Prima vacanță în Turcia în 4 la Royal Garden Beach(Alanya)

Vacanța pentru vara asta n-a fost planificată din timp. Mă gândeam că nu vom avea cu cine să mergem pentru că o mare parte din prieteni aveau deja planuri făcute și noi le-am cam refuzat pe toate din diverse motive. Mă gândeam că vom merge câteva zile cu copiii și aia e. Doar că o colegă de-a Cristinei de la școală a zis că pleacă în Turcia și am mai vorbit cu părinții lor și ne gândeam să mergem împreună. Am tot căutat oferte la hotelul respectiv și am găsit ceva de genul 1250 euro 7 nopți pentru 2 adulți și 2 copii, all inclusive, avion inclus și transfer de la aeroport la hotel. Și zilnic verificam să vedem dacă nu cumva mai scade prețul pentru această perioadă.

Cum am ales vacanța noastră din Turcia?

Într-una din zile am verificat prețul pentru perioada stabilită și prețul crescuse mult. Cred că ajunsese undeva la 1700 euro pentru aceeași perioadă și cu aceleași persoane. Următoarea căutare a fost să micșorăm perioada și am ales 5 nopți de cazare care costau 1500 euro. Ne-am tot sucit, ne-am gândit, am mai așteptat și căutat și alte hoteluri. Hotel mai ieftin de 1300 euro nu găseam nicăieri. Toate treceau de 1500 euro, nu găseam nimic la preț mic chiar dacă oferta era last minute.

Vecinii noștri au fost și ei în Turcia la Royal Garden Beach din Alanya și au început să ne spună cât de entuziasmați au fost de ceea ce au găsit în locație. Am găsit și aici o ofertă cu 1300 euro doar că eu eram singura care nu avea pașaport și nu am reușit să-l scot atât de repede ca să mă pot bucura de acest preț mic al ofertei. Așa că mi-am depus și actele pentru pașaport și am continuat să caut pe Direct Booking. Am cerut oferte pe Paralela 45 și pe Christian Tour doar că ei mi-au spus că bugetul alocat este prea mic și nu prea sunt oferte pentru bugetul meu.

După ce mi-am scos pașaportul am găsit o ofertă la un hotel care-mi satisfăcea toate dorințele. Vroiam să aibă tobogane, dar și un loc pentru bebeluși ca să stea și Eva. Oferta găsită a fost tot pe Direct Booking și am plătit factura doar că a doua zi am primit un răspuns precum că oferta nu mai era valabilă și aveam posibilitatea să primim banii înapoi sau să alegem altceva. Ăsta a fost momentul în care am găsit ofertă la Royal Garden Beach 5 stele 5 nopți, all inclusive 4 persoane, transport cu avion și transfer la hotel, ultra all inclusive.

În drum spre plaja de la hotel Royal Garden Beach

Royal Garden Beach păreri pro și contra

Royal Garden Beach este un hotel care arată extraordinar de bine. Am plecat de acasă cu mici ponturi așa că vreau să vă povestesc despre tot ceea ce știu și ce am descoperit acolo. Noi am fost cu mașina până la București și am lăsat mașina la o parcare aproape de aeroport. Aceasta costa 20 lei pe zi. În plus, ei ne duceau la Otopeni și veneau să ne ia și de la Otopeni. Noi am zburat cu compania aeriană Fly Lili și plecarea a fost de pe Băneasa. Voi să fiți mai atenți ca mine de unde este plecarea că eu am umblat de pe un aeroport pe altul pentru că nici măcar n-am dat importanță acestui aspect.

