Prima comanda Aliexpress

Acum 5 ani am auzit de site-ul Alibaba și am fost surprinsă de prețurile mici și de lucrurile drăguțe pe care le comercializau. Este un site chinezesc și plin de tot felul de produse. Am vrut să comand de la ei dar am văzut că ei vând en gross și așa se justifică prețul. În ultimul timp am tot văzut blogărițe care au dat comenzi pe Aliexpress și nu puteam să ratez ocazia să nu plasez și eu o comandă.

Site-ul este extrem de ușor de folosit așa că mi-am făcut cont și m-am apucat de scotocit. Găsești tot ce vrei și ce nu vrei pe site. Cred că o săptămână am tot căutat diverse chestii. Toate produsele sunt chinezești așa că dacă vedeți un inel de aur la 2 $ să nu credeți că i-ați prostit. 🙂
Eu mi-am comandat 2 produse. Unul dintre ele este această brățară cu diverse charmuri. Am plătit 2$ cred pe ea dar îmi este mare. Asta din vina mea pentru că nu mi-am ales bine mărimea. Am să o fac cadou pentru că nu am cum să o port. 
Ponturi pentru comenzile Aliexpress 
1. Urmăriți dacă produsul are transport gratuit sau dacă prețul produsului cu tot cu transport este avantajos.
2. În dreptul fiecărui produs spune în câte zile este posibil să vă ajungă comandă. Unii vânzători au trecut și 60 zile. Cred că acestea sunt numărul maxim iar brățara mea a ajuns într-o lună și jumătate. 
3. Dacă vreți ca produsele să ajungă în același timp uitați-vă la produsele vânzătorului să vedeți dacă nu puteți cumpăra totul dintr-un singur loc. 
4. Dacă găsiți produse de la cumpărători diferiți puteți să achitați individual produsele. Chiar dacă plătiți toate produsele din coș asta nu înseamnă că vor ajunge toate o dată.
5. Produsele ajung la poșta vamală și cel mai probabil că veți face mai multe drumuri. Câte un drum pentru fiecare produs comandat. Dacă produsul depășește 10€/$, atunci va trebui să plătești diferența de TVA, plus mai apare și tipa de la poșta cu încă o taxă de 8 lei și …. așa apar cheltuieli neprevăzute.
Sper ca acest articol să vă fie util! Dacă aveți întrebări, vă stau la dispoziție!

You may also like

7 comentarii

  1. Mi-am comandat si eu vreo 10 produse,mi-au ajuns toate,doar ca tot asa pe rand,eu cum nu am vamala in oras am asteptat cateva zile si apoi m=am dus,mi-am luat aproape toate produsele mai putin un luciu din ala persistent si o husa de telefn.La vreo 2 zile dupa ce fusesem am primit si aviz.Le-am lasat sa se intoarca ,nu mai baateam 100km pt o huse de 3$si un luciu de 1.Oricum preturile suntt bune si daca prinzi si transport e si mai fain.Mi-as mai comanda si eu,dar pt faptul ca ajung la vamala zic pas.

  2. Am eu doua colete care au depasit 70 de zile. Le-am dat si mesaje si i-am rugat sa-mi mareasca purchase protection, altfel riscam sa nu primesc banii inapoi daca produsele s-au pierdut pe drum. Purchase protection este pentru coletele care nu ajung, ori sunt incomplete. Si avem dreptul sa deschidem o disputa si banii sa ne fie returnati. Pe mine deja ma enerveaza ca dureaza atat de mult. Comand de vreo 4 ani de pe aliexpress dar niciodata n-am patit sa dureze mai mult de doua luni.

    1. Nu prea ma pricep. La mine este prima comanda. Nu ma descurajat sa nu mai comand doar ca ai nevoie de timp sa te duci la vamala, mai ales daca iti comanzi mai multe produse

    2. De obicei dau mai multe comenzi in aceeasi zi, astfel incat sa vina toate aproximativ in aceeasi perioada. Stiu ca au perioada de inmagazinare de 25 de zile, deci pot sa aman cu o saptamana sau doua drumul pana la posta vamala, si sa astept alte colete care inca sunt pe drum. E ok 😀 de obicei veneau cam in 5-6 saptamani mandatele. De data asta nu stiu ce s-a intamplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.