Tendințe pentru baie de care să ții cont și tu

Dacă ai în plan să renovezi baia în acest an, trebuie să știi că cele mai în vogă sunt nuanțele deschise, liniile minimaliste și efectul de spa acasă. Dar, decorurile mai puțin monocrome, gresia sau faianța colorată, contrastele prin amestecul de culori și accentele în nuanțele puternice sunt și ele foarte în vogă.

Jocurile de materiale. Tendința este cea a produselor atemporale care ne duc cu gândul la natură- marmură, piatră naturală, betonul, lemnul și bineînțeles, o mulțime de plante. Te poți amuza cu aceste diferite materiale pentru a crea cele mai frumoase contraste.

Lemnul la suprafață și la sol. Pentru că baia este un loc al unei stări de bine, căldura lemnului natural este cea care poate crea un mediu călduros și reconfortant. Se poate folosi atât pentru parchet, cât și pentru mobilier sau blat. Poți să adopți deci și o gresie care imită lemnul.

Betonul. Este cel care vine cu un decor brut și contemporan, care ne poate duce cu gândul la un decor în stil loft sau la unul industrial. Un material care merge de minune cu orice tip de decor, fie unul farmhouse, fie unul contemporan.

Gresia și faianța cu un format mare, XXL. Sunt cele care aduc un plus de rafinament și de eleganță în baie, pe lângă faptul că pot mări vizual încăperea. Un format foarte mare poate să acopere suprafațele mai mari cu un minimum de rosturi între ele.

Gresia sau faianța colorată. Chiar dacă nuanțele mai pale sunt mereu în vogă, asta nu înseamnă că nu poți miza și pe cele mai colorate. Nuanțele de verde smarald sau de albastru sunt deci și ele foarte în vogă.

Nuanța de terracotta câștigă din ce în ce mai mult teren. Este o nuanță care ne duce cu gândul la interioarele mediteraneene și care arată cel mai bine într-o baie.

Terrazzo. Este un material prezent mai ales în vilele italiene sau în palatele venețiene din Renastere. Iar acum pune cel mai bine în valoare un interior mai contemporan. Strălucirile de marmură, de granit, de sticlă sau de metal au cele mai frumoase efecte și rezultatul în baie va fi unul cu adevărat unic.

Negrul cu un efect grafic. Negrul cu linii grafice este cel care va structura spațiul. Negrul se poate folosi la robinete, la rosturi, la mânerele de la ușa de la cabina de duș, la rama unei oglinzi sau la alte accesorii de la mobilier.

Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui să le faci pentru a avea o casă cochetă, cu minim de investiție, poți apela la un designer de interior, recomandarea noastră sunt Studio West Concept, firma design interior din Timișoara.

You may also like

16 comentarii

    1. Avem Baia de la etaj in curs de amenajare și chiar ne gândeam la o faianță colorată. Mulțumim pentru sfaturi!

  1. Ma tot gandesc si eu sa apelez la un designer de interior pe cand ne mutam la casa, dar am si eu atatea idei bune.
    Baia de exemplu o vreau cu plante, o cada mare si un lavoar cu oglinda rotunda.

  2. Si eu as avea nevoie de o firma de design interior cand vine vorba de decor.. imi place mult sa decorez, dar uneori am prea multe idei si dorinte si simt ca ma cam incurc… O baie moderna mi-ar placea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.