Zborul a fost de o oră și jumătate. Când am aterizat ne-am așteptat bagajele aproape o oră și apoi am fost să căutăm numele agenției prin care noi ne-am luat biletele. În cazul nostru, agenția s-a chemat Coral travel. Aceasta avea un stand mare, vizibil, la ieșirea din aeroport. Ulterior am fost direcționați către autocare în funcție de hotelul la care era cazat fiecare. Autocarul era aproape, ne-au găsit pe listă și am urcat. Afară era o căldură absolut insuportabilă așa că am fost plăcut surprinsă când am urcat și am dat de aer condiționat pentru că mă scurgeam. Nu dormisem mai deloc până în acest moment. Plecasem din Galați la 1.30, am ajuns la București în jurul orei 5,30 și apoi am așteptat îmbarcarea. În avion Cristina a dormit tot drumul și Eva a fost foarte activă și energică și nu am putut să dorm.

Drumul cu autocarul era unul lung. Știam din start că am de mers 3 ore minim. În plus, hotelurile la care urma să lase lumea din autocar nu erau aproape unul de altul și pentru unele dintre ele ne abăteam de la drumul principal și se mai pierdea și aici timp. De exemplu, la hotelul nostru am rămas doar noi. Noroc că am reușit să dorm mai bine de jumătate de drum pentru că eram super obosită.

Am ajuns la Royal Garden Beach undeva în jurul orei 13.30. Adică cam după 12 ore de când am plecat de acasă. Cei de la hotel au fost foarte amabili și ne-au spus să mergem întâi să luăm prânzul pentru că urma să se termine ora mesei și abia apoi să ne cazăm. Aveam numai bani mari și după ce ne-am cazat a venit tipul care era responsabil cu bagajele să ne conducă în cameră. Nu aveam mprunt absolut deloc și nu știam ce să-i dau domnului. Am reușit să schimb la recepție 50 euro. Împart informațiile în mai multe subpuncte pentru a fi mai ușor de găsit pentru persoanele care sunt direct interesate de această locație.

Cazare

Noi am avut un fel de apartament cu 2 camere. O cameră cu pat dublu și una cu două canapele. Camerele sunt mari și aveam și un balcon. Ideea este că afară era atât de cald încât nu-mi petreceam timpul pe balcon. Ieșeam doar să întind prosoapele și costumele de baie. În ambele camere aveam aere condiționate și din punctul ăsta de vedere răcoarea era asigurată. Baia era una destul de mare cu duș.

Hotelul era frumos și impunător. Singurul bar din interior era amplasat într-o zonă spectaculoasă. Eu m-am pozat pe aceste scări și se poate vedea încăperea de sus. Zona asta arăta ca din poveste. Noi mai stăteam în hotel după prânz pentru că wireless-ul mergea mult mai bine aici. Spre surprinderea mea mergea și în cameră ok. Adică vă puteați pierde timpul în liniște și pe internet în puținul timp petrecut în cameră.

În plus, în cameră frigiderul ne era aprovizionat zilnic cu 2 sticle mici de cola, două de fanta, două de apă minerală, două cutii mici de cola light, două cutii fuse tea și o sticlă mare de apă plată. Aveam și fierbător în cameră, iar în tăviță erau plicuri de ceai, 2 nesuri de la Nescafe și 2 coffe matte. Asta și datorită faptului că hotelul era Ultra all inclusive.

Piscine

La capitolul piscine și verdeață este totul la superlativ. 2 piscine erau pentru adulți și copii mai mari. Eu vă spun sincer că n-am călcat în acestea. Cristina a fost cu tatăl ei la acele piscine, dar mai multe nu știu. Erau înconjurate de șezlonguri și de obicei aici se jucau jocuri ziua, echipa de animație dansa dimineața, etc. Eu mi-am petrecut marea majoritate a timpului la piscinele de copii. Erau 2 astfel de piscine și eu m-am cam învârtit în jurul lor. Alte 2 piscine erau cu tobogane, 3 tobogane aterizau într-o piscină care nu era foarte adâncă și celelalte 3 tobogane aveau un nivel de dificulate mai mare și aterizau într-o altă piscină care nu era nici ea foarte adâncă. Eu m-am cam învârtit în jurul acestora. Când dormea Eva mă dădeam cu Criss în tobogane și când se trezea Eva stăteam cu ea la piscina mică. Ei îi era frică de apă, stătea în picioare în piscină și se juca cu jucăriile.

