Cat de util este un interfon la bloc

Locuiesc într-o zonă centrală și sunt am probleme cu diverse persoane care sună la ușă pentru diverse probleme. Ca de exemplu: facem un sondaj. Aveți 10 minute libere?, suntem de la mănăstirea X și avem nevoie de bani pentru consolidarea ei, suntem de la Coca-Cola și vrem să vă dăm o sticlă de suc rece, etc.

interfon-bloc-min

Unele experiențe sunt plăcute precum cea care s-a petrecut duminica trecută când o domnișoară mi-a dat 3 sticle de suc la 1 litru. Cred că a fost una din cele mai plăcute experiențe cu un necunoscut care a sunat la ușa mea. O experiență care m-a enervat cumplit a fost aceea cu mănăstirea. Am zis să dau și eu niște bănuți pentru biserică că poate mă vede și pe mine Dumnezeu și îmi mai iartă din păcate. Mărunt nu aveam așa că am dat 5 lei la care a venit replica măicuței „- Pentru suma asta nu avem cum să vă dăm chitanță. Dacă ne dădeați 10 lei era altă treabă.” Sincer vă spun că am făcut mărunt din buze și am schițat un zâmbet care mai mult ca sigur s-a văzut de la o poștă că nu era cel mai ortodox și am închis ușa.

De ce este util un interfon?

Un vecin a luat inițiativa și a mers pe la toți vecinii să strângă bani și semnături ca să ne putem monta un interfon. Costurile au fost minime. Un băiat a venit și ne-a montat sistemul în casă fără să facă prea multă mizerie și am primit și 3 cartele de acces. Simplu și util.

Recunosc că m-am bucurat teribil că mi-am montat interfon la scară pentru că nu mai putea toată lumea să intre în casa scării și mă simțeam eu mai bine atunci când ajungeam seara și intram repede în bloc și ușa se închidea după mine. Am avut o dată neplăcuta surpriză ca un băiețaș să meargă în spatele meu pe scări și cu un tupeu de nedescris să mă abordeze. Cu interfon nu mai există posibilitatea de a mai fi urmărită pe scări.

Vă întrebați dacă mai apare lumea pe la ușă din senin?! Ei bine da. Unii vecini lasă ușa deschisă să se mai aerisească în scară și parcă aceste persoane nedorite pândesc acel moment și imediat încep să bată pe la toate ușile. Chiar și așa tot este mai bine cu interfon. Ar fi fost și mai bine dacă era cu cameră dar mă mulțumesc și cu acesta.

 

You may also like

13 comentarii

  1. Foarte util cu conditia ca si vecinii sa nu mai dea drumul oricui in bloc. Chiar si cu interfon ma trezesc cu anumite persoane la usa sau cu cineva care incearca sa vada daca e descuiat. Inainte ma speriam, acum ies cu facaletul, si nu glumesc! :))
    Eu din cauza anumitor intrusi stau cu interfonul inchis. Mai ales ca nu vreau sa-mi trezeasca copilul, ca suna la intamplare. Cine vine la mine ma suna pe mobil intai.

  2. Nici blocul meu nu are interfon desi locuiesc in zona centrala ( stiu ca nu depinde de zona 😀 ) Tot s-au agitat la un moment dat sa punem, apoi s-a uitat. E adevarat ca suna tot felul de musafiri nepoftiti la usa dar deja le trantesc usa in nas fara explicatii. Am ajuns la concluzia ca daca ei nu au jena sa ma deranjeze cu fel de fel de aiureli, eu de ce as fi amabila cu ei. Pana si reprezentantii partidelor politice, cand ii vad cate 3, 4 la usa cu o punga si cu un pix sau o bricheta in ea…. ( pe aia ii iau la misto, ii mascaresc 😀 )

  3. Cu siguranță interfonul este o investiție bună, dar mai sunt și acei vecini care lasă o pietricică în ușa de la intrare și investiția e fix zero.

  4. Eu am interfon si imi place mult acest accesoriu. Este foarte util si daca vrei sa nu fii deranjata il inchizi si nu are decat sa sune posta publicitara pana nu mai poate

  5. Nu prea ajuta la nimic, ba mai mult te deranjeaza vecinii care nu au iala de bloc si suna la intamplare la un numar ca sa poata intra ei, de multe ori fix numarul de la apartamentul tau din care fac o obisnuinta, nici macar din bun simt nu raspund nimic in interfon iar personal esti tot timpul deranjat

    1. Trebuie sa recunosc ca sunt si astfel de probleme, dar destul de rare. De cele mai multe ori eu gasescx util un interfon si inconvenientele sunt destul de putine ca sa ma determine sa accept totusi un interfon si chiar sa-l recomand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.