Confectionarea bijuteriilor contemporane

În urmă cu vreo 4 ani am descoperit arta mărgelitului. În perioada aia nu munceam(nici acum nu muncesc dar nu m-am mai ocupat de mărgelit) și am început să fac bijuterii. Pentru început a trebuit să mă documentez destul de bine pentru că trebuia să îmi cumpăr tot ceea ce îmi trebuie să mă pot apuca de treabă.

Prima comanda a constat din FIMO. Fimo este o plastilina în diverse culori pe care o poți modela și combina și cu ajutorul ei poți realiza niște modele foarte interesante. După ce termini de modelat și rezultatul este cel dorit plastilina se bagă în cuptor și se întărește. M-am uitat pe youtube și am văzut că totul era o joacă. Aveau fetele o dexteritate ceva de nedescris doar că eu nu m-am descurcat deloc. Nu aș putea să spun exact ce mi-a lipsit … creativitatea, dexteritatea sau lipsa răbdării pentru micile detalii. Nu vreau să descurajez pe nimeni iar dacă sunteți hotărâte puteți încerca.

A doua comandă a venit destul de rapid și de data asta mi-am cumpărat ceea ce mi-a trebuit. Nu pot să vă spun ce satisfacție am avut când am făcut eu prima pereche de cercei cu mânuțele mele. Recunosc că nu am găsit nici un magazin fizic de unde să îmi pot lua ce aveam nevoie doar găsiți mărgele online și poate că pe de o parte este mult mai practic așa. În felul ăsta ăți poți face calcule referitoare la mărgelele de care ai nevoie și la diversitatea de accesorii pe care le poți alege.

În poza atașată sunt câteva bijuterii create de mine. Cel mai mult îmi place să le port pentru că de creat este mai complicat …. și spun asta pentru că dacă vrei să te apuci să creezi bijuterii hand made îți trebuie imaginație, creativitate și răbdare. Eu am câte puțin din fiecare însă nu am avut răbdare să creez modele foarte sofisticate.

Dacă îți place să porți bijuterii contemporane poți încerca să îți faci pentru tine la început. După care dacă modelele făcute sunt apreciate le poți comercializa. Această activitate s-a extins foarte mult și în prezent sunt foarte multe fete talente și din mâna lor ies niște modele extraordinare și sincer apreciez astfel de persoane pentru că nu este ușor.

În magazinul online pe care vi l-am menționat puteți găsi absolut de toate. Începând cu tortițe de cercei și terminând cu pietre semiprețioase. Pe vremea când comandam eu era nevoie să folosesc mai multe site-uri pentru că într-un loc găseam uneltele de care aveam nevoie, pe alt site mărgele deosebite, pe alt site accesorii de argint pentru că erau persoane care nu puteau purta altceva. Găsiți pe site chiar și cărți care să vă îndrume cum se realizează bijuteriile și vin în ajutorul vostru și cu câteva idei.

Când am făcut nunta am intenționat să îmi fac singură mărturiile doar că nu am găsit ce vroiam și am lăsat totul baltă dar surpriză … am  găsit pe site aceste sticluțe speciale pentru mărturii care le puteți umple cu nisip colorat, bombonici mici sau ce vreți voi la care să atașați un șnur și o hârtiuță cu detalii referitoare la eveniment. În felul ăsta costurile cu mărturiile va fi mai mic și veți fi mândre că sunt realizate de voi. Găsiți aici această sticluță.

Ați încercat vreodată să vă confecționați singure bijuteriile? 

Follow me on         Instagram     /    Pinterest

You may also like

8 comentarii

  1. Foarte frumoase,mai ales bratara albastra cu alb <3
    Faceam si eu, cand eram mic, siraguri de marele 🙂 acum nu mai am rabdare,cel putin de cand imi cresc nepotelul <3 el imi ocupa tot timpul <3

  2. Bijuteriile contemporane au un stil total diferit, preponderent geometric, care implică în mare parte materiale naturale sau ideea de reciclare, așadar găsim în compoziția lor: fibre, lemn, cauciuc, hârtie, elemente metalice, piele, os, sticlă etc.

  3. Am cochetat si eu cu ideea de a-mi confectiona bijuterii dar nu am actionat niciodata.
    Ideea sticlutelor cu "praf magic" mi se pare geniala si zau ca mi-ai dat o idee foarte buna (asta pentru cand va veni momentul… ;))).
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.