Cum să alegi un scaun auto potrivit pentru copilul tău?

Siguranţa copilului tău este prioritară când devii părinte. Îl protejezi la locul de joacă, îți iei măsuri de precauție pentru zonele ,,interzise” ale casei, dar cum poți să te deplasezi în siguranță cu mașina atunci când ai la bord un copil mic? Alegi un scaun auto copii care să îi permită celui mic să fie în siguranță, iar tu să poți conduce fără griji. Scaunul auto este cea mai sigura metodă de precauție pe care o poți lua când ești la volanul mașinii și transporți un copil mic.

Importanța scaunului auto

Scaunul auto pentru copii are o importanță vitală. Anumite manevre executate în trafic, aglomerația, neatenția noastră sau a altora, o frână bruscă pot duce la deplasarea violentă a copilului, atunci când acesta nu este poziționat în scaunul auto, și conduc la rănirea minoră sau majora a celui mic. Centura de siguranță de care mașina dispune este prea mare pentru corpul unui copil, astfel gradul de protecție este zero.

Criterii de alegere a scaunului auto

Siguranța și confortul sunt cuvinte cheie care definesc atenția noastră ca părinte în privința copilului. Scaunul auto de copii este un element obligatoriu pe care orice părinte care circulă cu mașina și are un copil mic, trebuie să îl dețină. Legislația prevede obligația de a transporta în mașină copii cu o înălțime de până la 1,50 metri și până la vârsta de 12 ani doar în scaun auto pentru copii. Atunci când optăm pentru un scaun auto trebuie să îl alegem pe cel potrivit nevoilor copilului, să fie conform cu greutatea, înălțimea și vârsta copilului.
Scaunul nu trebuie să fie incomod, să îi permită copilului o poziție lejeră dar sigură. Este important ca scaunul auto să fie ușor de utilizat, la nevoie să îl putem scoate în mod facil din mașină și la fel de ușor să îl putem monta. Un alt aspect de care este necesar să șinem cont este tipul de mașină de care îl deținem. Este important ca scaunul auto să fie potrivit mașinii în care urmează să îl amplasam. Este foarte important ca scaunul auto să fie supus testelor de omologare pentru a fi conform cu standardele impuse de norme și legislații.
În cazul unui scaun auto cu spatar reglabil trebuie să verificăm cu atenție elementele de siguranță care protejează gâtul, capul și coloana. Confortul pe care îl asigură copilului un scaun auto este un criteriu deloc de neglijat. Scaunul auto trebuie să fie învelit într-un material moale, delicat pentru ca să absoarbă umezeala. Posibilitatea de a fi reglat spătarul scaunului auto permite înclinarea acestuia pentru momentele în care cel mic doarme și trebuie să își schimbe poziția.

Cum am ales cel mai sigur și confortabil scaun auto reglabil cu spătar

O dată cu creșterea copilului și nevoile acestuia se schimbă. Fetița mea este deja o mică domnișorică și se impunea nevoia unui scaun auto adaptat cerințelor sale. Am ales un scaun auto reglabil cu spătar ca urmare a recomandărilor mai multor mămici. Un astfel de model mi-a plăcut foarte mult, pentru că atunci când călătorim mai mult timp Criss adoarme și astfel scaunul este ușor de adaptat poziției sale de somn. Materialul scaunului îi asigură maximul de confort fiind foarte ușor de curățat. L-am ales în culoare neagră care nu v-a pune probleme în curățarea lui.

Voi folosiți un scaun auto pentru copilul vostru?  Îl găsiți util?

You may also like

30 de comentarii

  1. Stiu ce zici. Eu il gasesc util pentru ca in felul asta copilul stie ca trebuie sa stea la locul lui si este mai in siguranta

 1. Cu parere de rau trebuie sa recunosc ca pana acum noi am cumparat scaunul degeaba. Bebele nostru nu vrea deloc sa stea in el, plange de mama focului si il luam in brate altfel nu ne intelegem cu el. Acum are 5 luni, speram sa se schimbe situatia cand creste. Acum mai mult de 3-4 minute nu sta in el. Nu sta nici in carut, nici in patut, numai in brate. E super util scaunul, daca e si bebele intelegator. Cand o sa mai creasca putin atunci clar nu o sa aibe de ales, vrea,nu vrea, in scaun o sa stea.

 2. E foarte important scaunul pentru copii, în mașină. Am prieteni cu copii care nici nu-l bagă seamă, adică îl au degeaba, copilul lor nu-l folosește. Mie mi se pare că ar trebui insistat mai mult, siguranța vine înainte de toate.

 3. Parintii responsabili, vor alege intotdeauna ce e mai bun pentru copilul lor, atunci cand vine vorba de siguranta acestuia.Multi aleg, ca sa aleaga, fiindca normele de siguranta sunt obligatorii.

 4. Toti parintii ar trebui sa inteleaga necesitatea si importanta scaunului auto. Este vorba despre siguranta copilului tau!!! Nu ne jucam cu viata noastra, dar cu cea a copilului nostru???

 5. Eu consider foarte util scaunul de copii si chiar daca pana acum cativa ani nu era reglementat si aveam copil tot il cumparam. face cu adevarat diferenta intre viata si moarte in caz de vreun accident daca este folosit corect si are sistem Isofix pentru o mai buna ancorare.

 6. E foarte fain ca au scaune auto pentru cei mici in functie de greutate. Foarte util articolul tau, i-l voi recomanda si prietenei mele care este in cautare de asemenea item,

 7. Este necesar scaunelul pentru copii, pentru siguranta lor. Dar ma intreb, pe timpul comunistilor, pana in ’90, ce faceam? Ce inconstienti eram, nici noi, adultii , nu aveam centuri.

 8. De acord cu tine, este vital un asemenea obiect in masina oricarui parinte.
  Si cand mai vad parinti inconstienti…chiar zilele trecute am zarit una. In fata, pe scaunul din dreapta, o femeie – mai mult ca sigur ca mam- tinea copilul in brate. Si asta se intampla, bineinteles, in timpul mersului.
  Mai revoltator de atat cred ca nu exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.