Alegerea parfumului potrivit personalității. 4 criterii de selecție

Gusturile fiecărei persoane diferă foarte mult în privința parfumurilor pe care vrem să le purtăm. Sunt persoane care rămân fidele unui anumit brand sau unui parfum vreme îndelungată. Alții preferă să aibă mai multe parfumuri și să poarte parfumurile în funcție de evenimentul la care vom merge. Este o decizie grea alegerea unui parfum. Mă gândeam să vă dau câteva sfaturi după care mă ghidez și eu.

1. Alegerea parfumului după aromă 

O aromă rafinată a unui parfum esre apreciată de cei din jur. Este important să verificăm parfumul pe pielea noastră pentru că ph-ul pielii este diferit de la un individ la altul, iar aromele se vor simți și ele diferit de la o persoană la alta. Nu este suficient ca un parfum să fie pe placul nostru. Trebuie să îl alegem în așa fel încât să nu fie deranjant pentru cei din jurul nostru. Aroma unui parfum trebuie să fie aleasă și în funcție de locul ]n care vom purta acel parfum. Există multe branduri de parfumuri de unde putem alege ce ni se potrivește, la fel cum există parfumuri de zi sau de seară.

2. Recomandările nu pot funcționa pentru toată lumea

Evident că primim recomandări din partea prietenilor și cunoscuților doar că parfumurile recomandate este posibil să nu ni se potrivească. Același parfum poate mirosi diferit de la o persoană la alta și asta se datorează în mare parte PH-ului. Notele de bază au o influență foarte importantă asupra mirosului final și trebuie să verificăm dacă acele combinații de note sunt pe placul nostru. În funcție de cum simțim aromele pe pielea noastră și de persistența acestuia putem lua decizia de a achiziționa sau nu un produs.

3. Brandurile care nu dezamăgesc

Calitatea este un criteriu primordial atunci când facem o achiziție de orice fel. În magazinele de specialitate precum Sephora vom găsi branduri celebre. Paco Rabanne este unul dintre brandurile care au parfumuri excelente și cu care mă împac foarte bine. Toate parfumurile încercate de la ei îmi plac și sunt mulțumită și de raportul calitate preț al acestora. Mi se par niște parfumuri accesibile, persistente și cu arome plăcute și variate. Consider că parfumurile de la acest brand sunt o alegere bună atât pentru noi cât și pentru un cadou. Un alt brand descoperit recent este Marc Jacobs. Mi se pare că acest brand nu este suficient de promovat, dar în realitate are niște parfumuri plăcute și purtabile.

4. În funcție de intensitate

Sunt persoane care lasă un miros discret de parfum și persoane care parcă au vărsat toată sticluța de parfum pe haine. Este de preferat ca parfumul pe care îl folosim să nu fie deranjant pentru cei din jurul nostru. Acest aspect nu ține doar de cantitatea pulverizată. Depinde și de cât de intensă sau delicată este aroma acestuia.

În funcție de notele parfumului, acestea pot avea note florale, fructate,  lemnoase sau proaspete. În funcție de notele care reușesc să fie mai convingătoare pentru gustul nostru, vom alege ce ne dorim. Aromele critice sau cele vanilate se regăsesc în combinația multora dintre parfumuri. Putem citi și eticheta produsului și să îl încercăm pe piele pentru a ști dacă ne sunt pe plac.

You may also like

19 comentarii

  1. De obicei imi aleg parfumurile dupa miros. Nu am investit niciodata sume mari de bani in parfumuri, dar imi place sa imi cumpar un parfum de la un brand cunoscut

  2. Eu iubesc parfumurile dulci. Am cumparat parfumuri fara sa le miros, doar dupa recomandari si nu am dat gres.

  3. Interesante criteria! Eu nu am un criteria propriu zis. Miros, iar daca imi da o stare de bine inca de la inceput, atunci il iau.

  4. Pentru mine conteaza aroma si modul in care se combina aceasta cu ph-ul pielii mele. Asa ca prefer esentele de lemn, de mosc, de fructe gen lamaie si unele flori, gen liliac, iasomie, lacramioare, portocal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.