Vacanța pofticioșilor – Ioana Chicet Macoveiciuc(recenzie)

O dată cu apariția fetiței în viața mea, cărțile pentru copii au fost de un real interes. Îmi place să caut și să iau cărți specifice vârstei ei. La doar 4 ani consider că este un copil obișnuit și vreau doar să o învăț cât mai multe lucruri și să încerc să îi explic despre tot ceea ce o înconjoară. Cărțile o ajută să-și dezvolte imaginația și sunt foarte utile în dezvoltarea unui copil. Tocmai din acest motiv am zis să bifez și cartea Ioanei Chicet Macoveiciuc(Prințesa Urbană) Vacanța Pofticioșilor.

Vacanța Pofticioșilor – Ioana Chicet Macoveiciuc

Iubesc cărțile Prințesei Urbane. Eu am cunoscut autoarea prin prisma blogului ei și așa am început să-i îndrăgesc felul de a se exprima în scris. Am aproape toate cărțile ei și aceasta îmi lipsea. Chiar dacă nu este tocmai perioada vacanțelor, am ales această carte pentru că era la reducere pe Libris.ro.

Vacanța Pofticioșilor este o carte plină ochi de aventuri haioase și de lecții prețioase pe care Ema și Eric le învață despre sine călătorind prin lume. Vacanța este mereu mare prilej de bucurie! Dar, uneori, ea vine și cu frici mai mari sau mai mici: teama de a pleca de acasă, frica de nou, teama de avion sau de a o pierde pe mami,frica de întuneric, cea de străini, de uscătorul de mâini, de apa mării sau de mascote, de păianjeni sau de râme. În carte sunt 8 povești din care copiii au numai de învățat. Toate au motivele lor să apară și toate pot fi rezolvate cu răbdare și discuții potrivite. Copiii se vor distra grozav cintind-o.

Atracția pentru cărțile de copii

De cele mai multe ori eu aleg cărțile pe care urmează să i le cumpăr doar că fetița mea este cea care are decizia finală. Poate reușesc s-o conving să citesc o anumită carte, dar de multe ori plăcerea de a-i reciti anumite povești mă face să cred că și ei îi place acea carte. Aceste lucruri s-au întâmplat și în cazul cărții Vacanța Pofticioșilor. Fetița mea este foarte interesată de povești și, de cele mai multe ori, îmi place să mai discut puțin cu ea după fiecare poveste. Am impresia că în felul ăsta a înțeles ceea ce trebuie din poveste.

Voi ce le mai citiți copiilor? Ce părere aveți de această carte?

You may also like

18 comentarii

  1. A mea e încă mică, așa că mai mult se uită pe poze în timp ce îi citesc. Dar mi-am făcut o lista cu una alta și vreau să le caut online sau să merg la carturesti ca să măresc colecția.

  2. Vacanta pofticiosilor! Am notat pentru cand mai cresc putin nepoatele mele, mai ales ca imi plac si ilustratiile. Sa stii ca eu cred ca exact asa trebuie, discutat dupa povesti, vazut ce-a inteles cel mic din ele. Sa ne mai recomanzi carticele pentru copii, ca imi plac alegerile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.