Cum să alegem o jucărie din lemn și detalii despre comanda mea pe Kidsretail

Jucăriile din lemn sunt printre cele mai frumoase și mai rezistente jucării. Principalul motiv pentru care recomand jucăriile din lemn este că acestea sunt mult mai ecologice decât o jucărie din plastic. De cele mai multe ori acestea sunt făcute manual. Sunt educative și pot fi alese în funcție de vârsta copilului. În plus, o jucărie din lemn poate fi la fel de captivantă ca una din plastic dat fiind faptul că ele sunt decorate cu culori vesele și calde.

Cum alegem o jucărie din lemn?

Jucăriile din lemn sunt făcute să reziste în timp. Ăsta ar fi un alt motiv pentru care ne orientăm către acestea. Ele sunt ușor de ales pentru simplul fapt că finisajele acesteia sunt perfecte și sunt șanse foarte mici de accidentare. Principalele criterii de selecție a jucăriilor este dată de gen și vârstă. În momentul în care ei sunt bebeluși au jucării comune cum ar fi Xilofonul ales de mine sau chiar jucăria prin care își exersează motricitatea.

Comanda mea pe Kidsretail

Eram în căutarea unor jucării de lemn și am descoperit aboslut întâmplător site-ul celor de la Kidsretail. Am găsit foarte jucării tentante și cu greu m-am decis asupra unei comenzi oarecum decente. Vroiam să-i aleg niște jucării din lemn așa că mi-am orientat atenția către un Xilofon Cubika și un joc de motricitate Cubika.

Xilofonul are 2 ciocănele din lemn cu ajutorul cărora încep sunetele să se audă. Jocul are o bucată mică de elastic ajutorul cărora sunt prinse bucățile mici și colorate din xilofon. Restul este confecționat doar din lemn. Îmi place foarte mult modul de realizare al acestei jucării, ca să nu mai zic de culorile vesele folosite de acesta.

Jocul de motricitate este foarte interesant doar că m-am grăbit eu puțin să-l iau. Îl voi păstra pentru a-l folosi peste câteva luni pentru că acum are ca principală atracție să bage toate piesele în gură. În cutie se găsește un semicerc mai mare pe care se pun diverse piese mai mici din lemn în așa fel încât semicercul mare să fie în echilibru. Este un joc ușor, dar care le dau de furcă copiilor. Mie îmi plac desenele de pe piesele din lemn. Chiar m-am jucat și eu împreuna cu fetița cea mare cu acest joc și mi s-a părut foarte interesant.

Planșă de colorat din silicon

Planșa aceasta din silicon mi s-a părut foarte interesantă. Asta poate și pentru că n-am mai văzut acest model până acum. Planșa de silicon are desenată o scenă din grădina zoologică pe care sunt tipărite animale, litere, etc. În plus, pachetul conține și 4 carioci speciale cu ajutorul cărora se poate realiza desenul. Este interesant faptul că această planșă poate fi oferită copilului pentru a-l distrage în momentul în care stă în scaunul de masă sau chiar în mașină. Poate fi refolosită ori de câte ori vrem pentru că această planșă se spală și desenul poate fi reluat ori de câte ori prezintă interes.

Mingea senzorială este perfectă pentru Eva. S-a jucat destul de mult cu ea de când o ore. I-am dat-o în cadă și era fascinată de ea că plutește. Nu prea i-am oferit jucării în baie până acum. Asta poate și pentru că până acum făcea baie în cădița specială și acum face în cadă. Se joacă cu mingea chiar și în cameră. Îi place că este micuță și o poate prinde ușor cu mânuțele ei mici.

Melcul din silicon este favorita Evei. Asta și pentru că este jucăria de dențiție perfectă. Este ușor de ținut, nu-și pierde forma, are și ceva clipoței care se activează în momentul în care miști jucăria și coarnele sunt mult mai moi decât restul corpului. Așa se explică că zona albă este cea mai ronțăită. Îmi este tare dragă Evușca când o văd că se aruncă asupra acestei jucării ori de câte ori o vede.

Voi ce fel de jucării cumpărați copiilor? Ce părere aveți de jucăriile din lemn?

You may also like

24 de comentarii

 1. Sunt foarte bune jucăriile din lemn și rezistente ,imi plac și mie chiar ,am și eu niște cuburi tot din lemn ,pe care le-am luat ptr.cea mare când era mică și acuma se joacă și astalaltă cu ele și sunt în stare super bună .Îmi place planșa este tare faină .Să se bucure de ele !

 2. Foarte fain melcul.. Mi-a atras atenția de când l-am văzut prima data.. Si noi avem jucării de lemn…multe cuburi… Si numărătoarea

 3. Jucarii din lemn în afara de un joc pentru cel mic de la ikea și puzzle-uri nu avem,dar sunt tare faine

 4. Sunt cele mai bune aceste jucarii, imi plac cel mai mult si ma bucur ca ai ales o varianta asa potrivita. Sa se bucure de ele! Si eu tot din acestea achizitionez!

 5. Noi avem jucării din lemn pentru copii mai mari! :)) Dar pe mine mă atrag tare și mă liniștesc, mă destresează cele care scot diverse sunete precum cea pe care ne-ai arătat-o.

 6. Foarte intersante, inged=nioase și inspirate jucăriile de pe Kidsretail.
  M-ai ajutat să mă îndrept și eu către ei pentru o comandă. O va juta cu siguranță și pe ”Buburuza” noastră și pe P.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 7. Și mie îmi plac jucăriile de lemn. Sunt mult mai rezistente și mereu sunt pictate în culori vesele.
  Băiețelul meu și-ar dori câteva mașinuțe de lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.