Include în alimentația ta paste cu ou și te vei bucura de beneficiile lor

Un mod de viață activ și solicitant trebuie să fie într-un corp și o minte sănătoasă. Indiferent de locul de muncă, de modul de viață activ sau pasiv, o alimentație echilibrată este foarte importantă. O dietă sănătoasă este de urmat. Consumul de paste cu ou poate fi cu adevărat benefic pentru întreg organismul. Pastele sunt aliatul unei alimentații sănătoase și un preparat delicios.

Avantajele consumului de paste

Pastele sunt un fel de mâncare pe care îl putem găti ca fel principal pentru oricare masă a zilei. Acestea ne ajută să nu ni se facă des foame fiind destul de sațioase. O cantitate medie de paste cu 8 oua ne poate fi de ajuns pentru a ne sătura. Un avantaj al consumului de paste care ne poate face fericiți este că nu sunt interzise dacă suntem la dietă. Deși nu sunt cele mai light alimente, consumate în cantități mici, pastele sunt într-adevar benefice pentru organism. Dacă facem sport sau avem o viață destul de activă, pastele sunt o sursă de energie datorită conținutului lor de carbohidrați complecși. Persoanele ce au colesterolul mărit, ar trebui să fie atente la consumul de paste cu ou având în vedere faptul că în compoziția acestora se regăsește un număr mare de ouă. Un avantaj însă al regăsirii pastelor în bucătărie este că putem găti paste cu ou cu ce găsim prin casă.

Beneficii oferite de pastele cu ou

Pastele conțin grâu de cea mai bună calitate, bogat în vitamine, minerale și antioxidanți esențiali pentru o viață lungă și nutrienți atât de necesari organismului. Cel puțin o dată pe săptămână ar trebui să consumăm pastele care aduc beneficii sănătății. Consumul regulat de paste reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare sau a diabetului. Este recomandat consumul de paste chiar și pentru atleți sau sportivi. Ne țin de foame și ne ajută să fim activi. Dacă sunt gătite în combinații cu sos de roșii cu busuioc nu doar că sunt o masă delicioasă, dar sunt și foarte sănătoase. Protejează inima și circulația sângelui.

 

Fideaua scurtă cu 8 ouă ideală în orice supă

Supa de pui este adorată de cei mici și mari datorita gustului bun. Atunci când preparăm o supă trebuie să facem în așa fel încât să fie și gustoasă și atrăgătoare vizual. Fideaua scurtă cu 8 ouă face minuni în orice supă. Chiar și în supa de roșii este bună de adăugat. Astfel, supa devine mai sățioasă și mai sănătoasă. Dacă punem în supa fidea scurta cu 8 oua ne vom simți mult mai sătui și, în plus, ne vom bucura de o supă deicioasă. Pastele și fideaua pot fi introduse în alimentația copilului încă de la vârsta de 1 an. Fideaua scurtă perfectă pentru cei mici pentru că este foarte ușor de înghițit. De asemenea, fideaua este unul dintre ingredientele pe care este bine să le introducem în alimentația noastră și este bine să le avem tot timpul în bucătăria noastră.

Voi cât de des consumați paste?

You may also like

24 de comentarii

  1. Suntem o familie iubitoare de paste si da ai dreptate o supa cu de pui ci fidea este un adevarat deliciu.

  2. Noi consumam zilnic paste, fetita mea le adora si nu lipsesc din bucataria noastra.

  3. Pastele intotdeauna sunt salvarea, la fel cum erau pe vremuri cartofii prajiti. Mie imi plac si le mananc in orice conbinatie, fie ca sunt cu ou, fie ca sunt fara ou atunci cand tinem post.

  4. Nu prea consum paste, desi imi plac, dar cred ca nici macar odata la 3-4 luni nu mananc. De facut, nu fac ca numai eu mananc si asta nu-mi place. Trebuie sa-mi fie mult prea pofta de ele ca sa-mi fac o singura portie. Anul asta am mancat o data, comandate de la un catering.

  5. Adorăm pastele și reprezintă și un fel de mâncare cu preparare rapidă când sunt în criză de timp sau în pană de idei. Mulțumesc pentru informații, chiar nu știam aceste detalii despre beneficiile pastelor. Bine de știut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.