Adevărul gol-goluț – Ioana Chicet-Macoveiciuc (recenzie Libris.ro)

Ioana Chicet-Macoveiciuc ne-a obisnuit cu apariția unor cărți pentru copii de senzație. Calitatea de mami și cerințele copiilor ei o inspiră și marea majoritate a cărților ei au ca personaje principale chiar copii ei. Am auzit că pentru  cartea Adevărul gol-goluț a colaborat cu un psihoterapeut în ceea ce privesc informațiile pe care aceasta le conține. Ideea cărții este ca părinții să-i poată ajuta pe copii să înțeleagă mai ușor anumite aspecte personale. Mi-am ales cartea de pe Libris.ro imediat de cum aceasta a fost disponibilă.

Adevărul gol-goluț

Această carte jucăușă și extrem de necesară le va oferi copiilor și părinților răspunsuri la toate aceste dileme ale celor mici legate de propriul corp, intimitate, limite, siguranță, dar și de respectul față de corpul altora.

Părinții care le vor citi aceasta carte copiilor lor vor primi mesaje corecte și pline de semnificații cu privire la diferitele situații de risc cu care s-ar putea confrunta orice familie. Lucru la fel de important, Adevarul gol-golut îi va ajuta să aibă o atitudine relaxată față de copii în astfel de situatii. Pentru că este esențial să știm cu toții, și părinții, și copiii, că, oricăt de imprevizibilă ar fi lumea în care îi creștem, există întotdeauna o soluție care să contribuie la protecția și siguranța lor. – Diana Stănculeanu, psihoterapeut

Părerea mea despre carte

În carte sunt prezentate experiențele unui băiețel pe nume Evi și prietenul lui, Purceluș, o jucărie de pluș foarte deșteaptă. Aceștia își petrec tot timpul împreună și trec prin diveerse situații năstrușnice în urma cărora Evi are doar de învățat. Situațiile prin care cei doi trec sunt tratate cu calm și copilul are doar de învățat de pe urma sfaturilor oferite de purcel.

Alături de cee două personaje copiii trăiesc diferite întâmplări familiare și probabile, cu potențial de risc, prin intermediul cărora vom descoperi informații și pași de abordare a unor situații la care cu greu ne putem gîndi fără îngrijorare – atingeri nepotrivite, protejarea propriului corp, abordarea copiilor de către persoane străine, pierderea copiilor în spații publice largi, gestionarea obiectelor personale, etc.

Este o carte potrivită pentru copiii de peste 4 ani, precum Cristina, pentru că deja după prima poveste a înțeles că toți copiii se spală seara pe dinți. Recunosc că abia reușesc s-o conving dimineața. A învațat să mă refuze și nu prea mă ascultă în tot ceea ce-i spun. Mi-a plăcut că a stat curioasă lângă mine și a analizat pozele din carte. Chiar este o carte completă pe care o recomand mămicilor cu copii.

Voi ce le mai citiți copiilor? Ce părere aveți despre această carte?

You may also like

9 comentarii

  1. Momentan ii citesc fetitei mele carti de genul:Mica Sirena,Regele Leu,Nemo,Pinochio,Pisicile Aristocrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.