Utilitatea uniformelor în firme și instituții

Școli, spitale,primarii sau bănci. Instituții în care cu toții ajungem frecvent pentru a ne rezolva anumite probleme sau pentru că aici este locul nostru de muncă. Ne dorim să știm care sunt angajații acestor instituții, care sunt persoanele cărora ar trebui să ne adresăm.  Ne-ar fi mult mai ușor dacă aceste persoane ar fi îmbrăcate la fel. Am ști care sunt angajații și care sunt persoanele din afara instituției. O uniformă impune respect și oferă încredere. Vin cu cinci propuneri pentru care uniforma ar trebui introdusă în mod obligatoriu în instituții.

Ținuta office

Ținutele office trebuie să fie ținute protocolare, serioase. Stewardesele sau chiar piloții au ținute impuse și asta mă duce cu gândul la un profesionalism și un respect foarte mare față de toate persoanele cu care intră în contact. Ar fi plăcut să poți vedea astfel de ținute impecabile și în rândul altor joburi care presupun ținute office.

Halat doctor

Uniforma și halate medicale

În orice instituție medicală, fie clinică privată sau spital de stat, toate cadrele medicale poartă uniformă. Pe multe asistente le vedem în halate medicale, în timp ce altele preferă uniforma. Spitalele sunt tot timpul pline de oameni. În orice instituție medicală este important să știm cui trebuie să ne adresăm. Uniformele și halatele medicale pot fi accesorizate cu ecusoane. Astfel, știm ce funcție ocupă persoanele și care este numele lor. Dacă ajungem cu vreo urgență în spital, vrem să ne adresăm cui trebuie. Uniforma unui doctor este un simbol al impecabilului, al imaculatului. Pe limarom.ro găsim modele deosebite de halate medicale.

Uniforma pentru cadre didactice

Încă există discuții în privința introducerii uniformei școlare la elevi. Unele dintre școli au renunțat la idee în timp ce altele încearcă să promoveze ideea de purtare a uniformei. Puterea exemplului are un impact major în privința elevilor. Dacă și cadrele didactice ar purta o uniformă a lor, atunci, și pentru elevi ar fi mai ușor de înțeles cât este de important îmbrăcarea unei uniforme. Profesorii vor putea să se impună mai ușor în fața elevilor. 

Uniforma în restaurante și localuri

Ne -am obipnuit ca ospătarii și chelnerii să poarte cămașa albă și pantalon negru. Mai sunt și locații în care angajații vin îmbrăcați cum doresc. Cel mai bine este ca restaurantul să aibă o ținută care să reflecte imaginea locației.

Uniforma muncitor

Uniforme pe șantier

În  cazul persoanelor care au o muncă solicitantă și se expun soluțiilor sau lucrează cu un echipament care necesită protecție, este nevoie de adoptarea unei ținute obligatorii. Uniforma de șantier este salopeta de protecție. Salopeta și vestele de lucru, dar și bocancii adecvați trebuie purtate de muncitori pentru a fi protejați.

Cum vi se pare ideea de introducere a  uniformei la locul de muncă?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

16 comentarii

  1. Si mie mi se par utile uniformele in institutiile de genul acesta, e in primul rand o dovada de respect pentru persoanele cu care interactioneaza prin natura jobului.

  2. Cred că depinde de instituție, de tipul acesteia. Poate că este un pic cam mult spus uniforme, dar niște ținute cumva impuse, într-un stil anume stabilit, cu anumite culori, ar fi indicat.

  3. Nu mi se pare o idee bună introducerea uniformelor în școli,este ceva mult prea vechi și nimeni nu se simte bine în ele. Dar sunt de acord cu cele din spitale,restaurante și șantiere,mai ales că poți alege dacă dorești să lucrezi undeva unde uniforma este obligatorie,în scoli nu ai de ales,din păcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.