Vacanță în Kefalonia

Iubesc Grecia și aș vizita fiecare insulă în parte dacă aș avea ceva mai mult timp la dispoziție. Inițial am zis să mergem și anul ăsta în Thassos. După ce ne-am întâlnit cu toți prietenii cu care ne facem vacanțele în mod normal am zis să încercăm ceva nou. Kefalonia a fost una dintre opțiuni și am zis s-o bifăm și noi pentru că toată lumea o lăuda. Eu am mers strict pe mâna lor. Nici măcar nu am văzut vila. Ce-ar fi fost ca cel puțin una din cele 15 persoane să găsească nod în papură.

Drumul din Galați până în Kefalonia

Am plecat seara la 9.30 pentru că vroiam să doarmă copiii noaptea și să nu simtă cât de de lung este drumul. Pentru că distanța era foarte mare am luat și cazări intermediare atât la dus, cât și la întors. La dus ne-am oprit la hotel Rotonda în Salonic. Am ajuns la hotel în jur de ora 12 și chiar dacă check in era la ora 15 a fost drăguț domnul de la recepție și eu am primit rapid o cameră pentru că eram cu bebeluș. Hotelul a fost ok și micul dejun a fost bufet suedez. A fost wperfect pentru ceea ce aveam noi nevoie. Poate că ar fi fost și mai bine dacă era mai aproape de faleză. Salonicul este un oraș foarte frumos așa că ne-am plimbat foarte mult în acea seară.

A doua zi am plecat spre feribot pentru că ne făcusem programare și trebuia să trecem cu cel de ora 18. Feribotul a costat 40 euro de mașină, 8 euro adulții și Cristina 4 euro. Eva era bebeluș și n-a trebuit să plătească. Drumul cu feribotul a fost de 2 ore. De la feribot până la cazare am făcut 40 de minute, dar numai serpentine au fost.

Ne-am cazat la Stamoulis Villas. În fiecare vilă au stat 2 familii, iar noi am ocupat 3 vile. Înclin să cred că proprietarul mai avea și alte vile. Una dintre vile avea și piscină. Toate erau foarte frumos aranjate în interior, dar și exteriorul era tare drăguț. Mi-ar fi plăcut să ne îndrume cumva cu gunoiul menajer de care a trebuit să ne gospodărim.

Plaje la care am fost în Kefalonia

Myrtos este cea mai cunoscută plajă din Kefalonia. Văzută de sus este superbă. Apa are o culoare foarte frumoasă și în contrast cu pietricelele albe, dar și cu muntele din spatele plajei o face cu atât mai specială. De pe plajă nu pot să spun că am fost atât de încântată de ea. În ziua în care am fost la plajă apa era foarte agitată și erau niște valuri și curenți destul de puternici. Apa era foarte adâncă și te trăgea în larg destul de ușor chiar ca și adult. Șezlongurile erau departe de apă și pietricelele de pe plajă erau destul de neplăcute la mers așa că era nevoie de papuci de apă. Eva nici nu vroia să o duc la apă, iar Cristina nu vroia în apă pentru că era adâncă așa că în jurul prânzului am plecat la vilă cu copiii care s-au bălăcit în piscină.

Prețul pentru 2 șezlonguri și o umbrelă era de 10 euro. Pe plajă era se găsea un bar amenajat de unde se putea cumpăra și câte ceva de mâncare.

Plaja din Assos mi-a plăcut tare mult. Assos era un orășel foarte aproape de locația în care noi eram cazați. Plaja era una micuță și drăguță doar că era cu pietre. Ne-am luat pantofi speciali pentru pietre pentru a ne fi mai ușor să mergem pe plajă. Eu am dat 6 euro pe pereche, iar cei pentru Cristina au fost 8 euro și erau dintr-un material. Mi-a plăcut mult plaja asta pentru că era micuță, erau doar câteva rânduri de șezlonguri și acestea erau destul de aproape de apă și priveliștea era tare frumoasă. Apa era foarte limpede și cu ajutorul acestei căști de la Decathlon putem să văd tot prin apă. Casca asta este pentru copii doar că o puteam folosi și eu și este foarte bună pentru că nu se aburește atunci când respiri, dar nici nu îți intra apă prin tub dacă te scufundai mai mult.

