Batoane de cereale fără coacere

În ultimul timp am început să pun preț pe cereale de orice fel pentru că le consum de obicei dimineața la micul dejun sau seara în combinație cu câte un iaurt. Am vrut să combin și altfel aceste cereale și pentru că vroiam să-mi fac un dulce sănătos pe care să-l pot ronțăi ori de câte ori am poftă de ceva dulce. Vroiam asta mai mult pentru fetița mea care în cere câte ceva bun. Am combinat câteva ingrediente de la SanoVita și mi-au ieșit niște batoane senzațional de gustoase și crocante.

Timp de pregătire 15 minute și se obțin în jur de 12 batoane, în funcție de cât de groase faceți compoziția.

Ingrediente necesare pentru batoane de cereale:

 • 100 grame curmale
 • 50 grame unt de arahide
 • 70 grame ovăz
 • 70 grame nuci/migdale SanoVita
 • 20 grame merișoare
 • 10 grame goji
 • 10 grame semințe de chia
 • 10 grame semințe de in

 1. În primul rând, puneți curmalele în apă caldă pentru cel puțin 10 minute.
 2. Pentru ca batoanele să fie mai crocante, este de preferat să prăjim ovăzul și nucile sau migdalele. Focul trebuie să fie mic și să amestecați continuu pentru ca să nu le ardeți.
 3. Într-un bol de sticlă puneți untul de arahide și ca să-l înmuiați puțin, îl puteți băga la pricounde preț de 20-30 secunde.
 4. Curmalele le punem într-un blender și se mixează cu un strop din apa în care au stat la înmuiat până se formează o pastă.
 5. Peste untul de arahide punem ovăzul, nucile, curmalele tocate și restul ingredientelor. Omogenizăm bine toată compoziția pentru a se distribui uniform ingredientele
 6. Folosiți un vas pe care să-l tapetați cu hârtie de copt pentru a nu se lipi compoziția de acel vas. Turnăm toată compoziția peste hârtia de copt și acoperim și partea de deasupra tot cu hârtie. Acum putem folosi fundul unui pahar sau un alt obiect cu care să presăm compoziția pentru a elimina aerul și a deveni cât mai compacte.
 7. Se dau la frigider cel puțin 30 de minute și apoi se taie în funcție de cât de mari le doriți. Sunt perfecte pentru a fi consumate în orice perioadă a zilei și, în plus, sunt foarte gustoase și sățioase.

Combinațiile se pot face în funcție de semințele pe care le aveți. Nu uitați că trebuie să folosiți obligatoriu curmale și unt de arahide pentru că ele leagă compoziția, oferă un gust aparte și vin cu o concentrație foarte mare de zahăr. Nu este nevoie să adăugați zahăr pentru că zahărul din curmale este unui natural și foarte sănătos.

Am apelat la produsele SanoVita pentru că m-au cucerit prin calitatea produselor lor. Produsele au prețuri accesibile și sunt de nelipsit din cutiuța mea de ingrediente.

 

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

17 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.