Produse de îngrijirea tenului cu miere de la Apidava

Demachierea joacă un rol important în menținerea și îngrijirea tenului nostru. Aceasta trebuie să se facă de 2 ori pe zi, dimineața și seara, indiferent dacă pe parcursul zilei am fost sau nu machiate. Este important să apelăm la produse cât mai bune pentru tenul nostru pentru că în felul ăsta îl păstrăm cât mai frumos pentru o perioadă mai lungă de timp și amânăm îmbătrânirea acestuia.

Oricât de obosite sau lipsite de chef suntem, demachierea de seară este esențială. Pe parcursul nopții celulele se regenerează și toate funcțiile corpului lucrează, iar o piele îmbâcsită nu poate duce decât la o îmbătrânire prematură a tenului. 

Demachierea

Dimineața trebuie să ne dechiaem tenul înainte de a aplica crema de față și/sau machiajul zilnic. Acest pas este absolut obligatoriu pentru că în acest fel ne pregătim tenul pentru o nouă zi. Aerul este și așa suficient de poluat, cosmeticele aplicate îl pot îngreuna și din acest motiv este de preferat să alegem produse cât mai curate din punct de vedere al ingredientelor precum cel de la Apidava.

Seara trebuie să eliminăm impuritățile adunate în timpul zilei sau machiajul. Cu alte cuvinte nu trebuie să sărim acest pas. Am să vă spun care sunt pașii pe care eu îi parcurg și în felul ăsta risc să îmi apară diverși monstruleți pe față sau alte neplăceri.

Laptele demachiant Apidava și curățarea delicată a pielii

Laptele demachiant de la Apidava are numai ingrediente bune care ajută să curețe eficient tenul, să proteje epiderma, să împrospăteze pielea și în același timp să-i ofere hidratare.

 • Unt de shea bogat în vitamina A, E și F, precum și o serie de alte vitamine și minerale. Elementele hidratante din untul de shea sunt aceleași cu cele produse de glandele sebacee din piele.
 • Ulei de măsline are rolul de a hidrata pielea, de a diminua ridurile și de regenerarea pielii.
 • Ulei de Jojoba are proprietăți antioxidante și conține acid miristic, care are acțiune anti-inflamatoare și este rapid absorbit de piele.
 • Propolis are acţiune antibacteriană şi emolientă; curăţă şi hidratează.
 • Miere de albine conține un nivel ridicat de vitamina C, o varietate de vitamine de tip B, minerale și aminoacizi care, toate la un loc, sunt surse extraordinare de hrănire a pielii.
 • Ceara de albine face minuni pe piele. Conține vitamina A și oferă hidratare pe termen lung

Produsul este sub formă de cremă și se dozează perfect cu ajutorul pompiței. Eu folosesc două dischete demachiante pentru ochi pentru că aceasta este zona în care aplic mai mult machiaj și o dischetă sau două pe ten în funcție de machiajul purtat. Dacă am avut mai mult machiaj pe ten revin cu încă o dischetă la final care să-mi ateste că am curățat suficient de bine tenul.

Acest lapte demachiant mi se potrivește tenului meu. Tenul se curăță ușor cu ajutorul lui. Îmi simt tenul curat și hidratat și pregătit pentru următoarea etapă … tonifierea!

Loțiune tonică Apidava cu extract de salcâm

Loțiunea tonică are rolul de a echilibra PH-ul(acesta se modifică în momentul în care ne spălăm pe față). În momentul în care PH-ul este modificat, pielea intră într-o stare de alertă și protecție și încearcă se se protejeze de orice intră în contact cu ea. În concluzie, pielea va respinge respinge restul produselor aplicate.

Regula demachiere, tonifiere, hidratare este absolut obligatorie și fiecare pas este important. Singura diferență care se poate modifica din această regulă este că acum se poate aplica serumurile după tonifierea tenului.

Mie mi se pare că loțiunea tonică de la Apidava completează perfect laptele demachiant și fac o treabă excelentă împreună. Aceasta este un produs fără alcool, fără parabeni, fără parfum și fără phenoxiethanol. Conține câteva ingrediente extrem de benefice pentru ten precum:

 • Mierea este bogată în proteine vegetale, minerale, vitamina C si B. Este potențatăta de efectul extractului din flori de salcâm, bogat in aminoacizi, polizaharide si vitamina A, E, fiind un principiu activ valoros care revitalizează, hrănește, protejează și hidratează pielea.
 • Propolisul este un adevărat antibiotic natural ce curăță în profunzime porii și ajută la controlarea excesului de sebum. Are un conținut ridicat de vitaminele B,E,C,H si P, precum si de provitamina A.
 • Uleiul de menta tonifică și răcorește pielea, este antiinflamator si astringent, fiind recomandat tenurilor grase, congestionate sau în cazul eczemelor.

Ambele produse se completează foarte bine și fac echipă bună împreună. Laptele demachiant curăță delicat tenul și loțiunea tonică îmi redă acea senzație piele fresh și îmi sint tenul revigorat. 

Care este rutina voastră de demachiere?

You may also like

8 comentarii

 1. asta a fost si concluzia mea: ca cele doua produse folosite impreuna fac treaba foarte buna. Si cand te gandesti ca multa vreme eu am evitat laptele demachiant pentru ca imi lasa fata grasa si nu stiam ca trebuie sa vin cu lotiune tonica peste el. Asta e, cat traim invatam.

 2. Produsele sună bine, mai ales că nu au parfum, alcool sau alți iritanți. Dar dimineața nu demachiem nimic, demachiere înseamnă îndepărtarea machiajului, iar noaptea nu dormim machiate, nu? Dimineața laptele demachiant are rol de cleanser, nu de demachiant. 🙂 Eu l-aș folosi doar seara, ca demachiant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.