. Puteți opta pentru orice altă culoare dar sfatul meu ar fi să mergeți pe negru sau albastru. O culoare țipătoare nu ar avantaja pe nimeni.

tinuta-oscar-minsursa www.prosieben.de

Cămașa trebuie să fie obligatoriu de culoare albă. Chiar dacă evenimentul este numit sugestiv „cravata neagră” cămașa poate fi purtată cu cravată sau papion.

costum-negru-min

Pantofii Oxford de un negru mat sau lucios sunt cei mai potriviți. Poate că pentru unele persoane acest tip de outfit poate părea banal dar mici detalii fac diferența dintre un outfit bun și unul mai puțin bun. Ca și în cazul doamnelor vă recomand să analizați ținutele persoanelor prezente la Oscar.

Acest articol este scris pentru SuperBlog2016

You may also like

16 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.