Pe plaja asta puteai opta să plătești pentru șezlonguri pentru 3 ore de plajă. Nu știu exact, dar cred ca era 7-8 euro, iar toată ziua 10 euro. Am ales să plătim pentru toată ziua și chiar a fost ziua în care am stat cel mai mult la plajă. După ce am plecat de la plajă, ne-am oprit în drumul spre casă și am văzut și apusul.

Costum de baie cu buline

Makris Gialos este o plajă absolut superbă. Este exact așa cum fiecare visează să viziteze o plajă. Are un nisip plăcut și fin, marea este extrem de limpede de îți poți vedea și unghiuțele de la picioare și pare a fi o plajă mai de fițe. Spun asta și din cauza barului care are niște prețuri mult mai mari decât în mod normal. Cred că aici am plătit aproape 4 euro pe un capuccino, granita tot 4 euro, gogoși glazurate tot 3-4 euro, etc. În ciuda prețurilor mai mari, prețul pentru 2 șezlonguri și o umbrelă era tot de 10 euro.

Eu am ales să port doar costume de baie dintr-o singură piesă. Mi-am comandat cu ceva timp înainte de a pleca în vacanță 2 costume de baie de pe Dresslily și acestea au ajuns cu o zi înainte să plec. Acesta este unul dintre ele și mi-a plăcut tare mult. Pe site găsiți prețuri foarte bune și dacă vreți să plasați și voi o comandă folosiți codul DLKOL25C pentru un discount de 25%!

Costum de baie animal print

Xi Beach a fost o altă plajă foarte frumoasă și deosebită. O făcea specială nisipul maro. Acest nisip era și în mare. Era tare plăcut la atingere. Plaja era una micuță, cu câteva rânduri de șezlonguri și eram foarte aproape de plajă ceea ce îmi convenea tare mult. În majoritatea cazurilor Eva nu se înghesuia să intre în apă. Ea se juca de cele mai multe ori pe șezlong sau chiar între șezlonguri.

Aici am plătit cel mai puțin pentru 2 șezlonguri și o umbrelă, 6 euro! În spatele plajei era o terasă drăgălașă doar că noi am vrut ca în ziua asta să mergem la 2 plaje și să mâncăm undeva pe drum sau la cealaltă plajă.

Pălărie Dresslily
Mellisani Cave

Antisamos Beach a fost următoarea plajă pe care am vizitat-o și asta dintr-o pură întâmplare. Am fost la Melissani Cave care este un loc superb. Este o gaură în stâncă și pe fundul acestei stânci este o apă extrem de limpede și de o culoare foarte frumoasă. În plus, totul se desfășoară într-un cadru organizat, cu bărcuță, cu o persoană care vâslește și ne povestește puțin despre acest loc. Locul este relativ mic așa că toată plimbarea cu bărcuța a durat în jur de 15 minute. Am ajus la Antisamos pentru că era cea mai apropiată plajă. Plaja ne-a întâmpinat cu un loc destul de mare de parcare și cu un tip care ne tot explica ceva ce noi nu înțelegeam. Plaja arăta frumos și apa era limpede. Pe plajă ne-a întâmpinat o chelneriță care ne-a explicat cum stau lucrurile … pe primul rând de șezlonguri ne putem așeza doar că era 10 euro 2 șezlonguri și o umbrelă și 10 euro de persoană consumație și trebuia să mâncăm obligatoriu, următorul rând de șezlonguri trebuia doar să plătim 10 euro umbrela și cele 2 șezlonguri și să facem consumație, iar dacă vrem să nu plătim șezlongul putem sta în ultimul rând de pe plajă și trebuie doar o mică consumație. Având în vedere că vroiam să stăm 3 ore pe plajă am ales varianta free și să facem consumație. Efectiv ne-a terorizat acea chelneriță cu fel de fel de lucruri de ne lua groaza numai cât o vedeam că vine spre noi.

