Sfaturi pentru călătoriile lungi cu mașina

Mulți dintre noi călătorim des cu mașina, atât în țară cât și în afara ei, fie de plăcere sau în interes de serviciu. Plăcute pe de o parte, puțin cam obositoare pe de altp parte, călătoriile cu mașina trebuiesc făcute într-un mod cât mai organizat pentru a nu întâmpina probleme. Pentru a fi cât mai confortabil și pe placul tuturor pasagerilor este bine să ținem cont de câteva sfaturi pentru o călătorie fără incidente.

Planificarea

Călătoriile scurte, de genul celor până la rudele sau prietenii dintr-un oraș învecinat nu impun o prea mare organizare. În schimb, când călătorim sute sau mii de kilometri cu mașina trebuie să avem totul planificat. Șoferul și chiar și pasagerii trebuie să aibă cunoștință de numărul de ore pierdute cu parcurgerea traseului. Trebuie să știm cât timp se poate călători și cât timp de pauză se impune pe traseu. Trebuie să ne informăm cu privire la locurile unde putem mânca până ajungem la destinație, locurile de dormit și informații referitoare la benzinăriile de pe drum.

Pregătirea mașinii 

Înainte să pornim la drum lung cu mașina, aceasta trebuie supusă unei verificări generale la un service autorizat. Presiunea din anvelope, schimbul de ulei, lichidul de frânare, trebuiesc atent verificate. Nu plecați la drum fără roată de rezerva, trusă de prim ajutor și instinctor. Nu se știe când poate apărea o pană și cât de departe poate fi o vulcanizare. De altfel, pentru mici incidente neplăcute este obligatorie trusa de prim ajutor. Mașina trebuie să corespundă din punct de vedere tehnic pentru a nu întâmpina probleme pe drum.

Nu neglijați bagajele

Confortul nostru este important când călătorim un timp mai îndelungat cu mașina. Strictul necesar, lucrurile mici de care avem nevoie până ajungem la destinație trebuie să fie puse în bagajul de mână și să fie cât mai la îndemână pentru a nu răscoli toate bagajele din portbagaj.

Odihnește-te și ia măsuri de precauție

Somnul dinaintea călătoriei este foarte important. O persoană odihnită va fi mult mai atentă la drum. Este bine dacă au permis de conducere cel puțin două dintre persoane pentru a se putea schimba șoferii pe parcursul călătoriei. Astfel, toată lumea va fi mai odihnitț și se va simți mai în siguranță. Călătoriile lungi cu mașina impun adoptarea unei ținute cât mai lejere. Trebuie să adaptăm scaunul mașinii pe care o conduce unei poziții dat mai relaxante. Dacă mergem într-un grup de prieteni este de preferat să alegem mașina cea mai confortabilă. Un golf4 este confortabil din toate punctele de vedere pentru călătoriile lungi. Este important să avem și sistem de navigatie golf 4 la masină. Practic, navigația este un ghid care ne ajută să călătorim în siguranță și să nu ne rătăcim. Ne informează cu privire la obstacolele pe care le putem întâlni pe drum și ne ghidează pe calea cea bună a traseului.

Voi de ce țineți cont când plecați la drum lung cu mașina? 

You may also like

11 comentarii

  1. Sfaturi foarte bune, am sa tin cont de ele. Foarte important sa fie masina in stare buna, cu celelalte ne descurcam.

  2. Eu urasc drumurile lungi si e lung tot ce are peste 200 de kilometri. Esential mi se pare sa pleci cu masina pusa la punct si sa ai grija ca soferul sa faca pauze pentru a evita riscul unui accident pe fondul oboselii.

  3. Sistemul de navigatie e extrem de important. Noi facem des drumuri lungi si foarte lungi. Incercam sa facem pauze, sa se odihneasca soferul si intotdeauna verificam masina inainte.

  4. Sistemul de navigare, aplicațiile care te ajută cu localizarea, odihna sau bagajele sunt foarte importante pentru un drum mai lung cu mașina. La câte drumuri lungi am făcut, nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu aveam bagajul cu apa, medicamente etc. la îndemână. Sau, cum ne-am mai fi rătăcit ca atunci când nu aveam sistemul de navigare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.