Lângă piscina de copii era locul de joacă pentru copii. Erau câteva leagăne și tobogane într-un spațiu închis, dar erau multe activități în interior. În locul de joacă erau tot felul de jucării și echipa de animație avea zilnic diverse teme. Cristina a mers într-o singură zi și atunci a desenat steagul Turciei și steagul României(fiecare copil își desena și steagul țării lui). A fost ziua piraților așa că i-a desenat pe față și am plecat cu un fel de vaporaș pe roți până aproape de plajă unde au căutat comori și au împărțit bomboane tuturor pentru că în cutia cu comori asta găsiseră. Eva a fost în mai multe zile la joacă. Acolo a făcut puzzle cu una din animatoare, aveau diverse jucării, un spațiu cu bile, a desenat și chiar a stat la desene animate. Asta în timp ce eu stăteam afară la soare. Ce-i drept eram în dreptul ieșirii și mă mai duceam la ea din când în când, dar tot a fost ok pentru mine un strop de liniște.

Mâncarea

Eu am mai fost în Turcia o singură dată , acum foarte mulți ani. În mare știam că turcii sunt mult mai bine pregătiți decât bulgarii. Știam că mâncarea este mai bună și mai diversificată și că au platouri întregi de dulciuri, prăjituri și torturi. Eram nerăbdătoare să văd cum va fi și de data asta. Mmmm nu a fost deloc așa cum mă așteptam eu. La restaurantul principal avea fel de fel de mâncăruri doar că nu pot să zic că erau chiar așa multe pe placul meu. Aveai ce să mănânci doar că prima experiență a fost la superlativ și incomparabilă cu oferta aceasta. Găseam pește la grătar, am mâncat mai mult vită cu orez, făceau niște omlete bune, în fine …. aveți ce mânca și muriți de foame. Asta vroiam să zic.

Sâmbătă a fost seara de pește și fructe de mare. Întâmplarea face că ne-am dus la masă când s-a deschis și aveau toate mesele pline. Printre altele aveau sushi, somon, creveți, salate de creveți și alte salate cu scoici, etc. Nu mi-a plăcut faptul că tăvile cu sushi s-au terminat rapid și n-au mai adus alte tăvi. Cu alte cuvinte dacă veneai ceva mai târziu la masă aveai toate șansele să nu fi apucat să mănânci sushi. Creveți au fost din belșug, dar chiar și așa când aceștia s-au terminat nu au mai adus. Nu prea mi s-a părut corect deși pe de altă parte și lumea își ticsea farfuriile.

Știam din start că aveau 2 restaurante a la carte. La Restaurantul pescăresc la care am făcut rezervare cu o zi înainte. Sunt locuri limitate și de asta este nevoie de rezervare. Aici ne-am ales din start ceea ce vroiam să mâncăm. Am ales din momentul rezervării ceea ce vrem să mâncăm. Am ales pentru fiecare câte un sortiment de pește așa că am ales somon, biban de mare și doradă. La meniu am avut o supă de pește, un aperitiv, peștele cu un cartof copt cu ceva unt deasupra și o halva caldă. Am avut un meniu complet, suficient de sățios și foarte gustos. Mi-a plăcut mult alegerea și n-am regretat că n-am mai fost la masa de seară. A doua seară ne-am făcut rezervare la Restaurantul turcesc. Aici am primit o mâncare la grătar, cu aperitiv și cu un desert. Mâncarea fost foarte bună și eram serviți la masă cu toate nebuniile astea. Am ales de băut o limonadă, dar nu a fost tocmai pe gustul meu. Am ales apoi un pahar de vin și a fost o alegere mult mai bună.

