Eu nu generalizez acest subiect. Vreau să vă povestesc strict despre experiența pe care am avut-o eu cu fetița mea. Observ transformările ei și cum corpul trece de la stadiul de copil la viitoare adolescentă, dar în același timp nu vreau să grăbesc deloc întregul mecanism. Vreau să punctez aspectele pe care eu le-am luat în considerare și cum am reacționat.
Am început să folosesc deodorant pentru fetița mea la 8 ani
Încep totul prin a spune că fetița mea face sport încă de la 6 ani. A început cu handbal la Viitorul Oțelul Galați și de mai bine de un an merge la volei. Îi place sportul și eu încurajez mișcarea. Nu-mi doresc să facă performanță și printre principalele motive pentru care eu am încurajat-o este să facă mișcare. În prezent Cristina are 9 ani jumătate și în jurul vârstei de 8 ani am început să văd ceva schimbări în ceea ce privește mirosul transpirației. Evident că după antrenament face duș doar că dimineață am simțit un miros puternic de transpirație și nu înțelegeam ce se întâmplă. Am considerat că nu s-a spălat ea suficient de bine. A doua zi am avut aceeași problemă cu transpirația și așa am realizat că este momentul să înceapă să folosească deodorant.

Nu știu dacă faptul că face sport a făcut-o să aibă o transpirație mai abundentă sau care să necesite o igienă mai riguroasă. Am mai întrebat și prietene de-ale ei. Poate că ele au întârziat acest lucru cu câteva luni. Întâi de toate am dat-o cu ceea ce foloseam eu. Pentru mine deodorantele Balea sunt vis așa că le-am folosit și pe ea și a reacționat foarte bine.
Produse folosite pentru a ține transpirația sub control
Cristina s-a acomodat rapid cu rutina de dimineață și i-a intrat ușor în reflex să folosească deodorantul înainte de a se îmbrăca. Am tot citit și am văzut că piatra de alaun ar fi una dintre cele mai bune variante. Doar că în cazul nostru nu a funcționat. Eu am o transpirație abundentă și am vrut să văd dacă funcționează în cazul meu. Pentru mine aceasta n-a avut niciun rezultat. Am încercat piatra de alaun și pe Cristina și nu m-a mulțumit.
Deodorantele Balea nu au aluminiu și în felul ăsta am îndrăznit să le folosesc și pentru ea. Cele 2 variante din poza de mai sus sunt top. Îmi place enorm de mult varianta pe mov. Și dacă prin absurd mă plictisesc de ea atunci folosesc varianta roz care are un miros foarte plăcut de zici că este un parfum.

Borotalco s-a dovedit a fi o variantă bună și am cumpărat atât varianta de spray, cât și cea stick. Varianta tip spray nu stopează în totalitate transpirația. Eu am cumpărat varianta asta cu capac portocaliu care nu-mi place deloc. Mi se pare că nu are un miros deloc care să mă atragă. Cu toate astea să știți că am mai folosit și alte variante și restul au fost prietenoase așa că le recomand pe restul. Varianta tip stick de la Borotalco stopează transpirația și tocmai din acest motiv am încercat să le folosesc doar pentru mine. Aceasta poate oferi atât protecție împotriva mirosurilor, cât și reducerea efectivă a transpirației.
În concluzie, eu folosesc pentru Cristina doar deodorante. Ocazional mai apelez și la deodorantul Nivea Black&White care îmi plăceau mult într-o perioadă doar că treptat le-am înlocuit.
8 comentarii
Mulțumim pentru informații.
Nu am folosit pentru cea mică încă nici un deodorant ,dar pe viitor voi ține cont de recomandările tale .De la Balea o singură dată am incercat un deodorant ,însâ nici nu știu ce culoare avea ,dar mi-a plăcut ; eu folosesc cel mai des de la Dove și Nivea .
Eu folosesc rollon fără aluminiu de la Borotalco.
Încă nu a inceput sa folosească deodorant însă eu pe cel de la Borotalco îl folosesc de ceva timp
Mulțumim pentru informații și recomandare
Interesant articolul 🙂
As incerca deodorante dermatocosmetice pentru copii.
Mulțumesc pt recomandare!