Ai un bebeluș și trebuie să începi diversificarea? Te învăț eu cu ce poți începe

Diversificarea a fost pentru mine un subiect al naibii de stresant. M-am documentat foarte mult în acest sens și am tot citit păreri diferite. Fiecare persoană vede diferit diversificarea. Eu am încercat să mă iau după ce a hotărât majoritatea pentru că sunt aici niște contraziceri de zile mari și în realitate totul este mult mai ușor decât mă așteptam eu să fie.

În primul rând eu am avut un copil alăptat exclusiv. Toate studiile și medicii mi-au sugerat să încep diversificarea după 6 luni. În cazuri foarte rare și excepționale se recomandă ca diversificarea să se înceapă mai devreme. Eu consider că 6 luni este o perioadă excelentă și copilul poate fi pregătit ușor ușor și cu altfel de alimente.

Cum se începe diversificarea?

Multe persoane oscilează între legume și fructe. Eu am început cu legumele și explicația ar fi că fructele sunt dulci și mai ușor tolerate și acceptate de copii, iar legumele pot avea și gusturi mai puțin prietenoase. Din acest motiv copii vor refuza legumele și drept urmare este de preferat să se înceapă cu ele. Pe internet găsiți multe scheme. Eu m-am băgat în multe grupuri pe facebook legate de acest subiect și de aici aflați diverse păreri din care aveți ceva de învățat sau chiar puteți să colicitați și voi lămuriri.

În primul rând am aplicat regula celor 3 zile. Copilul poate fi alergic la un anumit produs și pentru a afla dacă există acest rist, trebuie să-i dați acel produs pentru 3 zile consecutiv. De exemplu, eu am început în prima zi cu morcov. Totul fiert sau la abur și apoi pasat foarte bine, în funcție de preferințe. După 3 zile de morcov se adaugă păstârnac, apoi dovlecel, etc. Nu combinați mai mult de 3 legume. În funcție de legumele pe care copilul le-a experimentat adăugați câte 2 legume vechi+una nouă.

Copilul poate lua doar o linguriță din preparatul pregătit. Chiar și acum, la 6 luni, copilul experimentează gusturi. El nu trebuie să se sature cu produsul preparat. Important este să se obișnuiască cu gustul. Nu insistați dacă nu vrea. La această vârsta baza este tot laptele. Dacă este foarte bolnăvior, puteți face pauză de la mâncarea solidă. Sfatul ăsta l-am primit de la pediatra mea atunci când a răcit destul de tare și începuse să refuze cam orice. Am făcut pauză o săptămână de la solide, timp în care a băut doar lapte și asta pe la 8-9 luni. Nu a fost nici un fel de probleme și nu trebuie să vă sperie acest aspect.

Biscuiti bebe și mici ronțăieli pentru bebeluși

Eu vorbesc acum de bebeluși până într-un an care nu sunt obișnuiți cu foarte multe produse de acest gen. Important este să nu se înece copilul și să vedeți dacă știe să mestece. Eu am început cu plasmon biscuiti pentru că sunt cei mai buni biscuiție pentru cei mici. Aceștia se topesc efectiv în gură și nu este nevoie să mestece copilul. Nu există nici un pericol de înec pentru copiii mai puțin experimentați.

Aveam stocuri în casă de biscuiti plasmon pentru că aceștia sunt foarte gustoși și chiar sănătoși și mai serveam și eu când și când. Atâta timp cât sunt foarte sănătoși pentru copii, clar sunt buni și pentru noi. Pe lângă acești biscuiți îi mai dădeam pufuleți. Aceștia sunt ușor de mâncat, sunt sărați și pot fi ușor acceptați de către copii. Eu îi dădeam copilului pufuleți cu hrișcă și quinoa. Aceștia se găsesc doar în plafar, sunt puțin mai scumpi decât pufuleții din market, dar foarte sanătoși.

Voi cu ce ați început diversificarea? Va creat și vouă probleme?

You may also like

20 de comentarii

  1. Am inceput cu legume dupa 6 luni chiar daca a baut lapte praf . Diversificarea nu ne.a facut probleme , dar de la 3 ani a inceput sa faca pretentii la mancare . 🙂

  2. Desi nu am nu bebelus imi aduc aminte si acum cu cate frica am inceput sa-i diversific alimentatia.

  3. Noi am trecut demult de faza asta, dar am avut ceva batai de cap fiindca al meu nu e deloc mancacios. Pacat, ca nu stiam atunci de acesti biscuiti, m-ar fi ajutat mult.

  4. E o etapa dificila asta cu diversificarea pentru ca e greu sa alegi un produs sau altul si sa fii sigura ca ai facut cea mai buna alegere pentru puiul tau. Cel putin asa gandesc eu.

  5. Si bebe al meu a inceput diversificarea 3 luni avem de când am inceput si intrade-var m-am documentat ft mult despre acest subiect mai întâi…si am inceput cu morcovel si ia placut ft mult,deocamdată nu imi face mofturi slavă Domnului! !

  6. Sa pun drept nu-mi mai aduc aminte cand si cu ce am inceput diversificarea alimentatiei, dar stiu ca a fost o tema predilecta in familia mea deoarece aveam mai multe carti care nu prea cadeau de acord in aceasta privinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.