A treia seară am mâncat la Restaurantul chinezesc. Acesta era trecut ca fiind valabil pentru varianta premium sau ceva de genul. Noi am putut să ne facem rezervare chiar dacă nu aveam vreun statut special. Am găsit ceva mai greu restaurantul, dar mi-a plăcut cel mai mult aici. Restaurantul era intim, frumos, cu câteva mese și ne așteptau pe masă aperitivele. Mai exact aveam sushi și pachețele de primăvară care au dispărut instant. Copiii aproape s-au bătut pe ele. Meniul a fost absolut delicios. Am ales pui și vită, dar au încurcat și ne-au adus pui la amândoi. Dar bun tare totul. Deci eu sunt o mare iubitoare de mâncare chinezească și poate că din acest motiv eu am fost cucerită.

Ca idee, lângă barul dintre piscine era mai mereu o zonă de mâncare. Aici se găseau burgeri cu cartofi prăjiți. Adică aveai chifle, carnea de burgeri, salate, sosuri și noi ne puteam face burgerul după bunul plac. Era și zona cu salată, cu plăcinte calde, făceau și diverse mâncăruri în wok, într-o zi făceau mini shaorma, dar și fructe, etc. Aici era deschis mai tot timpul în eventualitatea în care ni se făcea foame între mese. La 14.30 aici aduceau înghețată și aveau Algida. Puteai să mănânci câtă vrei doar că atunci când ai la dispoziție prea multă nu poți mânca cine știe cât. Adică eu mâncam maxim o înghețată.

În drumul spre plajă, undeva pe partea dreaptă era un alt mini restaurant cu câteva chestii de mâncare și acolo îți puteai lua pizza. Avea câteva sortimente basic de pizza din care puteai alege, dar îți făcea combinații după bunul plac. Pizza era micuță și îți comandai și așteptai câteva minute după ea. Undeva pe partea stânga este o altă zonă unde se fac plăcințele pe loc cu cartofi, carne sau brânză. Folosesc o foaie subțire din aluat și le face pe o tablă. Ies delicioase și la final le unge cu unt topit.

Mâncare este pe toate drumurile și cu siguranță aveți de unde alege. Nu mi-au plăcut absolut deloc dulciurile. Aveau seara ceva baclava, dar în rest aveau doar niște tăvi cu prăjituri care aveau jeleuri colorate și blat. Mie nu-mi plăceau deloc. Singurele dulciuri bune le-am mâncat la restaurantele a la carte.

Băuturi încercate de mine la Royal Garden Beach

Eu sunt o mare iubitoare de cola. Aș bea cola și pe posta de apă, dar aici am zis să mai fac și alte încercări. Am încercat toate cocktail-urile și Mojito mi-a plăcut cel mai mult și pentru că era foarte fresh. Cocktailul era același ca cel pe care eu îl cunoșteam. Folosea mentă proaspătă, lămâie și era cu suficient alcool încât să fie pe placul meu. Am mai încercat și Sex on the Beach sau Tequila Sunrise și mi-au plăcut mult de tot și acestea. Aveau cocktailuri și pentru copii și fetele le-au încercat pe toate.

Cafeaua era de la tonomate Nescafe. Era bunicică. Oricum eu m-am obișnuit cu espressor-ul meu de acasă și până să mă acomodez cu cafeaua din vacanță … a trebuit să plec. Cafeaua turcească parcă a fost altceva. Mi-a plăcut tare mult. Chiar avea un gust bun. O altă încercare interesantă a fost cafeaua rece cu caramel care a fost criminal de bună. De atunci îmi mai fac și eu din când în când acasă.

Plaja din dreptul hotelului Royal Garden Beach

Inițial nu știam unde este plaja, dar am dat rapid de ea. Poza de mai sus este exact view-ul nostru pe care-l aveam spre plajă. Plaja era foarte aproape. Poate că mergeam maxim, dar maxim 10 minute. Pe plajă era un bar de unde ne puteam lua ce vroiam de băut și aveam șezlonguri. Doar că de la șezlonguri la mare era distanță măricică și fără papuci nu prea puteam călca pe nisip. Nisipul era fin și plăcut(asta dacă nu era foarte fierbinte). În apă se mai găseau pietre ceea ce putea face ușor neplăcută distracția din mare. Noi am prin marea cam agitată și nu am stat foarte mult în apă. Zona în care apa era foarte adâncă era relativ mică și marea majoritate a persoanelor erau la mică distanță de mal. Ideea este că am stat o oră sau o oră și jumătate la mare și în ziua aia m-a prins soarele cât nu m-a prins în toată vacanța.

