Jurnal de vacanta – Taverne Lefkada (partea IV)

Micul dejun îl aveam asigurat de la hotel iar de restul meselor ne descurcam. Pe de o parte îmi convine să luăm cazare doar cu micul dejun sau cel mult demipensiune. Noi mergeam pe diferite plaje și nu eram condiționați de masa de prânz așa că am încercat mai multe taverne.  Am profitat și am mâncat multe fructe de mare și aici depinde de fie are persoană dacă îi plac sau nu.

Restaurant Rachi-min

Tricou – link

Blugi – link

Încep povestea cu un restaurant special sau să o numesc tavernă. La 10 km de stațiunea Agios Nikita este Restaurantul Rachi(dacă dați pe waze vă duce direct acolo). Era cât pe ce să nu ajung pentru că în ziua în care aveam rezervare aici Criss a făcut ferbă și am stat toată ziua în cameră dar am zis că mergem măcar o oră să facem niște poze, să admirăm peisajul, bem un suc și ne întoarcem repede în cameră. Ea nu s-a simțit tocmai bine aici și a fost nedezlipită de mine. Restaurantul este undeva pe munte și la apus ai impresia că norii te înconjoară. Este un peisaj de vis pe care nu îl vezi foarte des.

Restaurant Rachi3

Dacă vreți să mâncați aici vă trebuie rezervare. Fără rezervare nu cred că aveți șansă să găsiți vreo masă. Noi eram 16 persoane deci clar nu aveam cum să găsim altfel. Se pot vedea norii chiar în spatele meu. Dacă vreți puteți veni aici doar să faceți poze pentru că lângă terasă este un loc special amenajat cu băncuțe ca să puteți privi apusul. Mâncarea are prețuri bune comparativ cu ce găsiți la alte taverne. Aici nu găsiți fructe de mare și meniul nu este foarte stufos. Găsiți câteva feluri de mâncare bazate pe porc, miel și vită și un meniul special cu deserturi. Ca idee eu mi-am luat o porție de porc cu o umplutură de roșii deshidratate și brânză și cartofi natur care a costat 7 euro și o salată de rucola cu parmezan 5 euro care a fost genială. Berea este 3 euro ca peste tot pe insulă și surpriza vine la desert. Un desert este 3 – 4 euro și nu mi se pare mult în condițiile în care o gogoașă pe plajă(de la vânzătorii ambulanți) este tot 3 euro.

Restaurant Rachi5-min Restaurant Rachi6-min Restaurant Rachi7-min Restaurant Rachi8-min

O mică recomandare referitoare la taverna la care doriți să mâncați ar fi să mai vedeți și alte persoane în restaurant. Ar fi de preferat să fie full pentru că în felul ăsta vă gândiți că mâncarea este rulată și proaspătă. Nu am avut probleme pe unde am mâncat dar principiul ăsta îl aplic pentru locurile noi.

To Steki-min

În drumul spre plaja din Agios Nikita sunt multe taverne și cred că la majoritatea găsiți mâncare bună. Un prieten a citit pe internet despre Taverna To Steki care este la mijlocul distanței și nu aveți cum să nu o remarcați. Noi am găsit-o foarte repede și prima masă aici am luat-o. La To Steki am găsit o ospătăriță care vorbea românește și ne-a făcut cam toate mofturile. Am luat calamar la grătar foarte bun, calamar pane, creveți la grătar, spaghete cu creveți sau gyros special. Pe toate le recomand că sunt foarte bune. Mi-a plăcut că am rugat-o să îmi decorticheze creveții și nu am fost nevoită să îi mai curăț eu.

Taverna Nikitas este penultima terasă de lângă mare. Are mâncare bună dar mai scumpă față de restul teraselor. Aici am mâncat un ditamai tentaculul de caracatiță cu cartofi prăjiți 12 euro, calamari pane 12 euro, scoici trase în vin delicioase 12 euro. Scoici nu am găsit peste tot. De exemplu la To Steki nu aveau.

Am vrut să scriu și despre mâncarea din Lefkada ca să pot face paralela între Thassos și Lefkada.

 • mâncarea este mai scumpă în Lefkada față de Thassos
 • în Thassos plajele sunt mult mai spectaculoase sau mai ușor de ajuns la ele și în apă găsiți nisip. În Lefkada drumul până la plaje este mai anevoios și nu pot să neg faptul că și aici sunt plaje frumos. În Thassos plaja mea preferată era Paradise Beach și în Lefkada mi-a plăcut mult Milos Beach
 • Thassos este o insulă mai mică decât Lefkada
 • Thassos este mult mai aproape de România

Știu că sunt persoane care au fost cucerite de Lefkada și poate că nu au aceleași preferințe ca și mine dar aceasta este strict părerea mea

P.S. mai am un singur articol de scris despre Lefkada și promit că termin cu poveștile despre vacanța mea

You may also like

12 comentarii

 1. Tu ai fost pe alta partea a insulei fata de unde am fost eu :D. Am stat mai mult prin sud, chiar daca am vizitat si centrul Lefkada, dar si orasul Nydri. Plaja mea preferata de acolo a fost Egremni, la care se ajunge foarte greu de cand a fost cutremurul de acum un an sau doi. Adica e de mers pe jos vreo 2 km, pe un drum rupt, pentru a se ajunge la plaja asta. Dar merita ♥

  O sa vreau sa ma intorc in Lefkada, pentru a merge din nou pe plaja Egremni, dar si pentru a vedea partea de nord-vest a insulei, unde nu am ajuns deloc.

  Si eu ma gandeam sa scriu o postare despre mancarea de acolo. Mi s-a parut a fi mai buna decat in alte locuri din Grecia, dar si mai ieftina (comparativ cu Atena si insula Creta de exemplu).

  1. Nu stiu ce sa zic. Poate ca scriu aceste pareri pentru ca nu am vazut Egremni. Recunosc ca am auzit vorbe frumoase despre aceasta plaja dar nu am ajuns si sa merg pe jos 2 km ar fi fost foarte anevoios avand in vedere ca eram cu cea mica. Nu am fost nici in Atea si nici in Creta ca sa le compar cu acestea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.