3 produse indispensabile pentru un bebeluș

Un copil mic are nevoie de câteva produse absolut indispensabile în momentul în care acesta vine pe lume. Fie că acestea sunt cumpărate înainte de venirea lui pe lume sau imediat după, chiar nu contează. Cert este că aceste 3 produse sunt absolut necesare de care orice familie are nevoie pentru copil. Când spun asta nu mă refer la hăinuțe, jucării, pampers sau produse de îngrijire.

 

Pătuțul pentru copii

Copiii mici nu prea acceptă să stea în pătuț și să doarmă decât pentru perioade scurte de timp. Nu prea am cunoscut nici un copil care să accepte să stea în pătuț fără să apeleze la plâns pentru a fi luat de către părinți alături de ei. Este foarte greu să reziști insistențelor copilului și să neglijezi acea chemare a lui. Evident că de multe ori preferi să stea la locul lui doar că el se simte mult mai confortabil alături de unul dintre părinți.

Orice tip de pătuț ales pentru copil este bun. Pe internet sunt foarte multe modele de patuturi copii și principalul avantaj al acestei alegeri este că îl poți primi direct la ușă fără să depui vreun minim de efort. Eu am apelat la această metodă și recunosc că am făcut una dintre cele mai bune alegeri. Am profitat de faptul că-n online poți face diferențe de prețuri și îți poți alege fix acel model la care tu ai visat.

Sterilizatorul

Sterilizatorul este absolut necesar pentru copii și el puțin până la vârsta de un 1 an este indispensabil. Chiar dacă alăptezi și consideri că nu ai nevoie de biberoane cu lapte, tot folosești biberoane petru ceai, apă, suzetă, linguriță, farfuriuță, etc. Copiii mici sunt foarte sensibili și din acest motiv trebuie să sterilizezi absolut orice are contact cu acesta.

Chiar și jucăriile de dentiție pot fi sterilizate și nu trebuie să ignorăm acest aspect. Este bine să-i protejăm atât cât putem pentru că treptat vor avea proprii anticorpi și corpul va reuși să elimine singur micii microbi care ajung în guriță din diverse obiecte pe care le duce în gură.

Cărucior adecvat vârstei copilului

Căruciorul este potrivit în momentul în care vrei să scoți copilul afară și încerci să te mai relaxezi puțin. De multe ori bebelușii adorm în momentul în care ies afară și în felul ăsta plimbarea poate fi una de bun augur. Eu am optat pentru un căruț 3 în 1 pentru că în felul ăsta m-a scutit să schimb căruțul la fiecare etapă de creștere a copilului.

Pentru început landoul este singurul care poate fi folosit și acesta poate fi purtat atât în mașină cât și atașat căruțului. Copilul nu poate sta în șezut și din acest motiv cel puțin 6 luni se va folosi exclusiv. Abia după 6 luni copilul va începe să stea în funduleț și este de preferat să nu grăbim lucrurile și să lăsăm copilul să aibă propriul ritm de dezvoltare. Nu trebuie să țineți cont că un copil de aceeași vârstă cu al tău face un anumit progres și al tău nu. Trebui să avem răbdare cu copiii.

Marsupiile sunt foarte apreciate de tinerele mămici și de multe ori acestea pot fi foarte utile în momentul în care vrei să scoți copilul la plimbare și vrei să nu ai grija căruțului. Eu nu am folosit un marsupiu pentru că am înțeles mult prea târziu cât de util este acesta.

You may also like

17 comentarii

  1. Caruciorul a fost pt mine nelipsit din orice excursie pana la 2 anisori si jumatate. Patutul nu i-a placut din maternitate, iar sterilizator nu am avut nevoie…ea nu a acceptat biberonul. La ambele fetite…

  2. mare minune sterilizatorul asta, pe cuvant. Nu mai trebuie sa stai sa fierbi suzete si biberoane, ca pe vremuri. Le pui frumos in aparat, iti vezi de treaba si in cateva minute sunt gata pentru a fi folosite de bebe in siguranta.

    1. Nu stiu cum fierbeau mamele inainte chestii. Eu am vrut sa firb un biberon ca nu mergea sterilizatorul si s-a albit complet

  3. Nu am foarte multa experienta cu aceste accesorii, asadar considet ca articolul acesta poate veni in ajutor viitoarelor mamici. Imi place foarte mult genul acela de carut cu 3 roti, insa nu stiu cat este de practic.

  4. Doamne, ce mai sterilizam biberoanele, tetinele si suzetele! Bine ca am trecut de etapa aceea!
    Nu plecam nicaieri fara caruciorul sport, mancare la pachet pentru copii, haine de schimb, creme etc…Ziceai ca luam toata casa dupa noi cand plecam undeva pentru cateva ore.

  5. Sorumea are un bebe de aproape 2 luni. Patutul e super nefolositor in acest stadiu, numai lipita de ea doarme, cum o pune in patut, cum se trezeste plangand. Sunt insa convinsa ca ii va fi de folos mai tarziu, dar cand ma gandesc cat de agitate am fost noi sa cumparam patutul, nu cumva sa nu avem patul instalat cand vine bebe, ca imi vine sa mor singura de ras. Ne-am ambalat degeaba.

  6. Noua doar patul ne-a fost de neutilizat….pentru ca J a dormit cu mine si habar nu am de ce l-am cumparat…insa… sterilizatorul si carucioare (am avut cateva diferite si de mare ajutor ne-au fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.