În ultima zi am stat la plaja de lângă Antisamos. Nu știu exact numele acesteia, dar era fix lângă. Aici am plătit 8 euro pe 2 șezlonguri cu o umbrelă și am stat în al doilea rând de șezlonguri și chiar nu am fost stresați deloc. Am stat aici până în jurul orei 4 pentru că am adormit-o pe Eva și nu vroiam s-o trezesc. Apa a fost la fel de limpede, liniștită și frumoasă ca ziua anterioară.

Calamar prăjit – Myrtos Tavern
Calamar grill – Myrtos Tavern

Mâncarea în Kefalonia

Din start vreau să vă spun că m-am lăsat purtată de val și că deciziile în ceea ce privesc locațiile nu mi-au aparținut. Tripadvisor a fost sursa de inspirație. De cele mai multe ori am făcut alegeri bune și mâncarea a fost ok. Am fost la o tavernă la care nu pot să spun că m-a impresionat cu nimic și am plătit și mult. În drumul nostru de la Xi Beach spre o nouă plajă am descoperit o tavernă foarte lăudată care se tot lăuda cu pește proaspăt.

Scoici – 3 umbrellas Tavern

Taverna 3 umbrellas a fost unul dintre eșecurile noastre. Când ne-am așezat la masă a venit tipul de la bar și ne-a prezentat ce pește proaspăt mai are. Avea și niște tăblițe scrise cu mâncarea zilei așa că am ales calamari la grill de acolo, Cristina a vrut musaca și nu avea și i-am luat niște scoici cu sos de unt, iar eu mi-am luat calamar prăjit. Calamarul la grill a fost cel mai bun. A fost foarte fraged, deloc gumat, cu garnitură de de orez și cu un sos de unt cu lămâie foarte bun. Când a venit nota de plată am văzut că porția asta a costat 24 euro, calamarul la grill a fost 10 euro și nu am avut nicio garnitură la ei, iar scoicile au fost foarte rele. Nu erau curățate bine și chiar aveau iarbă printre ele. Scoicile erau pline cu apă și sosul era pus separat într-un bol. Nu aveau niciun gust atunci când trebuia să cureți scoica, să o bagi în sos și apoi să o mănânci. Nefiind gătite împreună cu sosul acestea nu aveau un gust waw. Am plătit puțin peste 10 euro pe ele.

Părerea mea despre această vacanță

Kefalonia este o insulă mare și foarte frumoasă. Am văzut aici niște plaje superbe, cu o apă foarte cristalină, cu peisaje de vis, dar și cu muuulte curbe. Să luați asta în calcul atunci când alegeți o vacanță aici. Cazarea(StamoulFis Villas) a fost foarte frumoasă. Vilele erau frumoase, curate doar că pe parcursul celor 7 zile nu a venit nimeni măcar să ne aducă consumabile sau pentru orice alt aspect legat de curățenie. Vila era departe de orice plajă, avea o tavernă în zonă și distanța de aici până la plajele la care mergeam era de 30-40 minute. Ca să mergem să ne plimbăm sau să facem orice altă activitate trebuia să mergem cu mașina.

Într-una din zile băieții au fost la piața de pește și au cumpărat pește și fructe de mare care au avut un gust bun. Peștele parcă avea un gust diferit față de cel pe care-l mâncăm noi și când spun asta mă refer la doradă.

Distanța din Galați până în Kefalonia este mare și cu siguranță veți avea nevoie de cazare intermediară. Eu nu cred că voi mai ajunge prea curând aici, dar ca și experiență puteți să mergeți măcar o dată să vedeți dacă este pe placul vostru.

Cum a fost vara voastră? Unde ați fost în vacanță?

You may also like

6 comentarii

  1. Ai avut parte de vacanțe foarte frumoase vara aceasta .Nu am fost niciodată în Grecia,dar mi-aș dori să ajung și eu cândva .

  2. Grecia este una dintre destinațiile în care mi-am dorit întotdeauna sa ajung…foarte frumoase plajele, păcat ca erau asa departe de locație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.