Paddington sare în ajutor – Michael Bond (recenzie)

În ultimul timp Cristina s-a focusat pe citit. Nu știu dacă nu ar fi trebuit să lucrez mai mult, dar vacanța astaneprevăzută am lăsat copilul să se relaxeze, iar cititul am considerat este absolut necesar așa că n-am putut sări pentru tradiția zilnică de a citi mai mult sau mai puțin. Important este să mă orientez către cărți amuzante și pline de acțiune care să-i atragă atenția copilului. Așa am zis că merită să aleg Paddington sare în ajutor care promitea a fi una dintre cele mai potrivite cărți pentru Cristina.

Paddington sare în ajutor – Michael Bond

Titlul: Paddington sare în ajutor
Autorul: Michael Bond
Pagini: 128

Aceasta este o poveste clasică, avându-l ca personaj principal pe celebrul urs Paddington, prietenul Reginei. Paddington este amabil si bine crescut. Tare mult îi place să dea o lăbuță de ajutor. Nu există încurcătură pe care să nu sară s-o rezolve.

Prima lui peripeție este legată de pălăria lui care era moștenire de familie și pe care n-o pierdea din ochi. Întâmplarea face că vrea să plece la pescuit într-una din zile împreună cu familia Brown. Nerăbdarea și entuziasmul lui nu fac altceva decât să se aleagă cu un mic incident în care el era cât pe ce să-și piardă pălăria. Printr-o minune reușește s-o recupereze și astfel aventura lui poate continua.

Ursulețul Paddington are foarte mulți prieteni, printre care și domnul Gruber. Acesta are un magazin de antichități și într-una din zile vinde o mare parte din produse și hotărăște să-l ia și pe Paddington cu el la licitație. Aici ursulețul nu știe ce trebuie să facă și licitează pentru diverse obiecte de care nici nu avea nevoie.

Paddington rămâne singur acasă și, uitându-se pe o revista, ii vine ideea de a confecționa un suport pentru reviste pentru Domnul Brown. Explicațiile oferite in reviste păreau ușoare, iar el avea tot ceea ce avea nevoie. Vecinul, domnul Curry, vine in ajutorul ursului și ii propune sa-i ofere masa lui pe care sa poată confecționa ceea ce-și propusese cu mențiunea ca și el își dorea un astfel de suport. Problema este ca Paddington nu este obișnuit cu fierăstrăul și nu face cele mai bune tăieturi. Asa reușește sa între iarăși in bucluc.

Reușește chiar sa ajunga la cinematograf. Vroia foarte mult sa vadă un film și sa audă un cântec la orga, iar visul ii este îndeplinit. Ba mai mult, reușește și aici sa dea de belea și este căutat de directorul cinematografului. Cât timp familia Brown își face griji pentru el și îl caută, acesta apare bucuros pe scena

Cartea este plină de povești care mai de care mai amuzantă și aduce pe chipul copiilor zâmbete și o foarte bună dispoziție. Cristina a fost foarte încântată s-o citească. Eu am luat cartea de Paddington, sare în ajutor de pe Libris și acum intenționez să dau o nouă comandă la ei pentru că vreau să iau lista de lecturi pentru Cristina ca să înceapă să le citească.

Voi ce le mai citiți copiilor? Cum vi se pare această carte?

You may also like

13 comentarii

  1. Este foarte bine că citește, că îi place să citească! Doamne-ajută să fie cât mai mulți copii care citesc.
    Cartea pare potrivită, exact cum spui și tu, iar eu chiar am notat-o pentru că aș vrea să o iau pentru Buburuză.
    Și ei îi place să i se citească și chiar ”citește” și ea. Interesant și îmbucurător este faptul spune ceea ce reține din ce i se citește. 🙂
    Mulțumesc pentru recomandare!

  2. Foarte interesante aventurile ursulețului.Cred ca am mai citit la tine recenzii și despre alte aventuri ale lui Paddington

  3. Foarte drăguță cartea cred cacsi piticului meu i-ar plăcea… Momentan citeste Gim Năsturel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.