Spectacole de seară

În fiecare seară în jurul orei nouă fetele de la animație chemau toți copiii la mini disco și plecau de la restaurant și mergeau până la amfiteatrul unde avea loc distracția. În jur de 30-40 minute copii stăteau pe scenă, dansau și cântau sub îndrumarea fetelor de la animație de care s-a îndrăgostit Cristina. După acest moment urma ceva și pentru adulți. Într-o seară au avut o formație de dans, de contorsioniști, un magician sau alte activități de genul care ținea lumea activă. Spectacolul dura și el în jur de o oră și amfiteatrul se umplea de lume. După spectacol mai apucam să beau un Mojito și mergeam în cameră. Asta pentru că fetele erau obosite și nu-și mai doreau nimic altceva.

Pregătirea de plecare

La recepția hotelului este o mapă în care erau trecute numele noastre și ora la care urma să fim preluați de autocar și duși la aeroport. Chiar dacă noi a trebuit să eliberăm camera după micul dejun, aveau o cameră specială unde ne puteam lăsa bagajele ca să nu ne foim cu ele prin hotel. În plus, mi-a plăcut faptul că ne puteam bucura de toate facilitățile hotelului fără probleme. Am fi putut să intrăm și la prânz, dar am ales să mâncăm un burger de la restaurantul de afară, am luat ș niște fructe pentru drum pentru copii.

Autocarul care ne-a preluat a fost mult mai modern ca cel care am venit. A venit la ora stabilită și ghidul cu care venisem. Autocarul nu a fost plin și am putut sta după bunul plac. În plus, am făcut maxim 3 ore pe drum și am reușit să dorm și eu puțin. Ghidul din autocar ne-a spus exact ce trebuie să facem în aeroport și la ce ghișee trebuia să mergem.

Pe pagina mea de tik tok rokolla.ro gasiti video-uri împărțite pe zile ca să puteți vedea ceea ce am făcut în fiecare zi în parte. Am încercat să mă bucur și de vacanța în sine și să nu stau numai cu telefonul în mână. Dar puteți să vă faceți o idee dacă sunteți curioși.

Voi cum ați petrecut în această vară? Sunt curioasă ce recomandări aveți și poate mă voi inspira de la voi pentru vacanța mea de anul viitor

You may also like

14 comentarii

  1. Noi am fost o săptămână la noi pe litoral…a fost plavut, însă a trecut destul de repede…
    Super experienta voastră…mersi pentru sugestii…
    Cat a costat? Nu mi-am dat seama din articol… ❤️

  2. Eu si fratele meu am fost la Nisipurile de Aur, in Bulgaria, insa la un hotel de 3 stele, pt ca din motive pe care nu le detaliez aici, eu am platit totul pt doua persoane, el nu are venituri de niciun fel. Am stat 7 nopti, all inclusive, si ne-a costat cca 780-800 de euro pachetul pt 2 persoane, cazare-masa-transport cu autocarul din Bucuresti la hotel si retur. Tot prin Direct Booking, ocazie cu care consider ca e o platforma foarte buna pentru cautari. Inainte de plecare am stat la hotel My Continental (fost Ibis, fost Nord pe vremuri), dar noaptea aia si masa am platit-o cu voucherele de vacanta (noroc de acel card Sodexo). In rest, ne-a mai costat trenul de la Piatra-Neamt si returul cu Autovip, ma rog, sa zicem ca vreo 1200 ne-a costat tot sejurul la mare , de cand am plecat de-acasa pana cand am ajuns inapoi. O sa scriu si eu despre experienta mea acolo. Pentru cine are un buget limitat.

  3. Și eu îmi doresc sa ajung în Turcia însă prețul ma cam tine pe loc,mai ales ca am avea nevoie de un apartament, copiii au crescut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.