Cinci sfaturi pentru îngrijirea pisicii

O pisică face parte din familia în a cărei îngrijire se află.  Este un tovarăș loial și un bun camarad care alungă monotonia și tristețea. Pentru că-ți pasă ca pisicii tale să îi fie cât mai bine, este important să o îngrijești cât mai bine și să îi oferi toată atenția de care are nevoie. Eu sunt o mare iubitoare de pisici și tocmai din acest motiv am tot citit pe seama acestui subiect. Tocmai din acest motiv vreau să vin cu cinci sfaturi care te vor ajuta să îi oferi toată atenția necesară pisicii.

Apelează la un cabinet profesional 

Un cabinet veterinar are în spate o echipă specializată care se ocupă de animalele care ajung aici. La o clinică privată precum Mobile Vet beneficiezi de servicii complete pentru îngrijirea animalului tău. Într-un cabinet veterinar de specialitate există aparatură modernă pentru a putea realiza orice fel de intervenție.

Într-un cabinet veterinar sunt mai mulți medici veterinari specializați pe domeniile de interes. Într-o clinică veterinară se vor păstra în arhivă antecedentele animalului tău de companie. Mai nou, pisica ta beneficiază și de tratamente cosmetice aici. Poți apela la o clinică veterinară și pentru un consult în situații de urgență, dar și pentru un control de rutină. Când în cadrul unei clinici regăsești și o farmacie veterinară de unde poți achiziționa tratamente și soluții pentru a-ți îngriji animalul, este cu atât mai bine.

Asigură-i o dietă echilibrată

De la medicul veterinar poți afla care este tipul de alimentație indicat pentru pisica ta, adecvat vârstei și greutății sale. Este bine să respecți și cantitățile recomandare pentru pisica ta și să nu-i oferi mai mult decât este nevoie.

Oferă-i apă proaspătă

În fiecare zi, pisicile consumă aptoximativ 250 de mililitri de apă. Este de preferat să schimbi apa din bol și să îl speli zilnic pentru a-i oferi o apă curată și proaspătă. 

Acordă-i atenție

O mângâiere și o îmbrățișare fac minuni în cazul unei pisici. Periajul zilnic nu trebuie să lipsească din rutina lor. Acest lucru o ajută să aibă un aspect îngrijit și să se bucure de atenție din partea ta.

Scoate-o la aer zilnic

Mișcarea este esențială în cazul unei pisicuțe.  Chiar dacă nu reușești să o scoți prin parc, te poți juca cu ea în casă și o poți ajuta să facă mișcare. Poți cumpăra jucării care să îi stimuleze interesul pentru mișcare. 

You may also like

6 comentarii

  1. Sunt unii stapanu de pisici care le tin cu anii inchise in casa, de nici nu mai stiu saracele de ele cum arata soarele. Bine, o pisica e mai greu de scos decat un caine, sau cel putin asa mi se pare mie, dar oamenii trebuie sa priceapa ca ea nu este jucarie si are si ea nevoile ei.

  2. Eu nu am o pisica ptr ca nu imi place ca ii cade parul,daca nu ar fi asa mi.as lua si eu o pisica la bloc.Imi plac si mie pisicile si da,ar trebui scoase zilnic afara ca si cum se scot si cateii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.