Ghidul fotografiei de produs (recenzie)

Fotografiile sunt preferatele mele și de când am blogul am tot încercat să mă specializez în acest sens ca să reușesc să fac cele mai reușite fotografii. Trebuie să privesc fotografiile din mai multe puncte de vedere. O dată, din perspectiva unui model pentru că în momentul în care eu prezint diverse obiecte vestimentare trebuie să stau la poze. Sunt importante pozițiile mele, dar și felul în care îmi sunt făcute pozele. Al doilea element important se referă la realizarea fotografiilor la produsele pe care le includ în categoria review-urilor.

ghidul-fotografiei-edituraCare este elementul cel mai important pentru o fotografie

Sunt multe elemente importante care conduc către o poză reușită și cu toate acestea, cea mai importantă este lumina. În momentul în care știi să te joci cu lumina și cu umbrele înseamnă că ai făcut un mare pas către arta fotografiei. Nimic nu se compară cu lumina naturală. Aceasta este cea mai bună pentru a putea face niște poze reușite. Evident că și lumina artificială poate fi de ajutor însă pozele sunt incomparabile.

compozitia-pozei-minÎmi doresc să îmi cumpăr un DSLR care să mă ajute să realizez fotografii profesionale și prin intermediul acestei cărți am aflat ce funcții trebuie să aibă viitorul meu aparat. Focalizarea este cea mai importantă funcție de care am eu nevoie. Am nevoie de un produs în prim plan care să se vadă foarte clar și restul imaginii poate fi ușor neclară. În cartea Ghidul fotografiei de produs am aflat cum pot realiza acest gen de fotografii.

Fundalul unei fotografii se alege în funcție de ceea ce avem de prezentat sau de expus. În momentul în care pozele sunt făcute pentru un magazin, acestea trebuie să fie neutru pentru că produsul prezentat să fie în prim plan și toată atenția să fie atrasă către acesta. În momentul în care pozez eu un produs ca să-l prezint pot folosi un fundal colorat sau texturat și eventual pot adăuga și mici decoruri.

Cum pozăm diverse produse?

În carte sunt atinse diverse subiecte legate de produsele pe care vrem să le pozăm. Sunt produse croșetate, bijuterii, produse din ceramică, tablouri și pentru fiecare aplică câte o tehnică. Pozele sunt frumos lucrate și sunt multe detalii de care trebuie să avem grijă în momentul în care vrem să scoatem în evidență un anumit produs.

ghidul-fotografiei-de-produs-minAm fost impresionată să văd că această carte nu încurajează pe nimeni să-și cumpere un aparat foto profesionist, ci te sfătuiește să încerci diverse tehnici cu aparatul din dotare și să te gândești bine dacă acele funcții profi nu ți-ar putea fi nefolositoare. Prin intermediul cărții poți să vezi care sunt nevoile tale, în funcție de pozele pe care vrei să le obții și în felul ăsta să știi ce cauți de la un aparat foto.

Prelucrarea fotografiilor cu ajutorul Photoshop

Detaliile referitoare la realizarea celei mai bune poze au fost dezbătute și acum a venit momentul să prelucrăm pozele și să le aducem mici îmbunătățiri. Sunt prezentate pe înțelesul tuturor ce funcții trebuiesc folosite pentru decuparea, corectarea culorii, îmbunătățirea clarității și alte mici detalii de care aveți nevoie pentru a prelucra o fotografie. Când am ales această carte nu știam că aceste aspecte sunt prezentate în cele mai mici detalii și cu ajutorul acestei cărți voi începe să folosesc Photoshop-ul.

ghidul-fotografiei-minSecțiunile de întrebări sunt punctuale

După fiecare tehnică explicată, se prezintă o sesiune de întrebări și răspunsurile autoarei. Aceasta explică pe înțelesul tuturor care ar fi soluțiile pentru a face niște poze cât mai reușite. Pentru o persoană care își dorește să-și îmbunătățească această pasiune, cred că această carte este perfectă.

Cartea Ghidul fotografiei de produs poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa.

Ce părere aveți despre această carte?

You may also like

11 comentarii

  1. ar trebui sa studiez si eu ghidul, mie nu imi iasa deloc bine pozele..acum nu stiu daca nu cumva e de vina si telefonul meu

  2. Eu vreau cartea! :))) Sa invat mai mult Photoshop! Daca te-ai saturat de ea si simti nevoia sa o dai/vinzi, let me know!
    Cu toate ca detin un DSLR, nu am reusit pana acum inca sa ii cunosc toate optiunile si sa le folosesc corect. Oricum, fata de fotografiile pe care le-am facut la primul meu articol de beauty pe blog si pana acum… e mare diferenta.In doar 6 luni.
    Sunt perfect de acord cu ce ai zis despre lumina naturala. Nimic nu o poate intrece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.