Cum să ai o casă bine organizată

În casa mea vreau ca totul să fie la locul lui și urăsc dezordinea. Consider că lipsa de organizare din casă generează probleme și este unul dintre factorii stresanți din fiecare zi. Casa ne reflectă personalitatea și consider că ne reprezintă pe noi. Eu reușesc să fiu organizată pentru că țin cont de anute chestiuni, tocmai de aceea vin cu sfaturi și soluții pentru a vă bucura de o casă bine pusă la punct.

Renunță la lucrurile inutile din casa ta

Aglomerația din casă aduce cu ea dezordine. Este de preferat să renunțați la lucrurile care nu vă sunt de folos. Eu prefer să am la îndemână strictul necesar. În bucătărie nu am mai mult decât în set de cuțite, un set de tacâmuri, un set de farduri, un set de pahare și aparate de care cu adevărat am nevoie pentru a-mi îndeplini activitățile zilnice. Nici baia nu îmi place să fie încărcată. Nu văd rostul unei multitudini de prosoape sau halate de baie. Însă, vreau multă ordine în baie. De multe ori facem un duș în grabă și nu îmi doresc să găsesc hainele sau șosetele împrăștiate prin baie. Vă recomandam să alegeți cosuri rufe pentru a vă depozita hainele.

La noi în baie simt două coșuri de rufe, unul pentru noi și unul pentru hainele Cristinei. Sunt de nelipsit din orice baie și ne ajută să ne ținem ordine în baie și casă. Avem de unde alege coșuri de rufe potrivite pentru fiecare dintre noi. Regăsim modele cât mai deosebite și la dimensiunile pe care le dorim. Eu vă sfătuiesc să alegeți coșuri de rufe chiar și pentru lenjeria intimă. Puteți alege unele de dimensiuni mici. Este mult mai ok din toate punctele de vedere să punem separat hainele de lenjerie intimă. Rafturile sau un dulap de dimensiuni potrivite ne vor ajuta sa depozităm cât mai corect în baie produsele de îngrijire personală.

Ține la îndemână cele necesare

În bucătărie trebuie să avem la îndemână aparate de care avem cel mai des nevoie. În dormitor nu este cazul să încărcăm dulapurile sau servantele de lângă pat cu obiecte decorative. O lampă de veghe, o carte și un pahar cu apă sunt de ajuns.

Depozitează corect ce nu folosești

Dacă aveți o debara sunteți norocoși. Aici puteți pune anumite corpuri de mobilier pe care nu le folosești, borcanele de murături, zarzavaturi, gemuri, provizii de iarnă. Putem alege să avem un dulap în care să depozităm unele decorațiuni, roboții de bucătării și vasele pe care nu le folosim decât ocazional.

Tu cum reușești să fii cât mai organizată?

You may also like

18 comentarii

  1. Eu am o problema cu organizarea.. Si spatiul este insuficient,sper sa nu mai am probleme cand ne vom muta la casa noastra.

  2. asa era inate de copil, ordonat ..organizat..acum nu mai tine eu fac, el vin in urma si desface :)..stiu ca e doar o perioasa dar e asa enervant cateodata, mai ales ca am putin timp

  3. ce simpatic este cosul ala de rufe! Eu am unul simplu, ieftin, din plastic. Bine macar ca nu am haine prin baie, cum am mai vazut pe la altii. In sufragerie eu ma gandeam la niste tabureti din aia cu spatiu de depozitare ca imi si plac si mai scap de unele nimicuri care trebuie ascunse de prin camera.

  4. Doamne deci eu sunt un haos total, probabil pentru ca unde locuiesc acum spatiul este foarte mic si eu am foarte multe lucruri ‍♀️ Noroc ca saptamana viitoare ma mut

  5. Ce-i drept, nu sunt foarte organizata, dar te-as intreba ce faci cu setul de farduri la bucatarie? 🙂 ca asa reiese. In rest, am coș de rufe dar la prosoape te contrazic, prefer sa fie 5-6 prosoape in baie, fiecare cu ale sale. Eu am baia mea, diferita de a maica-mii, si am in ea minim 5 prosoape (2 de față – unul pt mine, altul pt musafiri, daca am, 2 intime pt mine – folosesc intotdeauna apa si sapunul cand am nevoie de toaleta, hartia igienica este pt musafiri – si unul sau chiar doua de baie/duș).

  6. Mi-ar trebui si mie un asemenea cos de rufe pentru rufele de calcat, deocamdata te am impaturite in dulap dar un cos ar fi perfect pentru ele si nu mi-ar mai ocupa spatiul din dulap

  7. Si eu am inceput in ultima vreme sa arunc din lucrurile pe care nu le mai folosesc pentru ca ocupau spatiul si incarcau vizual. Ai dat niste idei foarte bune de organizare a lucrurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.