Beneficiile uimitoare ale uleiurilor esențiale

Aromaterapia este considerată o modalitate accesibilă de relaxare, preferată de multe persoane, care vor un moment de răsfăț. Uleiurile esențiale au o mulțime de efecte benefice asupra sănătății. Sunt mai multe metode de utilizare a uleiurilor. Pot fi folosite prin inhalare, masarea pielii și integrare.

Cum pot fi utilizate uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale sunt folosite ca remedii naturale pentru o mulțime de probleme ale sănătății pielii și organismului, dar și pentru efectele lor de aromaterapie. Este foarte important, să se realizeze un test pentru a nu întâmpină eventuale probleme. Uleiurile esențiale pot fi folosite și în băile de relaxare. Câteva picături de ulei adăugate în casă îți pot aduce momente de răsfăț și relaxare în liniștea casei. Pentru împrospătarea hainelor, uleiurilor reușesc să mențină parfumul mai mult timp.

Aceste uleiuri pot fi folosite prin masarea pielii. Un astfel de procedeu aduce beneficiu dublu. În primul rând ne putem relaxa și în al doilea rând ne încărcăm de energia pozitivă oferită de aromele uleiurilor.

Inhalarea nu este corect să se facă în mod direct. După un mic test și după citirea cu atenție a prospectului, se urmează indicațiile corecte. Ingerarea se realizează doar ca urmare a sfaturilor unui specialist.

Puterile vindecătoare ale uleiurilor esențiale

Fiecare ulei esențial are o putere magică. Uleiul esențial de lemn de santal ajută la menținerea sănătății membranelor mucoaselor tractului urinar și ale peretelui toracic. Este recomandat și pentru persoanele care au probleme cu tensiunea. Persoanele foarte stresate pot să apeleze la renumitul ulei de lavandă. De altfel, acest ulei, este un remediu antiseptic,  antidepresiv, antiinflamator și poate fi folosit și drept deodorant. Pentru a susține sănătatea inimii, a creierului și imunitatea, puteți opta pentru ulei de cânepă.

Acest ulei este o importantă sursă de întărire a imunității. Uleiul de cânepă aduce multiple beneficii organismului, are efect antioxidant și antiinflamator. Pentru prevenirea îmbătrânirii,  pentru a stimula producția de colagen, acesta pare a fi un aliat pentru frumusețea și sănătatea noastră. Vreau să vă povestesc și despre uleiul de canabis pe care cercetătorii au știut cum să îl valorifice pentru a crea un aliat al sănătății noastre. Acest produs, ulei cbd este utilizat în cazul unor probleme majore de sănătate, cum ar fi bolile autoimune, cancer, diabet, scleroza multiple,  epilepsie.

Un ulei de canabis se obține din predarea la rece a plantei, a frunzelor, fiind un produs sigur, care nu dăunează deloc organismului. Uleiul esențial de lămâie se obține prin presarea la rece a cojilor de lămâie. Acest ulei are un puternic efect detoxifiant, excelent tonic,  stimulează sistemul  imunitar.

De ce să folosești uleiuri esențiale

Este de preferat să optăm pentru remediile naturale pentru a ne trata anumite probleme, pentru că nu ne încărcăm de medicamente. Aducem natura la noi acasă folosind extractul vital al plantelor cromatice și terapeutice. Pentru a ne relaxa și a elimina stările anxioase, putem opta pentru cele mai aromatice sș liniștitoare uleiuri. Este bine să experimentăm folosirea uleiurilor esențiale pentru a ne menține sănătoși.

You may also like

16 comentarii

  1. Foarte interesant este acest articol !
    Multumesc frumos pentru informatii !
    O seara frumoasa !

  2. Si eu folosesc uleiuri esentiale. Ma calmeaza si ma ajuta sa am o stare de spirit/sanatate mai buna! Cel de menta de la Fares e preferatul meu.

      1. Sincer nu îmi amintesc sa fi folosit vreodată uleiuri esențiale dar sunt dispusa sa le încerc

  3. Sa le folosesti cu bune rezultate. Eu folosesc uleiuri esentiale doar ocazional, in aromaterapie,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.