Angajează un avocat dacă i se refuză pensia alimentară copilului!

Viata ne duce, adesea, pe carari nebanuite. Un cuplu care odata s-a iubit si si-a jurat credinta se poate desparti dupa multi ani de convietuire. Divortul este destul de traumatizant pentru ambii parteneri, insa, daca exista si copii, acestia au si mai mult de suferit. Cu toate aceste, daca doi oameni nu se mai inteleg, nu are rost sa se continue o relatie pentru ca nu vor rezolva nimic. In urma divortului, copilul sau copiii vor locui cu unul din parinti, de obicei la mama, cu drept de vizita din partea celuilalt parinte, in functie de ceea ce stabileste instanta de judecata sau de acordul celor doi fosti soti. Pe langa dreptul la vizita, parintele care nu va locui cu copiii va fi obligat la pensia de intretinere a minorului sau minorilor, pana la varsta de 18 ani sau, respectiv 26 de ani, daca acestia isi continua studiile. Pensia de intretinere, cunoscuta si ca pensie alimentara, va fi stabilita prin procent din veniturile parintelui. Insa, sunt cazuri cand parintele refuza sa le plateasca celor mici pensia alimentara si incearca tot felul de lucruri pentru a fi exonerat de la aceasta obligatie. In astfel de cazuri, celalalt parinte nu are decat o singura optiune: sa isi gaseasca un avocat care sa il reprezinte in solicitarea acestui drept pentru minori.

Un astfel de avocat, trebuie sa fie specializat in dreptul familiei pentru a sti exact ce si cum sa foloseasca in asa fel incat sa obtina pensia alimentara necesara intretinerii copilului sau copiilor.
Cererea de stabilire a pensiei de intretinere se depune la judecatoria de langa domiciliul minorului. Nu sunt costuri mari si este una din cererile scutite de taxe judiciare. Chiar daca parintele declara ca nu are venituri, pensia alimentara se va acorda prin raportare la salariul minim pe economie, astfel, acesta nu se poate sustrage  platii cu pretextul ca nu are venituri. Pensia alimentara este un drept al copiluli si niciun parinte nu ar trebui sa refuze ajutorul financiar pentru copil. De aceea, daca te afli in aceasta situatie, nu ezita sa iti angajezi un avocat care sa lupte pentru ceea ce i se cuvine copilului.

Poti gasi un avocat specializat doar in astfel de cazuri sau poti angaja un avocat care sa aiba si alte specializari cum ar fi drept administrativ, dreptul muncii si multe altele. Poti pastra avocatul in care ai incredere pentru ca nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de ajutorul unui specialist si in alte situatii.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.